Na podzim je krása vařit, všude plno barev, chutí a zeleniny. Stačí použít fantazii, kombinovat a každý den můžeme jíst něco nového.

Ingredience
2 porce
  • 100 g ječmene (suchý stav)
  • 50 g černých fazolí (suchý stav)
  • dýně
  • červená cibule
  • červené radicchio
  • rukola
  • piniové oříšky
  • kysané zelí
  • olivový olej
  • sůl
  • tamari

Jak připravit Podzimní ječmen s fazolemi a dýní

  1. Fazole namočte večer předchozího dne, druhý den je uvařte a dejte stranou. Ječmen povařte 30 minut a dejte stranou. 
  2. Nalijte olej do pánve, rozehřejte, přidejte cibuli nakrájenou na malé kousky a dýni nakrájenou na kostičky. Osolte, promíchejte a chvíli restujte. Když cibule začne vadnout, podlijte trochou vody a duste, dokud dýně není měkká.
  3. Poté přidejte ječmen a fazole, zelí, nakrájenou rukolu a nakrájené červené radicchio. Pokapejte tamari. Míchejte ještě jednu minutu.
  4. Před servírováním posypejte opraženými piniovými oříšky.

Praktické

  • Vhodné jako dobrý oběd do krabičky na cesty nebo do práce.
  • Trochu rukoly a radicchia si nechte stranou na dekoraci talíře.

Obměna

  • Můžete použít jinou obilovinu, luštěninu i jinou sezónní zeleninu, podle toho, co máte zrovna k dispozici a na co máte chuť.

Děti

  • Vhodné pro děti od 1,5 let, pokud už běžně jedí kroupy a fazole, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

 

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...

Miso polévky jí se mnou i manžel (Sára)

Sára: Ahoj, také teď snídám zeleninovou miso polévku a...

Vlasů na dvě hlavy a ty lokny! (Kattynka)

Kattynka: Evi, díky za sdílení, jste zářný příklad, že...

Dohromady jsme shodili 39 kg (Pěvuška)

Pěvuška: Srdečně všechny zdravím :-). Jsem novým členem klubu...

Srovnal se mi cyklus (Adriana)

Adriana: Vďaka vašim radám som zaradila do jedálnička viac...

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Přerod tetičky Tsunami na tanečnici salsy pokračuje.

Evi, Helčo. Co jste mi to udělaly! Místo práce...

Užívám si to, poslouchám tělo a učím se (Jana)

Jana: Low carb jsem jela cca půl roku, chtěla...

Podzimní detox umí zázraky (Hanka)

Hanka: Musím vás pochválit a poděkovat za tento článek....

Klesl mi cholesterol, glykemie i další hodnoty v krvi

Jana P.: Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat, za...

Našla jsem nový smysl života (Jana)

Jana: Milá Evi, moc děkuji za vyčerpávající odpověď. Potřebovala...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

4 kg za 11 dňov bez námahy (Jana)

Jana: Ahoj, dnes mam 11. den a - 4...

Vaše videorecepty jsou úžasné, každý den se zdokonaluji

Iva: Ahoj! Od 21.12. nepiju kávu, od 25.12. nejím...

Otoky pryč a cholesterol v normě (Jitka)

Jitka: Posílám pozdní gratulaci k výročí skvělých stránek. Jsem...
  1. Bezplichy oves a čočka belugio místo fazolí. Skvělá chuť s tím zelím. Přidávám fotku,sice ne tak super jako od Jardy,ale opravdu nám moc chutnalo. Jen škoda,že to dávám jen já a dcerka…muž prý raději ovar nebo koleno 🥰…

    • To já děkuji vám, za krásný komentář, moc si toho vážím a jsem rada, že zaujalo.

      • Dnes jsem vyzkoušela, místo ječmene mám bezpluchý oves. Protože se mnou jí manžel, tak jsem přidala špetičku chilli. Nemám červené radicchio, tak to nemám tak nazdobené. Moc jsme si pochutnali i se synem.

        • Udělala jste dobře Pavlova, každý by si měl přizpůsobit recept svým potřebám. Tak to má být.

  2. Zobrazit všech 5 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCizrnový krém s houbami
Další článekNuggets z černých fazolí