Tato hustá a kořeněná polévka vás určitě zahřeje. Je jednoduchá na přípravu, ale neošiďte jí o koření.

Ingredience
2 porce
  • 50 g quinoi
  • 50 g loupaných půlených adzuki fazolí (nebo vařených celých)
  • hrst nakrájené dýně
  • 1 mrkev
  • 4 g sušených hub shiitake
  • 2 cm strouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • hrst kadeřávku
  • 1 vrchovatou lžičku sambaru
  • sůl
  • 2 čajové lžičky umeocta
  • 2 lžíce tamari
  • gomasio
  • citrónová šťáva z bio citrónu
  • olej
  • voda
  • trošku chilli

Jak připravit pikantní polévku z quinoi

  1. Nalijte olej do kastrolu, rozpalte ho, přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Jemně orestujte.
  2. Propláchněte quinou a adzuki.
  3. Nakrájejte dýně na kostičky, nastrouhanou mrkev a kadeřávek na proužky. Vložte všechno do kastrolu s česnekem a zázvorem a nalijte do něj vodu. Osolte a přidejte sambar, špetku chilli a shiitake. Promíchejte a přiveďte k varu.
  4. Když se quinoa a adzuki uvaří, dochuťte polévku tamari a umeoctem. Tyčovým mixérem lehce rozmixujte trošku polévky kvůli zahuštění. Promíchejte, naservírujte, posypte gomasiem a pokapejte trochou citrónové šťávy.

Praktické

  • Vybírejte a kombinujte luštěninu a obilovinu stejných vlastností, vaří se společně, tudíž doba vaření musí být pro obě stejná. Můžete si také obojí uvařit předem.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari.

Obměna

  • Nevynechte koření a zázvor. Pokud nemáte koření sambar, použijte mletý kmín, koriandr, kurkumu. Koření je opravdu důležité.
  • Místo adzuki můžete použít jiné luštěniny, např. čočku.

Děti

  • Kořeněná pikantnější polévka, nevhodná pro děti.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Vše zvládám levou zadní a na tréninku mi nestíhají

Gabča: Jsem na detoxu poprvé a moc mě překvapilo,...

Vůbec mě nehoní chutě, obědy i večeře mi moc chutnají (Míša)

Míša: Dobrý den Evi, opravdu velká poklona Vašemu sestavenému...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Necítím hlad mezi jídly a už nepotřebuji sladkosti (Zdenka)

Zdenka: Dobrý den, dnes mám 4. den. Nejdříve jsem...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Moje hubnutí se znovu nastartovalo (Dana)

Dana: Tak jedu 10. den a první kilo dole....

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky! Krásně se...

S vámi se cítím jako doma, doslova!

Michaela H. S.: Evka, mám zimomriavky po celom tele a...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Těším se na každé nové jídlo

Tlamiisek: Když jde o hubnutí, mám většinou krizi hned...

Už rok každý den nová skvělá jídla (Marta)

Marta: Nuda??? Ani omylem! Vařím podle Jíme Jinak rok......

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

návod na obiloviny

Dobrý den! Vstoupila jsem do klubu před pár dny....

Z receptů JJ jsem úplně unešená

helusa27: Bože, to je dobré! Zatím jsem trochu podezíravá...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...
  1. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPrvní pomoc – aneb co dělat, když se přejíme nebo opijeme
Další článekPermazahrada v lednu (Janka)