Domů Téma Minerály

minerály

Lesní pažitka neboli divoký šnytlík

Chodím na něj už řadu let a oko mám na něj tak vycvičené, že ho poznám i z auta, když jedeme pomalu někde kolem...

Čerstvé natě snadno, rychle a levně

Čerstvé natě plné vitamínů můžete mít snadno a rychle bez dalších výdajů. Stačí šikovně recyklovat zbytky zeleniny, kterou použijete při vaření. "Prdelky" z kořenové...

Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejské rodiny

Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá...

Vitamíny a minerály v těhotenství. Které jsou nejdůležitější?

Jaké vitamíny a minerály jsou v těhotenství důležité a proč? Podívejte se na přehled 6 nejdůležitějších z nich a také na to, které z...

Výživová doporučení pro obyvatele České republiky. Znáte je?

Věděli jste, že až 80 % případům nemocí srdce, cévních mozkových příhod, cukrovky 2. typu a 40 % případům rakoviny by bylo možné předejít, pokud...

Tyto živiny vám chybí, když jíte běžnou stravu. Jak to změnit?

Když člověk vyřadí běžné potraviny a začne jíst zdravěji, často ho ostatní (včetně lékařů) upozorňují, že by mu mohli chybět různé živiny. To by...

Kimchi z dýně hokkaido

Kimchi znamená v korejštině kvašená zelenina. A ta se dá udělat z čehokoliv, co máme zrovna po ruce. Zkuste třeba kimchi z dýně hokkaido....

Vodní filtr Berkey pro čistou vodu. S mimořádnou slevou

Dnešní pitná voda už není to, co bývala dřív. Často obsahuje nepříliš vhodné látky a zbytky antibiotik, pesticidů aj. Přitom čistá a čerstvá voda...

Jak ze stravy vytěžit maximum

Přirozená a celistvá strava je alfou a omegou. Studie dokazují, že konzumace zpracované stravy s sebou přináší rizika v podobě civilizačních onemocnění. Ale jak...

12 zajímavostí o klasické čočce, které jste ani netušili

Zmíněná je i v Bibli Jedna z prvních potravin, kterou lidé začali pěstovat Pěstuje se už více než 8500 let Díky tvrdé slupce se dá skladovat dlouhou...

Víte, co znamená „baleno v ochranné atmosféře“? Možná vám to otevře...

Kupujete krájenou a balenou zeleninu? Předem nakrájené balené saláty? Balené ovoce? Maso? Sýry? Pak jste se pravděpodobně už setkali s označením "baleno v ochranné...

Co mají společného brambory, rajčata a papriky? A proč je omezit?

Co mají společného brambory, rajčata a papriky? Možná vás napadne slovo "chutné". Nejste daleko od pravdy, tyto 3 druhy zeleniny patří k nejoblíbenější zelenině,...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Gladiátorům se říkalo „pojídači ječmene“. Jejich strava byla vegetariánská

Ještě stále věříte tomu, že na stravě bez masa se nedá sportovat? Krom současných sportovců veganů a vegetariánů je potvrzeno, že i gladiátoři - bojovníci...

Poznej své trávení: od úst až po konečník (2. část)

Zažívací systém a strava, která jím pochází, vyživuje nejen naše tělo, ale má zásadní vliv i na naši psychiku. Pokud tedy chceme získat maximum...

Miso pasta pod lupou: vše, co o ní potřebujete znát (1....

Miso pasta patří doslova mezi zázračné potraviny. Jeho chuť je natolik skvělá, že pozvedne každou polévku či pokrm o několik řádů výš. Má spoustu léčivých...

Studie potvrdila: vitamíny a doplňky stravy nenahradí zdravou stravu

Až 75 % Čechů bere multivitamíny a doplňky stravy alespoň sezóně, většina dokonce celoročně. V minulém roce jsme za multivitaminy a potravinové doplňky v...

4 benefity, které vám přinese sezónní strava

Supermarkety praskají ve švech pod tíhou exotického ovoce a dovezené zeleniny. Ale viděli jste tam někdy jostu? A porovnali jste někdy chuť rajčátka ze...

Proč je nutné mít jídlo čerstvé?

Je nutné mít každý pokrm čerstvě uvařený nebo lze ohřát pokrm i druhý den? Co se v těle děje po konzumaci ohřátého pokrmu a...

