Podzim je tady a přišel čas zahřívacích jídel. Hlíva ústřičná v kombinaci s kari to splňuje dokonale. Navíc pokud uvaříte fazole předem, máte rychle hotový vydatný pokrm, který potěší každého milovníka hub.

Ingredience
2 porce

Na kari:

  • 300 g hlívy
  • 1 mrkev
  • kus pórku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rovná lžíce žluté kari pasty
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička garam masaly
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • listy kafírové limety
  • sůl
  • sezamový olej
  • 600 ml zeleninového vývaru/vody
  • půl hrnku uvařených fazolí

Na kešu smetanu:

  • 1/2 hrnku namočených kešu
  • špetka soli
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 70 ml vody

Jak připravit kari z hlívy ústřičné

  1. Hlívu pokrájíme na kousky, česnek a cibuli nadrobno, mrkev na tenčí nudličky a pórek na kolečka. V hrnci rozpálíme sezamový olej, přihodíme cibuli a česnek, na to přidáme kari pastu a všechno koření, krátce zarestujeme, přidáme hlívu a zalijeme vývarem nebo vodou. Osolíme, přihodíme lístky kafírové limetky a pod poklicí dusíme asi 10 minut. Po uplynutí této doby přihodíme mrkev a dál dusíme.
  2. Mezitím připravíme kešu smetanu, a to tak, že všechny ingredience na smetanu dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
  3. Nyní do hrnce přidáme pórek, uvařené fazole a smetanu a krátce povaříme.
  4. Zdobíme koriandrem či petrželkou a praženými sezamovými semínky.

 

Praktické

  • Podáváme s rýží (při přípravě receptu byla použita natural smíchaná s trochou červené) či jinou oblíbenou obilovinou.
  • Kari pasty a koření dejte dle své chuti.

Obměna

  • Fazole zvolte dle chuti (pinto, černé, máslové apod.).
  • Místo lístků z kafírové limety použijte trošku citrónové či limetkové šťávy nebo více okyselte kešu smetanu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

Zpomalila jsem a je mi velice dobře (Vladimíra)

Vladimíra: Milá Evi, i když ne všechno se mně...

Cítim fantasticky, 5 cm z pasu je preč! (Katarina)

Katarina: Tak šiesty deň ráno a veĺké prekvapenie, 2...

Za 3 týdny mám 5 kg dole bez hladu a chemických koktejlů

Zdlang: Zdravim, Evo, Jarni ocista mne prekvapuje pokracujicim ubytkem...

Kurz mi pomohl mnohé si uvědomit

Slechtova777: Kurz mi velmi pomohl si uvědomit, že někdy...

Jeden z nejsilnějších zážitků…

Kateřina: Milá Evi, také jsem chtěla poděkovat za celý kurz....

Můj jídelníček se díky vám úplně změnil

Petr C.: Nováček již nejsem, čerpám z Vašich volně dostupných...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Cítím se skvěle a moje tělo nasává živiny

Iva: Dobrý den, jsem velice překvapena! Moje tělo reaguje...

Šok: jí to i můj masomil manžel!

Jana: Šok! Jídla z kurzu jí i můj masomil...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a...

Cítím se skvěle, měla jsem začít už dávno (Pavla)

Pavla: Evi a ostatní, moc děkuji za tyto stránky...

Zlepšily se mi vlasy, nehty i kůže (Lidka)

Lidka: Kila dole jsou super, ale víc se mi...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRanní sladká zeleninová kaše