Těstoviny ve formátu motýlů vypadají vždy na talíři moc hezky a hodí se k nim prakticky všechno. Bude vám chutnat tato kombinace?

Ingredience
  • červená řepa
  • 1 polévková lžíce koření Panch Phoron
  • olej
  • kajenský pepř
  • česnek
  • umeocet
  • sůl
  • těstoviny farfalle
  • strouhaný kokos
  • kešu oříšky
  • čerstvá petrželka

Jak připravit farfalle s pikantní omáčkou z červené řepy

  1. V pánvi rozpalte olej a přidejte Panch Phoron. Osmahněte pro aktivaci koření. Přidejte nasekaný česnek i s listy. Znovu osmahněte.
  2. Nyní přidejte do pánve nakrájenou červenou řepu. Podlijte trochou umeocta a vodou. Snižte plyn, přikryjte pokličkou a vařte, dokud řepa nezměkne. 
  3. Vezměte několik lžic řepy i s tekutinou, ve které se vařila a rozmixujte na hladký krém. V případě potřeby přidejte vodu. Tuto rozmixovanou hmotu vložte zpět do pánve s řepou, dochuťte solí a dobře promíchejte.
  4. Na suché pánvi opečte nejprve kokos a poté kešu. Dejte stranou.
  5. Těstoviny uvařte, sceďte, dejte na talíř a přelijte připravenou řepovou omáčkou. Posypejte petrželkou, kokosem a opečenými kešu oříšky. 

Praktické

  • Pro krásnou barvu nezapomeňte na umeocet.
  • Místo mixování v mixéru můžete použít tyčový mixer.
  • Při opražení kokosu stále míchejte, kokos nesmí ztmavnout, jen lehce zhnědnout a rozvonět se.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  • Nevynechte kajenský pepř nebo něco pikantního, aby jste dosáhli kontrastu s nasládlou řepou.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (např, rýžové nebo kukuřičné) nebo bezlepkovou obilovinu.

Obměna

  • Pokud nemáte koření Panch Phoron, můžete si ho snadno připravit podle návodu v článku o indickém koření. Případně použijte alespoň fenykl, kmín a hořčičné semínko.
  • Omáčka je velmi dobrá i s rýží či jinou obilovinou.

Děti

  • Kořeněné a pikantní jídlo nevhodné pro děti.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

4 kg za 11 dňov bez námahy (Jana)

Jana: Ahoj, dnes mam 11. den a - 4...

Z vašich článků jde cítit tolik pozitivní energie! Čtu je každý den.

Dagstr: Z Vašich článků a rozhovorů jde tolik pozitivní energie....

Otoky pryč a cholesterol v normě (Jitka)

Jitka: Posílám pozdní gratulaci k výročí skvělých stránek. Jsem...

Jídlo je perfektní, i děti uždibují (Lada)

Lada: Dneska třetí den a jídlo za mě perfektní....

Závislost na sladkém je pryč a s ní i 8 kg váhy (Stanislava)

Stanislava: Evi, chcem sa ti podakovať za kurz Hubneme...

Absolutně luxusní koprovka, po které mě nebolí břicho

Pstoklask: Absolutně luxusní koprovka, po které mě (konečně!) nebolí...

Operace žíly není třeba a menstruační bolesti jsou pryč (Jana)

Jana: Milá, nejmilejší Evi, má žíla je ve velice...

Martina: Výborné! A muž pochválil: „Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

Manžel si ani nevšiml, že jíme jinak

Alena.brunova: Před pár dny mne manžel načapal u monitoru, odkud...

Dříve jsem byla agresivní. Na JJ jsem vznášející se bytost

Market: Tak třetí den téměř za mnou a jsem...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Za 4 týdny mám 4 kg dole (Sylva)

Sylva: Krásný den, děvčata:-) Jsem s vámi už 4....

Po 3 týdnech detoxu se cítím báječně (Věra)

Věra: Evi, opět naprosto úžasný oběd. Dcera se cpala...

Nepřestává mě fascinovat, co dokáže ranní polévka (Eva)

Eva: Vím, že už na to taky většina lidí...

Za 2 měsíce 5,5 kg dole a nižší cholesterol (Ž.)

Ž.: Moc vás všechny zdravím a jsem ráda, že...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...
  1. Dobrý den, paní Viero, chtěla jsem se zeptat, jídlo bylo chuťově luxusní, ale nepodařila se mi z řepy vytvořit omáčka. Vaříte ji až úplně do měkka nebo to chce nějakou mladou čerstvou řepu? Nebo příště zahustím škrobem a bude…
    Moc děkuji Ivana

    • Ivano, řepu na omáčku vařím do měkka. Používám mladé bulvicky. Měla si to málo husté? Zkus mixovat s malým množstvím tekutiny. Většinou vůbec nezahustuju ničím.

      • Já jsem vlastně neměla vůbec omáčku, měla jsem řepovou drť a vodu:-). Tak to chtělo déle vařit a mladší kousek:-). Zkusím příště, děkuju!

  2. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKosmatice – smažené bezinkové květy
Další článekSemínkové papíry