Jím Jinak pro mně objevila moje kamarádka, když jsem když jsem měla potíže s trávením, s vysokým tlakem, s autoimunitním onemocněním štítné žlázy, s bolestí beder. Nikdy jí nepřestanu děkovat za to, že mě přivedla ke změně, díky které jsem se zbavila léků na tlak a na odvodnění, dala si do pořádku trávení a celkový metabolismus a zhubla jsem o dvě konfekční velikosti na velikost, kterou jsem snad nikdy předtím neměla.

Moje cíle

Tento kurz Hubneme do plavek je můj druhý dokončený v průběhu 3 let, co jsem s vámi v Jíme Jinak. Šla jsem do něj s konkrétním cílem, zhubnout nějaké to kilo, které mi zůstalo po zimě a nezdaru v jarním detoxu (asi jsem ještě “ spala“:-)) a při té příležitosti odbourat závislost na sladkém, především na čokoládě, a taky omezit konzumaci kávičky na 1 denně. Prozatím :-).

Z výsledků jsem nadšená

Jsem šťastná a nikdy nepřestanu děkovat své kamarádce, která Jíme Jinak před 3 lety pro mě objevila (sama se do toho nakonec nepustila), když jsem měla potíže s trávením, s vysokým tlakem, s autoimunitním onemocněním štítné žlázy, s bolestí beder.
A taky nepřestanu děkovat Evě a celému týmu Jíme Jinak za všechny ty cenné rady, informace, zkušenosti, které mi poskytují a díky kterým se učím zdravě jíst a žít!

S vnoučátky

A toto jsou moje úspěchy:

  • První kurz Podzimní detox od 10/2019 do 12/2019, původní váha 73 kg – 6 kg dole.
  • Pokračování ve stravování dle Jíme Jinak a po roce váha 62 kg (10/2020)
  • Upraven vysoký krevní tlak, bez léků na odvodnění.
  • Trávení a celkový metabolismus v pořádku.
  • 2x týdně 1 hodinu cvičím.
  • Cítím se minimálně o 10 let mladší a spokojenější sama se sebou.
  • Jsem menší o 2 konfekční velikosti – ze 44 na 40 (tu jsem snad nikdy neměla :-D).

A jak to šlo? 

Vaření z jídelníčku bylo bez problému, i když všechna jídla jsem nevyzkoušela, jelikož toho jídla je na mě moc. Mám na mysli především obědové polévky, ty většinou nejím, protože mám vždycky chuť na to hlavní jídlo a to bych si už pak nedala. Taky oba dva postní dny jsem zvládla bez stresu a obav. Žádné chutě v hlavě, postní jídla podle jídelníčku, to bylo něco bezvadného. Dnes už vím, že ho budu praktikovat častěji. 

Moje milovaná rodina

S čím jsem ale měla trošku problém, bylo dodržet časy jídel, především večeře. 18 – 19 hodin je čas, kdy vesměs nebývám doma, jsem ještě na zahrádce nebo právě přicházím z jógy domů. Taky mám trošku problém s klíčením, moc mi to nejde. Také jsem se zatím nepustila do nakládání pickles, ještě že se dá koupit :-)!!! Takže pořád se mám co učit, zlepšovat a zkoušet a to je bezva, co bych taky v tom důchodu jinak dělala, teda kromě hlídání vnoučátek, že? ;-)?

Když už jsem u mé rodiny, musím říct, že jsou „stateční“ a zatím mým dobrotám odolávají! I když první vlaštovka je můj muž, milovník české klasiky. Po 3 letech, co si vařím jinak, ochutnal tajně jídlo, jelikož mu to tááák vonělo. A mé dcery a vnoučátka si k tomu dojdou časem také, vždyť mně to trvalo také skoro 50 let !!!

Chtěla bych říct všem, kteří hledají pro své zdraví a krásu to nejlepší, jděte do toho, stojí to za to. Já to našla a jsem šťastná. Jíme Jinak je životní styl, cesta, která dává smysl, jelikož vede ke zdraví, k ohleduplnosti, k toleranci k nám samotným, ke všem živým tvorům, k planetě Zemi.

S láskou a vděčností

Lenka

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

  1. Pěkný příběh.
    Zkoušela jste klíčit ředkvičky ve skleničce? Neznám nikoho, kdo by to podle návodu nezvládl:)

    • Děkuji, zkoušela jsem klíčit pouze fazole mungo no a moc se mi to nepovedlo. Asi dělám něco špatně, pravda klíčící nádobu nemám, tak improvizuji.

      • Fazole už jsou složitější, začněte od těch ředkviček.
        Koupíte semínka na klíčení, dáte je do širší skleničky, přes noc je necháte celé namočené pod vodou (asi 8 h).
        Ráno dáte na skleničku dvě vrstvy gázy a upevníte gumičkami, vodu slijete. Skleničku položíte šikmo „na hlavu“, pod to dáte nějaký tácek na odkapávající vodu.
        Pak vždy 2-3x denně nalijete vodu, zatočíte a vylijete a zase postavíte šikmo na tácek.
        Za tři až čtyři dny jsou klíčky hotové!

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKrémové tofu s hlívou
Další článekDomácí jahodová zmrzlina bez cukru