Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Jarní krémové fusilli bez lepku

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna jaro
sezóna léto

Jaro je v plném proudu a kolem nás to všude kvete. Přeneste si jaro i na talíř a uvařte si toto chutné, barevné, jednoduché a variabilní jídlo, na kterém si jistě pochutná celá rodina.

Ingredience
2 porce
  • 200 g bezlepkových těstovin fusilli
  • 1 žlutá cuketa
  • 3 květy cukety
  • 1 květ měsíčku
  • olivový olej
  • 150 g červené čočky
  • česnek
  • domácí kešu smetana
  • čerstvá petrželka
  • sůl
  • prášek z červené řepy

Hanka měla 20 let stres z jídla. Po prodělaném traumatu přestala polykat, po operaci jí přestal fungovat jícen. Potra...

Jak připravit jarní krémové těstoviny s cuketou a čočkou

    1. Uvařte čočku a nechte ji stranou.
    2. Uvařte těstoviny a nechte stranou.
    3. V pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájené cukety, čerstvý česnek a začněte jemně restovat. 
    4. Přidejte vařenou čočku, sůl, promíchejte, přidejte asi 2 lžíce  vody a vařte 1 minutu.
    5. Trochu tohoto kondimentu nechte stranou, bude přidáno jako poslední na povrch jídla.
    6. Do zbytku zamíchejte lžičku smetany z kešu zředěnou lžičkou vody a uvařené těstoviny.
    7. Nyní přidejte nasekané květy cukety, lístky měsíčku a naseknou petrželku. Zamíchejte.
    8. Naservírujte na talíř, navrch dejte trochu kondimentu, co jste si dali stranou.
    9. Pokud máte, můžete posypat práškem z červené řepy.

Praktické

  • Tento recept je nekonečně obměnitelný.
  • Ingredience jsem volila podle barvy, sezóny a chutě. Udělejte to samé.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.
  • Můžete použít jakékoliv jedlé květy.
  • Můžete použít jakoukoliv rostlinou smetanu.
  • Můžete použít jakékoli cukety.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl.

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kvietky neboli, ostatne ingrediencie ano. Ultrarychly a chutny obed. Vdaka!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Černý talíř

Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a lahodný recept obsahující černou rýži a fazole. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro posílení vašich ledvin.

Bílé fazole po italsku

Lehký a osvěžující recept s typicky letní zeleninou.

Luštěninový nákyp

Tento bezlepkový nákyp vás chuťově určitě nezklame. Navíc pokud máte uvařené luštěniny, budete ho mít připravený během chvilky.

Středomořské pyramidy

Jednoduché, rychle hotové a efektní jídlo vhodné pro horké letní dny. Netradiční dobrota, která potěší nejen rodinu, ale jistě s ní uděláte dojem i na vaše...

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem

Pokud patříte mezi milovníky špaget, měli byste je vyzkoušet s touto rychlou omáčkou s citrónem a růžovým pepřem, které si spolu velmi dobře rozumí.