Zmíněná je i v Bibli
Jedna z prvních potravin, kterou lidé začali pěstovat
Pěstuje se už více než 8500 let
Díky tvrdé slupce se dá skladovat dlouhou dobu
Je všestranná a používá se na rozličné pokrmy
Obsahuje více bílkovin, než většina druhů fazolí (po masu a sóji je nejbohatším zdrojem)
V kombinaci s obilovinami se stává plnohodnotnou bílkovinou
Naklíčená čočka obsahuje více aminokyselin
Má nízký glykemický index
Neobsahuje cholesterol
Vstřebat železo z čočky pomáhají potraviny s vitamínem C (paprika, pickles)
Je jednou z hlavních potravin východoevropské a indické kuchyně
PS: Pořád tu něco čtete? Pojďte vařit!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Chtěla jsem napsat komentář k minulému článku o čočce, ale tam to bohužel nebylo možné.
Znám už více než 6 dětí a dospělých, které červená čočka stoprocentně nadýmá (ozkoušeno mnohokrát).
Přijde mi, že se to o nenadýmavosti červené čočky všude opisuje, aniž by to byla pravda.
Tak pozor třeba u miminek, můžou mít problémy i z červené čočky.