Domů Téma Glykemický index

glykemický index

Šokující výsledky: Pouhá změna struktury potravin změní naše chutě k jídlu

Celý oves, ovesné vločky, instantní ovesná kaše nebo ovesné polštářky. Která potravina způsobí brzký hlad? Jedná se pořád o jednu a tu samou potravinu...

Způsobuje čokoláda akné? Odpověď vědců po mnoha studiích je …

Čokoláda způsobuje akné. Také jste to už někdy slyšeli? Jak to teda je? Vědci provedli mnoho a mnoho studií na toto téma a jejich odpověď...

Takto se posuzují snídaňové cereálie. Většina by neprošla

Cereálie jsou oblíbenou snídaní malých i velkých. Které jsou dobré, a které ne? To můžeme posoudit pomocí kritérií kvality Úřadu pro potraviny. Většina by...

Výživová doporučení pro obyvatele České republiky. Znáte je?

Věděli jste, že až 80 % případům nemocí srdce, cévních mozkových příhod, cukrovky 2. typu a 40 % případům rakoviny by bylo možné předejít, pokud...

12 zajímavostí o klasické čočce, které jste ani netušili

Zmíněná je i v Bibli Jedna z prvních potravin, kterou lidé začali pěstovat Pěstuje se už více než 8500 let Díky tvrdé slupce se dá skladovat dlouhou...

Návod, jak v dnešní době vybírat zdravé potraviny

Přibývá důkazů, že kvalita potravin má na nás mnohem zásadnější zdravotní dopad než poměr jednotlivých makroživin. Konzumace vysoce zpracovaných potravin v posledních letech výrazně...

Obilné vločky – přehled druhů, výroba a skladování

Nejlepší podoba, v jaké lze obiloviny konzumovat, je ta původní – celé zrno. Neporušené zrno se dobře skladuje a obsahuje všechny živiny. Vločky jsou...

Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?

Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

3 důvody, proč za vaši únavu může jídlo

Cítíte se vyčerpaní, i když jste dobře spali? Máte málo energie na práci a rodinu? Kdybyste mohli, tak byste usnuli kdekoliv a kdykoliv během...

Alternativní léčba cukrovky (diabetes)

Proč vzniká cukrovka? Běžná dieta při cukrovce vylučuje celozrnné obilí, luštěniny a je velmi opatrná na sladkou zeleninu. Můžeme je tedy jíst při cukrovce? Co nás vede ke konzumaci cukru?...
Téma: minerální látky, nasycené tuky, nápoje, vysoký glykemický index, živiny, únava, houby, vláknina, hlad, pitný režim, zinek, sladidla, cereální, pečivo, pesticidy, diabetes, slezina, strava a děti, civilizační onemocnění, uhříky, cereálie na snídani, androgen, glykemický index, vitamín B, hřiby, komedon, glukózo-fruktózový sirup, vitamín D, proč nejíst bílou mouku, obilné sirupy, vápník, ořechy, nestlé cereálie, rakovina, celistvé potraviny, obezita, polysacharidy, cukry, slinivka, vločky, vitamíny, křupky, jemné vločky, celé zrno, zdravá strava, zánět, čokoláda, dna, fazole, inzulín, oves, rýžové chlebíky, vlčí hlad, probiotika, játra, mastné kyseliny, ovesná kaše, hořčík, aminokyseliny, pizza, chuť na nezdravé jídlo, GI, špalda, sladké nápoje, průmyslově zpracované potraviny, fytáty, energie, nadváha, zmrzlina, dezerty, vícezrnný, cholesterol, žito, hormony, zdravá sladidla, fruktóza, kožní problémy, nezdravé potraviny, nevýhody bílé mouky, obilné vločky, klíček, špaldové vločky, instantní kaše, alternativní léčba diabetes, cukrovka, výroba vloček, čočka, klíčení, slazené nápoje, chutě, polštářky, kamut, křupínky, řasy, rafinované sacharidy, jód, třtinový cukr, maso, mrkev, škroby, zajímavosti, přibírání, živočišné produkty, instantní vločky, gliadin, láska, obličej, chuť na sladké, sladěnka, alkohol, beta buňky, semolina, ovoce, anémie, civilizační nemoci, arašídové máslo, použití vloček, strava při cukrovce, Dagmar Lužná, minerály, kváskové pečivo, namáčení, dezert, celozrnné produkty, složité sacharidy, teffové vločky, průmyslové potraviny, celozrnná mouka, granola, čím sladit, dieta, jak vybírat potraviny, vločková kaše, jednozrnka, ateroskleróza, obiloviny, přírodní potraviny, extrudace, výkyvy nálad, energetický příjem, olej, potí, dýně, sladkosti, brada, margarín, karoteny, cukr, střevní bakterie, sladká chuť

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?