Domů Téma Glykemický index

glykemický index

Šokující výsledky: Pouhá změna struktury potravin změní naše chutě k jídlu

Celý oves, ovesné vločky, instantní ovesná kaše nebo ovesné polštářky. Která potravina způsobí brzký hlad? Jedná se pořád o jednu a tu samou potravinu...

Způsobuje čokoláda akné? Odpověď vědců po mnoha studiích je …

Čokoláda způsobuje akné. Také jste to už někdy slyšeli? Jak to teda je? Vědci provedli mnoho a mnoho studií na toto téma a jejich odpověď...

Takto se posuzují snídaňové cereálie. Většina by neprošla

Cereálie jsou oblíbenou snídaní malých i velkých. Které jsou dobré, a které ne? To můžeme posoudit pomocí kritérií kvality Úřadu pro potraviny. Většina by...

Výživová doporučení pro obyvatele České republiky. Znáte je?

Věděli jste, že až 80 % případům nemocí srdce, cévních mozkových příhod, cukrovky 2. typu a 40 % případům rakoviny by bylo možné předejít, pokud...

12 zajímavostí o klasické čočce, které jste ani netušili

Zmíněná je i v Bibli Jedna z prvních potravin, kterou lidé začali pěstovat Pěstuje se už více než 8500 let Díky tvrdé slupce se dá skladovat dlouhou...

Návod, jak v dnešní době vybírat zdravé potraviny

Přibývá důkazů, že kvalita potravin má na nás mnohem zásadnější zdravotní dopad než poměr jednotlivých makroživin. Konzumace vysoce zpracovaných potravin v posledních letech výrazně...

Obilné vločky – přehled druhů, výroba a skladování

Nejlepší podoba, v jaké lze obiloviny konzumovat, je ta původní – celé zrno. Neporušené zrno se dobře skladuje a obsahuje všechny živiny. Vločky jsou...

Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?

Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

3 důvody, proč za vaši únavu může jídlo

Cítíte se vyčerpaní, i když jste dobře spali? Máte málo energie na práci a rodinu? Kdybyste mohli, tak byste usnuli kdekoliv a kdykoliv během...

Alternativní léčba cukrovky (diabetes)

Proč vzniká cukrovka? Běžná dieta při cukrovce vylučuje celozrnné obilí, luštěniny a je velmi opatrná na sladkou zeleninu. Můžeme je tedy jíst při cukrovce? Co nás vede ke konzumaci cukru?...
Téma: indická kuchyně, brada, melasa, anémie, protein, nádory, cereální, rýžové chlebíky, angrogeny, rostlinné oleje, chutě, průmyslově upravené potraviny, extrudované kaše, bílý cukr, obilné zrno, hormony, cukr v krvi, obezita, strava a děti, zdravé potraviny, houby, celozrnné pečivo, vysoký glykemický index, Dagmar Lužná, sladká chuť, jemné vločky, ořechy, jak vybírat potraviny, sůl, uhříky, beďary, ovesná kaše, jód, extrudované výrobky, zdravá strava, cukr, klíček, průmyslově zpracované výrobky, nezdravé chutě, snídaňové cereálie, mastná pleť, instantní výrobky, müsli, osteoporóza, oves, třtinový cukr, maso, maz, vlčí hlad, olej, přírozené potraviny, komedon, obilné vločky, teffové vločky, rakovina plic, tuky, měď, granola, železo, kyselina fytová, vločková kaše, křupky, složité sacharidy, beta buňky, celozrnné obiloviny, puberťák, zmrzlina, druhy vloček, vitamín B, křupínky, extrudace, bezlepkové vločky, pufované výrobky, vločky, kardiovaskulární nemoci, semolina, tučné pokrmy, bršlice kozí noha, polštářky, glukózo-fruktózový sirup, čočka, nadváha, obličej, vitamín A, puberta, pufované chlebíčky, ateroskleróza, žaludek, pšeničné vločky, ryby, krevní cukr, probiotika, chipsy, alkohol, špagety, stabilizátory, průmyslově zpracovaná strava, fruktóza, Video, instantní vločky, jáhlové vločky, pupínky, minerály, zelenina, přírodní potraviny, element země, pleť, použití vloček, chuť na nezdravé jídlo, flajpack, chuť na sladké, ječné vločky, emulgátory, slazené nápoje, éčka, vícezrnný, nápoje, alternativní léčba diabetes, vitamín E, sladké nápoje, zánět, kuličky, strava při diabetes, zinek, androgen, lupínky, snídaně, špalda, škroby, nestlé cereálie, východní medicína, civilizační onemocnění, hlad, droga, střeva, žitné vločky, proteiny, cereálie na snídani, pufování, výkyvy nálad, arašídy, prebiotika, gliadin, dezerty, špaldové vločky, čím sladit, minerální látky, glukóza, aditiva, alternativní léčba cukrovky

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?