Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Bílé fazole po italsku

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

Lehký a osvěžující recept s typicky letní zeleninou.

Ingredience
  • 200 g fazolí cannellini v suchém stavu
  • olej
  • česnek
  • cuketa
  • paprika
  • cherry rajčátka
  • pistácie
  • konopné semínko
  • bazalka
  • saturejka
  • majoránka
  • 100 g černé celozrnné rýže
  • kapary
  • sůl
  • čili paprička
  • čerstvá petrželka

Mojí mamince před časem diagnostikovali rakovinu vaječníků. Díky Jíme Jinak prošla chemoterapií bez potíží, nepřišlo ...

Jak připravit bílé fazole s letní zeleninou

  1. Uvařte přes noc namočené fazole v tlakovém hrnci po dobu 15 minut. Dejte stranou.
  2. Uvařte rýži a dejte ji zatím stranou.
  3. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nasekaný česnek, kapary, čerstvou čili papričku, saturejku, majoránku a na malinké kostičky nakrájenou cuketu a papriku. Zprudka orestujte několik minut. Přidejte rajčátka, pokud jsou malinké nemusíte je ani rozkrojit na polovinu.
  4. Do pánve s připravenou zeleninou vmíchejte rýži a fazole, prohřejte a naservírujte. Povrch posypte konopným semínkem, petrželkou a bazalkou.

Sada na podzimní detox
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • V horkých letních dne můžete podávat pokrm i vlažný.

Obměna

  • Podle sezóny můžete obměnit zeleninu.
  • Můžete použít jakoukoliv jinou luštěninu i obilovinu.
  • Můžete použít i velká rajčata, která nejdříve oloupete a zbavíte pecek. Dužinu pak nasekáte na malé kousky.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

 

 

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

19 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Hajickova.Lenka
18. 8. 2024

To zase byla rychlá dobrota. Dala jsem na rýžové nudle a použila mandle. Díky Vieruško

Havranice
17. 8. 2024

Moc dobré 🙏❤️ Měli jsme s čirokem 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jarní krémové fusilli bez lepku

Jaro je v plném proudu a kolem nás to všude kvete. Přeneste si jaro i na talíř a uvařte si toto chutné, barevné, jednoduché a variabilní jídlo, na kterém s...

Žluté rizoto

Cuketová sezóna je v plném proudu a na zahradě jako každé léto nesmí chybět ta krásně žlutá. Samozřejmě jí můžete nahradit jakoukoliv jinou cuketou.

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Červené fazole se špaldou a kopřivovým krémem

Sezóna kopřiv je tu. Přijdete si tuto zdravím nabitou bylinku na talíř v podobně chutného krému, který vám poslouží v hustém provedení také jako pomazánka....