Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Bílé fazole po italsku

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

Lehký a osvěžující recept s typicky letní zeleninou.

Ingredience
  • 200 g fazolí cannellini v suchém stavu
  • olej
  • česnek
  • cuketa
  • paprika
  • cherry rajčátka
  • pistácie
  • konopné semínko
  • bazalka
  • saturejka
  • majoránka
  • 100 g černé celozrnné rýže
  • kapary
  • sůl
  • čili paprička
  • čerstvá petrželka

Čtenářka Renáta pochází ze sudetské oblasti Čech, kde jsou kornouty do školy tradicí. Babička dodnes vzpomíná na to, ...

Jak připravit bílé fazole s letní zeleninou

  1. Uvařte přes noc namočené fazole v tlakovém hrnci po dobu 15 minut. Dejte stranou.
  2. Uvařte rýži a dejte ji zatím stranou.
  3. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nasekaný česnek, kapary, čerstvou čili papričku, saturejku, majoránku a na malinké kostičky nakrájenou cuketu a papriku. Zprudka orestujte několik minut. Přidejte rajčátka, pokud jsou malinké nemusíte je ani rozkrojit na polovinu.
  4. Do pánve s připravenou zeleninou vmíchejte rýži a fazole, prohřejte a naservírujte. Povrch posypte konopným semínkem, petrželkou a bazalkou.

Praktické

  • V horkých letních dne můžete podávat pokrm i vlažný.

Obměna

  • Podle sezóny můžete obměnit zeleninu.
  • Můžete použít jakoukoliv jinou luštěninu i obilovinu.
  • Můžete použít i velká rajčata, která nejdříve oloupete a zbavíte pecek. Dužinu pak nasekáte na malé kousky.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

 

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Skvělé, díky! 👍😋🌼

Super, rychlé, dobré a syté:-D Černou rýži nemám, dala jsem jasmínovou, konopné semínko nahrazeno sezamovým. Chili paprička vynechána, neb nemáme rádi pálivé. Děkuji za další skvělý recept.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Červené fazole se špaldou a kopřivovým krémem

Sezóna kopřiv je tu. Přijdete si tuto zdravím nabitou bylinku na talíř v podobně chutného krému, který vám poslouží v hustém provedení také jako pomazánka....

Černý talíř

Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a lahodný recept obsahující černou rýži a fazole. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro posílení vašich ledvin.

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.