Domů Téma Glykemický index

glykemický index

Miso – mýty a vědecká fakta

Které miso obsahuje prokazatelně B12? Které neobsahuje histamin? Je miso skutečně probiotické? Obsahuje zdraví prospěšné enzymy? Dokáže léčit rakovinu a následky ozáření? Co zjistila...

Alternativní léčba cukrovky (diabetes)

Proč vzniká cukrovka? Běžná dieta při cukrovce vylučuje celozrnné obilí, luštěniny a je velmi opatrná na sladkou zeleninu. Můžeme je tedy jíst při cukrovce? Co nás vede ke konzumaci cukru?...

Šokující výsledky: Pouhá změna struktury potravin změní naše chutě k jídlu

Celý oves, ovesné vločky, instantní ovesná kaše nebo ovesné polštářky. Která potravina způsobí brzký hlad? Jedná se pořád o jednu a tu samou potravinu...

Způsobuje čokoláda akné? Odpověď vědců po mnoha studiích je …

Čokoláda způsobuje akné. Také jste to už někdy slyšeli? Jak to teda je? Vědci provedli mnoho a mnoho studií na toto téma a jejich odpověď...

Takto se posuzují snídaňové cereálie. Většina by neprošla

Cereálie jsou oblíbenou snídaní malých i velkých. Které jsou dobré, a které ne? To můžeme posoudit pomocí kritérií kvality Úřadu pro potraviny. Většina by...

Výživová doporučení pro obyvatele České republiky. Znáte je?

Věděli jste, že až 80 % případům nemocí srdce, cévních mozkových příhod, cukrovky 2. typu a 40 % případům rakoviny by bylo možné předejít, pokud...

12 zajímavostí o klasické čočce, které jste ani netušili

Zmíněná je i v Bibli Jedna z prvních potravin, kterou lidé začali pěstovat Pěstuje se už více než 8500 let Díky tvrdé slupce se dá skladovat dlouhou...

Návod, jak v dnešní době vybírat zdravé potraviny

Přibývá důkazů, že kvalita potravin má na nás mnohem zásadnější zdravotní dopad než poměr jednotlivých makroživin. Konzumace vysoce zpracovaných potravin v posledních letech výrazně...

Obilné vločky – přehled druhů, výroba a skladování

Nejlepší podoba, v jaké lze obiloviny konzumovat, je ta původní – celé zrno. Neporušené zrno se dobře skladuje a obsahuje všechny živiny. Vločky jsou...

Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?

Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

3 důvody, proč za vaši únavu může jídlo

Cítíte se vyčerpaní, i když jste dobře spali? Máte málo energie na práci a rodinu? Kdybyste mohli, tak byste usnuli kdekoliv a kdykoliv během...
Téma: droga, alternativní léčba cukrovky, zdravotní benefity misa, bonbony, video, bílé pupínky, prevence zažívacích potíží, rakovina tlustého střeva, vitamín C, probiotika, nálada, extrudované potraviny, přírozené potraviny, androgen, disacharidy, slinivka, sladěnka, maz, živiny, láska, rostlinná strava, nasycené tuky, zdroj minerálů, východní medicína, semínka, tučné pokrmy, obezita, nos, ovesné vločky, černé pupínky, extrudované kaše, dýně, rakovina, džus, potí, hřiby, energie, kamut, granola, zdravá strava, zdroj draslíku, instantní výrobky, vločky, čokoláda, chuť na nezdravé jídlo, řasy, hořčík, alternativní léčba diabetes, minerální látky, snídaně, měď, monosacharidy, polštářky, sůl, bezlepkové vločky, brada, vláknina, arašídy, jód, průmyslové potraviny, složité sacharidy, živočišné tuky, prebiotikum, kyselina fytová, mikrobiom, účinky misa, dezerty, gliadin, burizony, fermentace, tuky, GI, jáhlové vločky, studie o miso pastě, kakaové máslo, reflux, čím sladit, strava a děti, vitamíny, léčba refluxu stravou, snídaňové cereálie, pizza, lepek, miso pasta účinky, nezdravé potraviny, fruktóza, proč nejíst bílou mouku, dyspepsie, ztužené tuky, komedony, ječné vločky, glukózo-fruktózový sirup, strava při refluxu, obilné sirupy, uhry, oleje, střevní bakterie, průmyslově zpracované potraviny, průmyslově upravené potraviny, potraviny při vysokém tlaku, Dagmar Lužná, bršlice kozí noha, puberta, minerály, křupky, semolina, složení misa, grahamový, slezina, vitamín A, špaldové vločky, výkyvy nálad, kváskové pečivo, polysacharidy, pufování, nemoci, pufované chlebíčky, strava při diabetes, únava, vápník, energetický příjem, čelo, pečivo, jednozrnka, obilí, beďary, přírodní potraviny, ovesná kaše, nadváha, cukr, křupínky, kukuřičné lupínky, zdravá sladidla, fast food, uhříky, WHO, obiloviny, zdroj vápníku, vysoký glykemický index, celozrnné obiloviny, cereálie, potraviny pro lepší trávení, rostlinné oleje, závislost, proč se vyhnout bílé mouce, cukr v krvi, bílkoviny, flajpack, rýžové vločky, proč používat miso

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?