Syrová zelenina

Cuketové carpaccio

Tento letní recept je osvěžující a velmi se hodí jako příloha nebo salát k letním grilovačkám.
15
2

Oi-muchim – marinovaná okurka

Léto je tady a s ním i okurky, proto přináším malý nápad, jak trochu jinak použít okurku v kuchyni. Recept pro milovníky korejské tradiční kuchyně.

Cuketový salát na korejský způsob

Pokud máte rádi asijskou kuchyni, už nevíte co s cuketami a nebojíte se nových chutí, tak určitě zkuste tento recept na osvěžující letní salát.
klub
29
21

10 způsobů, jak se zbavit trávicích problémů (podloženo studiemi)

Až 80 % z nás trápí trávicí problémy. Přispívá k tomu zrychlená doba, stres a špatná strava. Lékaři rádi tyto problémy shrnují pod diagnózu dráždivý trační...

Kvašená červená řepa s křenem

Křen posilňuje organismus, odhleňuje, udržuje správnou mikroflóru ve střevech a pomáhá při infekcích ledvin i močových cest. V kombinaci s řepou a zelím v ...
klub
4
2

Dotazy začátečníků – kvašená zelenina, pohanka a napařovaná zelenina

Alena chtěla vědět, kolik se dává kvašené zeleniny, kdy zelené posypky a kolik syrové zeleniny. Chtěla poradit, jak efektivně připravit krátce tepelně upra...
klub
11
7

Jak poznat chybějící živiny ve stravě a čím je doplnit?

Může nám při změně jídelníčku začít něco chybět? A jak poznáme, zda nám ve stravě nechybí vitamíny, minerály či bílkoviny? Kde získáme probiotika? Kde začí...
klub
5

Jak je to s ovocem při plísních v organismu?

Plísně v organismu jsou dnešní velký problém. Nepřehání se to ale někdy? A co dělat, když je máme opravdu přemnožené? Pak je třeba upravit stravu a omezit ...
klub
11
4

Strava a civilizační choroby – 4. díl

V této části přednášky mluví MUDr. Strnadelová a Jan Zerzán o důležitosti a smyslu zeleniny, vhodnosti brambor, rajčat a jejich zpracování. Probírají bílko...