Letní recept s letní zeleninou, velmi luxusní záležitost, kterou však svede připravit podle receptu každý.

Ingredience
  • mandlové mléko
  • kešu
  • citronová štáva
  • citronová kůra
  • středně velký žlutý patizon
  • černá čočka beluga
  • červená paprika
  • pórek
  • žlutá a zelená cuketa
  • olivový olej
  • česnek
  • konopné semínko
  • sůl
  • rýže Basmati
  • petrželka
  • tamari

Jak připravit plněný patizon s citronovou polevou

  1. Na polevu rozmixujte hrst kešu s mandlovým mlékem, solí, citronovou šťávou a kůrou. Nechte projít varem, ale poleva by neměla být velmi hustá, pokud vám hodně zhoustla, nařeďte mandlovým mlékem.Dejte stranou.
  2. Uvařte čočku, lehce osolte a dejte stranou.
  3. Patizon rozkrojte na polovinu, vydlabejte lžící semínka a dejte péct do trouby na 200 stupňů do zlatova.
  4. Na pánev dejte olej, prolisovaný česnek a zeleninu nakrájenou na menší kostičky. Orestujte.Osolte a promíchejte.
  5. Smíchejte čočku s orestovanou zeleninou.
  6. Dejte vařit rýži jak jste zvyklí
  7. Po upečení patizonu, dejte do každé půlky lžíci tamari. Naplňte orestovanou zeleninou. Naservírujte rýži, na ní položte naplněný patizon, polijte citronovou polevou a posypte petrželkou a konopným semínkem.

Praktické

  • Patizon můžete naplnit zeleninou i rýží a ještě ho třeba několik minut zapékat v troubě.
  • Zeleninu navíc si dejte jednoduše s rýží.

Obměna

  • Plnit můžete jakoukoliv sezonní zeleninou.
  • Patizon můžete použít i bílý.
  • Místo patizonu můžete použít i kulaté cukety.

Děti

  • Vhodné pro děti od 1,5 roku, pokud ubereme koření a sůl.

 

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

4 kg dole a jsem plná radosti a sebevědomí

Ajka: Manžel a syn, světe div se si oblíbili...

Splaskla jsem v obličeji a mám lepší náladu

Stipl2: Po týdnu mám 2,5 kg dole a vidím,...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Óda na jara a jarní očistu (Marek)

Postit se dá i s radostí a humorem, jak...

Užívám si to, poslouchám tělo a učím se (Jana)

Jana: Low carb jsem jela cca půl roku, chtěla...

Díky JJ jsem ušetřila, cítím se lépe, hubnu a lépe i vypadám!

Kateřina: Na JJ stravě jsem oproti normálnímu stravování ušetřila...

Děkuji za vaši osvětu ohledně jídla a kurz zdarma

Andrea A.: Ráda bych Vám, vám všem, moc poděkovala...

Zbavila jsem se kávy, hubnu a žaludek se uklidnil (Ilona)

Ilona: Hezký den všem :-) Už se blížím konci...

Děkuji a držím palce!

Jindra: Pěkný den :) Už více než 20 let...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Jde z vás nakažlivá energie

Iveta: Jde z Vás ohromná energie, která je krásně...

Jídleníček, recepty, nákupní seznam – vše je super (Jana)

Jana: Přiznám se, svíčkovou (byť od maminky) nemusím. Dvacet...

Prožívám období života, kdy vlastně nic nemusím (Lída)

Lída: Přeji všem krásné dny. Neuměla jsem si představit,...

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Přítel zhubnul 18 kg, oba se cítíme skvěle (Paní M.)

Paní M.: Investice do klubu Jíme Jinak a Jarní...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSushi rolky z rýžového papíru
Další článekCesta na Madeiru (2.díl)