12 zajímavostí o klasické čočce, které jste ani netušili

2

1Zmíněná je i v Bibli

2Jedna z prvních potravin, kterou lidé začali pěstovat

3Pěstuje se už více než 8500 let

4Díky tvrdé slupce se dá skladovat dlouhou dobu

5Je všestranná a používá se na rozličné pokrmy

6Obsahuje více bílkovin, než většina druhů fazolí (po masu a sóji je nejbohatším zdrojem)

7V kombinaci s obilovinami se stává plnohodnotnou bílkovinou

8Naklíčená čočka obsahuje více aminokyselin

9Má nízký glykemický index

10Neobsahuje cholesterol

11Vstřebat železo z čočky pomáhají potraviny s vitamínem C (paprika, pickles)

12Je jednou z hlavních potravin východoevropské a indické kuchyně

 

Konečně zdravý jídelníček

Ilona71: 2,5 kg dole. Jsem moc rada za tento...

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

Manžel je ze stravy nadšený. Řekl, že už končí se slaninou!

Bára: Dala jsem na stůl polévku a najednou dcery...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

Ještě, že tento web existuje!

Lenka: Děkuji Vám. Za rady i za celý tento...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky? Krásně se...

Kurz mi pomohl mnohé si uvědomit

Slechtova777: Kurz mi velmi pomohl si uvědomit, že někdy...

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

Sladkosti už mi nechutnají

Jendula.cerna: Chci moc poděkovat za skvěle připravený kurz a...

Faldy na břiše jsou pryč, zálibně se dívám do zrcadla

Lucka: Tak činím nyní bilancování mé  Jarní očisty. Jelikož...

4 kg dole a jsem plná radosti a sebevědomí

Ajka: Manžel a syn, světe div se si oblíbili...

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

Dle JJ vařím a peču, už od toho neuteču

Petra B.: Dle JJ vařím, smažím, peču od toho už neuteču. Ať...

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...
  1. Chtěla jsem napsat komentář k minulému článku o čočce, ale tam to bohužel nebylo možné.
    Znám už více než 6 dětí a dospělých, které červená čočka stoprocentně nadýmá (ozkoušeno mnohokrát).
    Přijde mi, že se to o nenadýmavosti červené čočky všude opisuje, aniž by to byla pravda.
    Tak pozor třeba u miminek, můžou mít problémy i z červené čočky.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSoutěž: Napište a vyhrajte ceny za 5.700 Kč
Další článekJak ze stravy vytěžit maximum