Mořské řasy – jaké jsou jejich druhy a jak je využít...

Mořské řasy jsou právem nazývány přírodním multivitaminem. Obsahují totiž 10-20x více minerálních látek než zelenina, a to s velmi dobrou vstřebatelností. Krom toho také...

Návod, jak seskládat kompletní zdravý talíř

Omezujete ve stravě maso, mléko nebo vejce? Stravujete se převážně nebo zcela rostlinně? Ukážeme vám, jak si poskládat jídlo tak, aby vám ani vašim...

Jak mě zachránila polévka Koi-koku (Zdeňka, 28 let)

Zdeňka je další z maminek, která si vyzkoušela, jak polévka z kapra, Koi-koku, účinně pomáhá doplnit krev a dodává sílu. Po porodu se třásla...

Osteoporóza – čím vzniká a jak jí předejít

Přes 700 tisíc lidí u nás trpí osteoporózou. Víte, jak v těle vzniká a které orgány ji mají na svědomí? Poslechněte si důležité souvislosti...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...

Mořské řasy

Víte proč jsou mořské řasy pro náš organismus tak prospěšné? Jaké obsahují vitamíny a minerály? Zajímají vás jejich detoxikační účinky? Potřebujete radu, jak dostat...

Jak poznat chybějící živiny ve stravě a čím je doplnit?

Může nám při změně jídelníčku začít něco chybět? A jak poznáme, zda nám ve stravě nechybí vitamíny, minerály či bílkoviny? Kde získáme probiotika? Kde...

Železo – kde ho čerpat a kolik ho potřebujeme?

Je nutné jíst červené maso, abychom měli dostatek železa? Jsou živočišné zdroje lepší než ty rostlinné? Z čeho tedy získat dostatek železa? Jak v těle...
Téma: zdravá strava, domácí kimchi, irský mech, TČM, strava a sport, imunoglobulin, rakovina tlustého střeva, natto miso, nemoci, kapr, potraviny, kváskový chléb, nádory, potí, vodní filtr, porod, vegan sport, vitamín B9, Jan Zerzán, druhy misa, osteoporóza, jak udělat kimchi, jak udělat pickls, obilí, vitamín C, dovezená zelenina, multivitamíny, termosky, zázvor, cukry, střevo, jak jíst sezónně, ztráta krve, cukr, kaisen, jak seskládat kompletní talíř, jak vařit řasy, jídelníček, srdce, vysoký tlak, živá strava, Nori, oříšky, slabost, vyčerpání, kyselina mléčná, mražené pečivo, těhotenství, výroba misa, potravinářský průmysl, zdroj železa, běžná strava, vitamíny, lámavé vlasy, rostlinné tuky, WHO, minerální látky, železo ve stravě, roční období, alergie, z čeho získat železo, polévka z kapra, obiloviny, česnek, indická kuchyně, uzeniny, předkové, kvašené pečivo, jak používat klíčky, vegetariánství, čínské zelí, ohřívání jídla, alkohol, herbicidy, imunitní problémy, nachlazení, zahlenění, éčka, genmai miso, omega 3, skladování zeleniny, cvičení, imunita, vitarián, těžké kovy, obezita, kantýna, slezina, zajímavosti, saláty, raw strava, posypky, čili, karoteny, filtrování, kyselina fytová, koktejly, müsli tyčinky, kvašení, suché vlasy, celiak, čerstvost, chudokrevnost, obaly, polotovary, antinutrienty, mléčné kvašení, čchi, pikls, sladké, low carb, dýně hokkaido, jód, trávení, EWG, baleno v ochranné atmosféře, zněčištění, psticidy, jak kvasit, energie, vegan a sport, problémy s pletí, agar agar, pokles ledvin, nedokrvování končetin, bílkoviny na rostlinné stravě, makroživiny, kváskové pečivo, živočišné tuky, chilli pasta, veganství, co pít, strava při sportu, celiakie, průmyslově zpracované potraviny, cukrovka, moře, domácí kimči, toxické, česká kuchyně, nori plátky, akné, shiromiso, recyklace zeleniny, čištění krve, minerály, lymfa, chemie, vláknina, Vladimíra Strnadelová

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?