Domů Téma Glykemický index

glykemický index

Šokující výsledky: Pouhá změna struktury potravin změní naše chutě k jídlu

Celý oves, ovesné vločky, instantní ovesná kaše nebo ovesné polštářky. Která potravina způsobí brzký hlad? Jedná se pořád o jednu a tu samou potravinu...

Způsobuje čokoláda akné? Odpověď vědců po mnoha studiích je …

Čokoláda způsobuje akné. Také jste to už někdy slyšeli? Jak to teda je? Vědci provedli mnoho a mnoho studií na toto téma a jejich odpověď...

Takto se posuzují snídaňové cereálie. Většina by neprošla

Cereálie jsou oblíbenou snídaní malých i velkých. Které jsou dobré, a které ne? To můžeme posoudit pomocí kritérií kvality Úřadu pro potraviny. Většina by...

Výživová doporučení pro obyvatele České republiky. Znáte je?

Věděli jste, že až 80 % případům nemocí srdce, cévních mozkových příhod, cukrovky 2. typu a 40 % případům rakoviny by bylo možné předejít, pokud...

12 zajímavostí o klasické čočce, které jste ani netušili

Zmíněná je i v Bibli Jedna z prvních potravin, kterou lidé začali pěstovat Pěstuje se už více než 8500 let Díky tvrdé slupce se dá skladovat dlouhou...

Návod, jak v dnešní době vybírat zdravé potraviny

Přibývá důkazů, že kvalita potravin má na nás mnohem zásadnější zdravotní dopad než poměr jednotlivých makroživin. Konzumace vysoce zpracovaných potravin v posledních letech výrazně...

Obilné vločky – přehled druhů, výroba a skladování

Nejlepší podoba, v jaké lze obiloviny konzumovat, je ta původní – celé zrno. Neporušené zrno se dobře skladuje a obsahuje všechny živiny. Vločky jsou...

Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?

Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

3 důvody, proč za vaši únavu může jídlo

Cítíte se vyčerpaní, i když jste dobře spali? Máte málo energie na práci a rodinu? Kdybyste mohli, tak byste usnuli kdekoliv a kdykoliv během...

Alternativní léčba cukrovky (diabetes)

Proč vzniká cukrovka? Běžná dieta při cukrovce vylučuje celozrnné obilí, luštěniny a je velmi opatrná na sladkou zeleninu. Můžeme je tedy jíst při cukrovce? Co nás vede ke konzumaci cukru?...
Téma: jednoduché cukry, krevní cukr, kvašení, sacharidy, droga, kyselina fytová, indická kuchyně, žitné vločky, aditiva, rýžové chlebíky, puberťák, oves, cukrovinky, jáhly, fytáty, rakovina tlustého střeva, obličej, komedony, nezdravé chutě, vysoký glykemický index, inzulínová houpačka, pečivo, sladkosti, hlad, chuť na nezdravé jídlo, rychlé sacharidy, průmyslové potraviny, vlákniny, ovesná kaše, průmyslově upravené potraviny, dezerty, instantní kaše, alternativní léčba cukrovky, potravinářský průmysl, arašídy, rostlinné oleje, průmyslově zpracovaná strava, bílý cukr, Dagmar Lužná, extrudované výrobky, ztužené tuky, rakovina, bílkoviny, rýžové vločky, jednoduché sacharidy, závislost, ječné vločky, umělá sladidla, osteoporóza, granola, monosacharidy, železo, živiny, průmyslově zpracované potraviny, přírozené potraviny, sójové vločky, energetický příjem, disacharidy, obilné vločky, trans-nenasycené mastné kyseliny, ateroskleróza, vitamín B, nasycené tuky, cholesterol, tuk, tuky, semolina, ovesné vločky, Klub Jíme Jinak, cukr v krvi, průmyslově zpracované výrobky, glukózo-fruktózový sirup, vláknina, pesticidy, kalorie, kukuřičné lupínky, zmrzlina, nápoje, alkohol, fruktóza, ovesné vločky jemné, sladidla, křupky, žito, civilizační onemocnění, mrkev, únava, probiotika, pupínky, východní medicína, instantní výrobky, pohankové vločky, aminokyseliny, měď, inzulín, ořechy, složité sacharidy, jednozrnka, bršlice kozí noha, fermentace, vápník, černé pupínky, zajímavosti, čokoláda, jak vybírat potraviny, hormony, pufování, chutě, nálada, prebiotika, chuť na sladké, andosperm, láska, extrudace, pufované výrobky, koláče, civilizační nemoci, rostlinná strava, fazole, brambůrky, akné, bílé pupínky, sladká snídaně, puberta, minerály, GI, třtinový cukr, vločková kaše, houby, celozrnné produkty, druhy vloček, protein, strava při cukrovce, namáčení, margarín, vysoký tlak, semínka, fast food, kuličky, regenerace těla, cukry, olej, antinutrienty, ovoce, zdravá strava, špagety, jáhlové vločky, maz, špalda, chipsy

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?