Luštěninové jídlo

Špalíček z fritézy

Vyzkoušejte tuto pečínku z domácího čočkového “tofu”. Recept je velmi snadný a k tomu velice dobrý, navíc bez lepku a sóji. A jde z něj připrav...

Veganské jarní hašé

Hašé a bez masa? Ano, jde to. A navíc je to moc dobré. Vyzkoušejte tuto veganskou verzi z čerstvého hrášku, určitě si pochutnáte!

Jarní krémové fusilli bez lepku

Jaro je v plném proudu a kolem nás to všude kvete. Přeneste si jaro i na talíř a uvařte si toto chutné, barevné, jednoduché a variabilní jídlo, na kterém s...

Krémové rizoto s fazolemi

Rychlý a jednoduchý recept z mála ingrediencí, který doufám bude chutnat i vám. Krémové rizoto s fazolemi a hlívou, skvělá kombinace chutí a zdravých ingre...

Červené fazole se špaldou a kopřivovým krémem

Sezóna kopřiv je tu. Přijdete si tuto zdravím nabitou bylinku na talíř v podobně chutného krému, který vám poslouží v hustém provedení také jako pomazánka....

Pomerančová glazovaná cizrna

Jednoduchá, netradiční a velmi lahodná úprava cizrny, ve které se snoubí svěží chuť citrusů a pikantního koření.

Luštěninový nákyp

Tento bezlepkový nákyp vás chuťově určitě nezklame. Navíc pokud máte uvařené luštěniny, budete ho mít připravený během chvilky.

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Špalda, rapini a cizrna

Jednoduché, syté a chutné jídlo. Pokud máte uveřené obilí a luštěninu, budete ho mít na stole během několika minut.

Cizrnový váleček

Vyzkoušejte tento recept na sekanou z cizrny, dýně a tofu! Lehce pikantní a zdravá alternativa klasické sekané, kterou si zamilujete. Vhodná k pečené zelen...

Smetanová čočka

I obyčejná čočka může být chutná a nám tato verze hodně chutnala. Věřím, že nezklame ani vás.

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.