- 100 g strouhaného kokosu
- 15 g psyllia
- 100 g rýžové mouky
- vanilka
- 80 g slunečnicového oleje
- 2 tobolky čerstvě mletého kardamomu
- 1 plátek sušeného bio citrónu
- 50 g rozinek
- 30 g čokoládových lupínků
- 250 g rýžového mléka
- 1 sáček kypřícího prášku
Jak připravit kokosový chlebíček bez lepku a cukru
- Do mísy dejte všechny suché ingredience s rozinkami, psyllium a čokoládové lupínky, stejně jako kardamom a mletý citrón. Pečlivě promíchejte.
- Přidejte olej a mléko. Několik minut dobře míchejte, aby se psyllium aktivovalo.
- Formu vyložte pečícím papírem a nalijte do ní hustší těsto.
- Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200°C asi 30 minut. Propečení zkontrolujte dřevěnou špejlí.
- Nechte vychladnout.
Praktické
- Lepší je kupovat kardamom v celku a čerstvě ho namlít. Koupený mletý snadno ztrácí aroma.
- Pokud chcete chlebíček vyšší, použijte menší formu.
Obměna
- Sušený citrón má v receptech úplně jinou chuť než citrónová čerstvá kůra. Pokud si citrón nesušíte, nahraďte čerstvým.
Děti
- Dezert je vhodný pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.
Komentáře
Vynikající recept opět z dílny Vierky❤️🥰🥳. Naprosto výborný, mňam 🥰🥳. Děkuji za recept 🙏🍀❤️.
Chlebíček moc dobrý, druhý den snad ještě lepší.
Když jsem ho ale dělala, tak místo hustého těsta jsem měla hmotu tuhou tak, že jsem ji do formy musela roztírat (nechtěla jsem raději příliš ředit). Možná proto, že jsem do těsta nastrouhala čokoládu místo peciček a nebo jemné psyllium, netuším. Ale i tak, chlebíček dopadl dobře a určitě se k němu budu ráda vracet. 😋