- 100 g ječmene (suchý stav)
- 50 g černých fazolí (suchý stav)
- dýně
- červená cibule
- červené radicchio
- rukola
- piniové oříšky
- kysané zelí
- olivový olej
- sůl
- tamari
Jak připravit Podzimní ječmen s fazolemi a dýní
- Fazole namočte večer předchozího dne, druhý den je uvařte a dejte stranou. Ječmen povařte 30 minut a dejte stranou.
- Nalijte olej do pánve, rozehřejte, přidejte cibuli nakrájenou na malé kousky a dýni nakrájenou na kostičky. Osolte, promíchejte a chvíli restujte. Když cibule začne vadnout, podlijte trochou vody a duste, dokud dýně není měkká.
- Poté přidejte ječmen a fazole, zelí, nakrájenou rukolu a nakrájené červené radicchio. Pokapejte tamari. Míchejte ještě jednu minutu.
- Před servírováním posypejte opraženými piniovými oříšky.
Praktické
- Vhodné jako dobrý oběd do krabičky na cesty nebo do práce.
- Trochu rukoly a radicchia si nechte stranou na dekoraci talíře.
Obměna
- Můžete použít jinou obilovinu, luštěninu i jinou sezónní zeleninu, podle toho, co máte zrovna k dispozici a na co máte chuť.
Děti
- Vhodné pro děti od 1,5 let, pokud už běžně jedí kroupy a fazole, ale ubereme sůl, olej a koření.
Komentáře
Bezplichy oves a čočka belugio místo fazolí. Skvělá chuť s tím zelím. Přidávám fotku,sice ne tak super jako od Jardy,ale opravdu nám moc chutnalo. Jen škoda,že to dávám jen já a dcerka…muž prý raději ovar nebo koleno 🥰…
Viero, tak jednoduchý recept a taková pastva pro oči! Díky za další tip na rychlé jídlo a i za každou nádhernou fotku :-)