Domů Téma Glykemický index

glykemický index

Výživová doporučení pro obyvatele České republiky. Znáte je?

Věděli jste, že až 80 % případům nemocí srdce, cévních mozkových příhod, cukrovky 2. typu a 40 % případům rakoviny by bylo možné předejít, pokud...

12 zajímavostí o klasické čočce, které jste ani netušili

Zmíněná je i v Bibli Jedna z prvních potravin, kterou lidé začali pěstovat Pěstuje se už více než 8500 let Díky tvrdé slupce se dá skladovat dlouhou...

Návod, jak v dnešní době vybírat zdravé potraviny

Přibývá důkazů, že kvalita potravin má na nás mnohem zásadnější zdravotní dopad než poměr jednotlivých makroživin. Konzumace vysoce zpracovaných potravin v posledních letech výrazně...

Způsobuje čokoláda akné? Odpověď vědců po mnoha studiích je …

Čokoláda způsobuje akné. Také jste to už někdy slyšeli? Jak to teda je? Vědci provedli mnoho a mnoho studií na toto téma a jejich odpověď...

Obilné vločky – přehled druhů, výroba a skladování

Nejlepší podoba, v jaké lze obiloviny konzumovat, je ta původní – celé zrno. Neporušené zrno se dobře skladuje a obsahuje všechny živiny. Vločky jsou...

Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?

Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

3 důvody, proč za vaši únavu může jídlo

Cítíte se vyčerpaní, i když jste dobře spali? Máte málo energie na práci a rodinu? Kdybyste mohli, tak byste usnuli kdekoliv a kdykoliv během...

Alternativní léčba cukrovky (diabetes)

Proč vzniká cukrovka? Běžná dieta při cukrovce vylučuje celozrnné obilí, luštěniny a je velmi opatrná na sladkou zeleninu. Můžeme je tedy jíst při cukrovce? Co nás vede ke konzumaci cukru?...
Téma: flajpack, škroby, bílé pečivo, protein, nádory, kváskové pečivo, mrkev, slazené nápoje, výroba vloček, pečivo, oves, cukrovinky, hřiby, živiny, žito, cukr, nadváha, tučné pokrmy, jáhly, cereální, diabetes, indická kuchyně, děti, průmyslově zpracovaná strava, uhříky, semolina, obilný slad, melasa, grahamový, průmyslové potraviny, rakovina, instantní výrobky, celozrnné pečivo, sacharidy, antinutrienty, obličej, Dagmar Lužná, trans-nenasycené mastné kyseliny, vláknina, ovesné vločky, vlákniny, vaření vloček, amarantové vločky, mastná pleť, pitný režim, kakaové máslo, cukr v krvi, Klub Jíme Jinak, element země, pšenice, inzulín, civilizační nemoci, jednozrnka, puberťák, energie, bonbony, komedon, namáčení, chuť na sladké, vitamín C, quinoové vločky, glutenin, kalorie, aditiva, bílý cukr, složité sacharidy, tuk, luštěniny, cholesterol, celistvé potraviny, nezdravé potraviny, obilné sirupy, měď, průmyslově zpracované potraviny, rafinované sacharidy, margarín, játra, pšeničné vločky, džus, glukóza, angrogeny, pupínky, hypoglykémie, vápník, čelo, jemné vločky, chipsy, droga, vysoký glykemický index, andosperm, slinivka, kardiovaskulární nemoci, mouka, hlad, rýžové vločky, kvašení, pufované výrobky, puberta, probiotika, sladké nápoje, chutě, zmrzlina, komedony, průmyslově upravené potraviny, zdravá strava, rakovina tlustého střeva, dezerty, fytáty, GI, vločková kaše, sůl, obilné zrno, krevní cukr, špalda, ovoce, železo, strava při cukrovce, energetický příjem, špaldové vločky, zánět, minerální látky, anémie, vitamín D, čočka, glykemický index, nemoci, vícezrnný, ječné vločky, těstoviny, minerály, emulgátory, vločky, osteoporóza, ateroskleróza, cukry, celozrnné obiloviny, oleje, brambůrky, druhy vloček, pohankové vločky, zajímavosti, nálada, brada, potí, pizza, vlčí hlad, jáhlové vločky, potavinářský průmysl, vysoký tlak, zdravá sladidla

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?