Domů > Zdravé recepty > Dezerty

Hruškové pyré se zázvorem a skořicí

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Voňavá jednoduchá lahůdka, kterou rychle připravíte. Bez cukru, bez mléka, čistě ovocná. Potěší malé i velké, hodí se i na oslavy nebo jako svačina do školy.

Ingredience
na 2 porce
  • 3 hrušky
  • 1-2 lžíce kuzu
  • špetka soli
  • špetka skořice
  • 2 plátky zázvoru
  • cca 2 dl vody
  • ořechy na ozdobu (není nutné)

Živana s námi je v každé jarní očistě a v každém vánočním půstu, ačkoli neměla vážné zdravotní problémy ani nadváhu. ...

Jak připravit hruškový puding se zázvorem

  1. Hrušky nakrájíme na kostičky, zalijeme cca 1 dl vody, přidáme pár zrnek soli. Přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme do změknutí.
  2. Do 1 dl studené vody dáme asi 1-2 lžíce kuzu (pokud máte raději hustější dezerty, tak 2) a rozmícháme.
  3. Hrušky rozmačkáme nebo rozmixujeme, zalijeme vodou s kuzu a přidáme skořici. Zvolna promícháváme, až vznikne “puding”.
  4. Do nachystaných skleniček rozdělíme půlku pudingu, na něj položíme po plátku zázvoru a dolijeme druhou půlkou.

 

💡 TIP: Sezóna plavek je tu! Zkus tento jídelníček a sprav si postavu.

Praktické

  • Aby se chutě prolnuly, je lepší nechat cca 10 minut odležet.
  • Výborný je ještě vlažný!!!!
  • V létě můžeme podávat chlazený místo zmrzliny.
  • Používání celého zázvoru není pro naše trávení ideální. Jednou za čas se nic nestane, ale neděláme to pravidelně a už vůbec ne tam, kde již jsou nějaké potíže s trávením. Pro naše zažívání je vhodnější používat k dochucování pouze šťávu ze zázvoru, kterou získáme tak, že zázvor nastrouháme a vymačkáme do jídla.

Obměna

  • Místo kuzu můžeme použít kukuřičný škrob nebo arowrote.

Děti

  • Ovocný puding je vhodný i pro nejmenší děti. Miminkům jen nedáme sůl a koření a vynecháme zázvor.

PS: Jde vařit, jíst a hubnout? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrknni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Jsem nevyléčitelný optimista. Razím heslo, že i malí lidé dokážou dělat velké věci. A že vše začíná i končí v kuchyni. Že vše souvisí se vším, že na každou bolest existuje lék. Že všechno je správně. Moje oblíbené citáty jsou dva. On Ivana Hlinky - Hlavně se z toho nepos... a Daina Heera - Všechno je volba. Cestujeme a posloucháme jazz, blues a starý fláky z dob, kdy světu vládl beat a poctivé jídlo. Kdy vše bylo doopravdy a bez selfie.

24 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dělala jsem ze dvou hrušek a kousku batátu, na zahuštění lžíce kuzu, lžíce kukuřičného škrobu a dvě lžíce vloček, možná jsem měla totiž trochu víc vody na podlití… Je to moc dobré a až překvapivě moc sladké 😋… Nazdobené je to drcenými kakaovými boby a těch pár zelených drobečků (lístky z kedlubny) tam dala dcera, protože asi zelená postýlka musí být 😄…
… Nevadí, že je to obilovina s ovocem? Takto občas na svačinku… snad ne až tolik.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Pekanový řez (bez lepku)

Pokud máte rádi pekanové ořechy, pak je pro vás tento dezert tím pravým ořechovým. Je bez mléka, cukru i lepku a navíc je jednoduchý na přípravu.

Makovo-višňový dortík

Sezóna višní a třešní je tady a byla by škoda toho nevyužít právě třeba do dezertu. V tomto zdravém osvěžujícím dortíku nenajdete mléko, cukr, vejce ani le...

Valentýnské nepečené řezy (bezlepkové)

Rychlý a jednoduchý řez, který jistě zachutná i návštěvě, která se stravuje klasicky. Však vyzkoušejte a uvidíte sami.

Meruňkový míša do skleničky (bez lepku)

Dezerty do skleničky jsou nejen jednoduché, ale taky hezky vypadají. Sezóna meruněk si o jeden takový přímo žádala a všichni jsme se oblizovali až za ušima...

Ovocné kuličky bez lepku

Honí vás mlsná? Vytvořte si tento rychlý dezert z běžných ingrediencí. Je bez lepku i cukru a připravený je během chvilky. V létě ideál.

Bezlepkový mechový řez

Alternativa známého mechového dortu, k jejíž přípravě není třeba cukru, lepku, mléka ani vajec. Příprava není nijak složitá a je už pak jen na vás, jak si ...