Domů > Zdravé recepty > Dezerty

Dezert s ovocem a lahodným krémem

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Pokud máte rádi dezerty do skleničky, pak vyzkoušejte tuto dobrotu a nebojte se ji nabídnout ani klasicky se stravující návštěvě.

Ingredience
na 6 skleniček

Na korpus:
  • 1/2 hrnku arašídů
  • 2 lžíce datlové pasty
  • 1/2 lžičky kakaa
  • 1 lžíce arašídového másla
Na ovocnou vrstvu:
  • 1 hrnek ovoce
  • 1 hrnek vody
  • vanilka
  • 2 plné lžíce kukuřičného škrobu
  • slazení dle chuti
  • 1 lžíce chia semínek
Na krém:
  • 1 hrnek vařených jáhel
  • 3 rovné lžíce kakaového másla
  • 3 lžíce arašídového másla
  • 1 lžíce datlového sirupu
  • 1 lžíce rýžového sirupu
  • vanilka
  • 60 ml rýžového mléka

Vysokohorská turistika, fotky hor, taiji. To byly mé lásky, které jsem miloval, ale artróza kolene mi je vzala. Probl...

Jak připravit dezert s krémem z jáhel

  1. Nejdříve připravíme ovocnou vrstvu. Do rendlíku dáme všechny ingredience kromě škrobu a chia a vaříme cca 8 minut. V trošce vody rozmícháme škrob a vmícháme do rendlíku. Ještě krátce povaříme a vmícháme i chia. Necháme ovocnou vrstvu asi půl hodinky odležet.
  2. Nyní připravíme korpus. Všechny ingredience dáme do sekáčku a vzniklou “drť” nasypeme na dno skleniček. Na tuto vrstvu poté nalijeme i ovocnou vrstvu a dáme chladit.
  3. Na přípravu krému rozpustíme kakaové máslo a dáme jej spolu s ostatními ingrediencemi do mixéru. Mixujeme do hladka. Krém můžeme buďto ihned navrstvit na ztuhlou ovocnou vrstvu a nebo jej nechat trochu v lednici ztuhnout, dát do zdobicího sáčku a nanést krém takto.
  4. Krém můžeme ozdobit čokoládovými hoblinkami a nebo dle fantazie.

Praktické

  • Použitý hrnek má objem 250 ml.
  • Krém oslaďte dle chuti.

Obměna

  • Do korpusu a krému dejte libovolné oříškové máslo či tahini.
  • Do krému můžete použít libovolné rostlinné mléko.

Děti

  • Bez čokoládového zdobení můžete tento dezert nabídnout dětem od 1 roku.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

68 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Drobenkový koláč s jablky a tofu tvarohem bez lepku

Kombinace jablek a tofu tvarohu nikdy nezklame. Nevěříte? Pak vyzkoušejte tento jednoduchý koláč a uvidíte, že se po něm jen zapráší.

Pekanový řez (bez lepku)

Pokud máte rádi pekanové ořechy, pak je pro vás tento dezert tím pravým ořechovým. Je bez mléka, cukru i lepku a navíc je jednoduchý na přípravu.

Ovocné kuličky bez lepku

Honí vás mlsná? Vytvořte si tento rychlý dezert z běžných ingrediencí. Je bez lepku i cukru a připravený je během chvilky. V létě ideál.

Dezert do skleničky ála snickers

Všichni jistě známe klasickou tyčinku snickers, já osobně jsem ji kdysi zbožňovala a doteď mi kombinace arašídy-karamel-čokoláda moc chutná. Tento dezert j...

Jahodový dezert do skleničky

Jednoduchý osvěžující dezert do skleničky, který přijde vhod v horkých letních dnech.

Podzimní cupcakes bez lepku

Kombinace vláčného korpusu a lahodného krému nikdy nezklame. Proto jsem vytvořila recept na tyto podzimní cupcakes, které obě kritéria splňují. Navíc jsou ...