Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Cuketový salát na korejský způsob

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
sezóna léto

Pokud máte rádi asijskou kuchyni, už nevíte co s cuketami a nebojíte se nových chutí, tak určitě zkuste tento recept na osvěžující letní salát.

Ingredience
  • 1 velká cuketa
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 polévková lžíce sójové omáčky, např. tamari
  • 1 polévková lžíce rýžového sirupu
  • černá a bílá sezamová semínka
  • pažitka
  • špetka kajenského pepře
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje

Jak řešit mikulášskou nadílku a adventní kalendář u dětí, které jsou z dětství zvyklé na sladkosti? Svoje zkušenosti ...

Jak připravit pikantní cuketový salát

  1. Cuketu nakrájejte spiralizérem na nudličky a dejte do mísy.
  2. V malé misce dobře promíchejte rýžový sirup, kajenský pepř, tamari a rýžový ocet. Nalijte na cukety.
  3. Opečte sezamová semínka a přidejte je k cuketě, posypte pažitkou.
  4. Nechte asi 20 minut odpočinout a podávejte.

Praktické

  • Můžete uchovat několik hodin v lednici.
  • Pokud nemáte spiralizér, nic se neděje. Použijte nůž nebo škrabku na brambory a nakrájejte na plátky.
  • Salát je vhodný k různým asijským receptům, ale i k letním grilovačkám.

Obměna

  • Tímto způsobem jde připravit i okurku.
  • Místo olivového oleje použijte sezamový.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
4. 10. 2023

Mnam ♥️

Kateřina
28. 6. 2023

Dnes jsem se jen inspirovala – nemám spiralizér, cuketu jsem nakrájela na slabší plátky, ochutila podle receptu a pak dala osmažit na pánev s cibulí a marinovaným tofu. Přidala jsem zbylou rýži, pár buráků a večeře byla výborná :) příště zkusím na studeno jako salát😍

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Středomořské pyramidy

Jednoduché, rychle hotové a efektní jídlo vhodné pro horké letní dny. Netradiční dobrota, která potěší nejen rodinu, ale jistě s ní uděláte dojem i na vaše...

Zapékané cukety

Letní recept, do kterého bezvadně zužitkujete větší cukety a náramně si pochutnáte.

Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou

Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné … Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Bílé fazole po italsku

Lehký a osvěžující recept s typicky letní zeleninou.

Fazolky po indicku

Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži i chlebu. ...