- 100 g strouhaného kokosu
- 15 g psyllia
- 100 g rýžové mouky
- vanilka
- 80 g slunečnicového oleje
- 2 tobolky čerstvě mletého kardamomu
- 1 plátek sušeného bio citrónu
- 50 g rozinek
- 30 g čokoládových lupínků
- 250 g rýžového mléka
- 1 sáček kypřícího prášku
Jak připravit kokosový chlebíček bez lepku a cukru
- Do mísy dejte všechny suché ingredience s rozinkami, psyllium a čokoládové lupínky, stejně jako kardamom a mletý citrón. Pečlivě promíchejte.
- Přidejte olej a mléko. Několik minut dobře míchejte, aby se psyllium aktivovalo.
- Formu vyložte pečícím papírem a nalijte do ní hustší těsto.
- Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200°C asi 30 minut. Propečení zkontrolujte dřevěnou špejlí.
- Nechte vychladnout.
Praktické
- Lepší je kupovat kardamom v celku a čerstvě ho namlít. Koupený mletý snadno ztrácí aroma.
- Pokud chcete chlebíček vyšší, použijte menší formu.
Obměna
- Sušený citrón má v receptech úplně jinou chuť než citrónová čerstvá kůra. Pokud si citrón nesušíte, nahraďte čerstvým.
Děti
- Dezert je vhodný pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.
PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Komentáře
Chcela by som si upiecť tento chlebíček, ale neviem koľko gramov kypriaceho prášku je jeden sáčok. Doma má len veľké balenie kypriaceho prášku.
Výborný koláč 🥰 už sme ho robili viackrát. Ale málo sladký, doplnila som 80 g trstinového cukru.