Domů Téma Minerály

minerály

Návod, jak seskládat kompletní zdravý talíř

Omezujete ve stravě maso, mléko nebo vejce? Stravujete se převážně nebo zcela rostlinně? Ukážeme vám, jak si poskládat jídlo tak, aby vám ani vašim...

Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejská rodiny

Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá...

Jak ze stravy vytěžit maximum

Přirozená a celistvá strava je alfou a omegou. Studie dokazují, že konzumace zpracované stravy s sebou přináší rizika v podobě civilizačních onemocnění. Ale jak...

12 zajímavostí o klasické čočce, které jste ani netušili

Zmíněná je i v Bibli Jedna z prvních potravin, kterou lidé začali pěstovat Pěstuje se už více než 8500 let Díky tvrdé slupce se dá skladovat dlouhou...

Víte, co znamená “baleno v ochranné atmosféře”? Možná vám to otevře...

Kupujete krájenou a balenou zeleninu? Předem nakrájené balené saláty? Balené ovoce? Maso? Sýry? Pak jste se pravděpodobně už setkali s označením "baleno v ochranné...

Co mají společného brambory, rajčata a papriky? A proč je omezit?

Co mají společného brambory, rajčata a papriky? Možná vás napadne slovo "chutné". Nejste daleko od pravdy, tyto 3 druhy zeleniny patří k nejoblíbenější zelenině,...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Gladiátorům se říkalo “pojídači ječmene”. Jejich strava byla vegetariánská

Ještě stále věříte tomu, že na stravě bez masa se nedá sportovat? Krom současných sportovců veganů a vegetariánů je potvrzeno, že i gladiátoři - bojovníci...

Poznej své trávení: od úst až po konečník (2. část)

Zažívací systém a strava, která jím pochází, vyživuje nejen naše tělo, ale má zásadní vliv i na naši psychiku. Pokud tedy chceme získat maximum...

Miso pasta pod lupou: vše, co o ní potřebujete znát (1....

Miso pasta patří doslova mezi zázračné potraviny. Jeho chuť je natolik skvělá, že pozvedne každou polévku či pokrm o několik řádů výš. Má spoustu léčivých...

Studie potvrdila: vitamíny a doplňky stravy nenahradí zdravou stravu

Až 75 % Čechů bere multivitamíny a doplňky stravy alespoň sezóně, většina dokonce celoročně. V minulém roce jsme za multivitaminy a potravinové doplňky v...

4 benefity, které vám přinese sezónní strava

Supermarkety praskají ve švech pod tíhou exotického ovoce a dovezené zeleniny. Ale viděli jste tam někdy jostu? A porovnali jste někdy chuť rajčátka ze...

Proč je nutné mít jídlo čerstvé?

Je nutné mít každý pokrm čerstvě uvařený nebo lze ohřát pokrm i druhý den? Co se v těle děje po konzumaci ohřátého pokrmu a...

Mořské řasy – jaké jsou jejich druhy a jak je využít...

Mořské řasy jsou právem nazývány přírodním multivitaminem. Obsahují totiž 10-20x více minerálních látek než zelenina, a to s velmi dobrou vstřebatelností. Krom toho také...

Jak mě zachránila polévka Koi-koku (Zdeňka, 28 let)

Zdeňka je další z maminek, která si vyzkoušela, jak polévka z kapra, Koi-koku, účinně pomáhá doplnit krev a dodává sílu. Po porodu se třásla...

Osteoporóza – čím vzniká a jak jí předejít

Přes 700 tisíc lidí u nás trpí osteoporózou. Víte, jak v těle vzniká a které orgány ji mají na svědomí? Poslechněte si důležité souvislosti...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...

Lesní pažitka neboli divoký šnytlík

Chodím na něj už řadu let a oko mám na něj tak vycvičené, že ho poznám i z auta, když jedeme pomalu někde kolem...

Mořské řasy

Víte proč jsou mořské řasy pro náš organismus tak prospěšné? Jaké obsahují vitamíny a minerály? Zajímají vás jejich detoxikační účinky? Potřebujete radu, jak dostat...

Jak poznat chybějící živiny ve stravě a čím je doplnit?

Může nám při změně jídelníčku začít něco chybět? A jak poznáme, zda nám ve stravě nechybí vitamíny, minerály či bílkoviny? Kde získáme probiotika? Kde...

Železo – kde ho čerpat a kolik ho potřebujeme?

Je nutné jíst červené maso, abychom měli dostatek železa? Jsou živočišné zdroje lepší než ty rostlinné? Z čeho tedy získat dostatek železa? Jak v těle...
Téma: vaření, gladiátoři, děti, pestrá strava, rýžové miso, hypoglykémie, superpotraviny, mražené polotovary, sezóna jaro, znovu ohřívání, trávení, čili pasta, migrény, jak kvasit, tahini, koutky, fólie, ki, noční zelenina, vegetariánství, enzymy, miso, zdroje železa, sladkosti, bazén, kyslik, chelba, droždí, potraviny bohaté na železo, sezónní strava, jed, nightshades, jak udělat kimči, crohn, jarní cibulka, co pít při cvičení, zdraví, pH, cvičení, termosky, zubní kazy, bílá mouka, lilek, nachlazení, kapr, ohřívání pokrmů, střeva, energie, indická kuchyně, obědy, pažitka, kocovina, kvašené pečivo, balený salát, zázvor, bledost, střevní mikroorganismy, éčka, syrové šťávy, z čeho získat železo, tradiční čínská medicína, druhy misa, Kombu, jak používat miso, cévy, chudokrevnost, pozoly, korejské kimchi, energie Qi, tlusté střevo, čerstvé jídlo, zinek, ztráta krve, železo děti, imunoglobulin, stabilizátory, pestrost, nízký krevní tlak, dovážené ovoce, hleny, pocit studených rukou a nohou, jídelníček sport, tuzemské ovoce, lokální zelenina, orgány, bílkoviny, veganství, brambory, problémy s menstruací, pickls, jak udělat kimchi, solanin, barviva, nori plátky, Hiziki, multivitamíny, luštěniny, Video, Nori, paleo, sushi, problémy s trávením, lowcarb, kantýna, pokles žaludku, rajče, strava při cvičení, hovínko, agar agar, korejská zelenina, melasa, shiromiso, nové brambory, toxin, sladké, jak udělat pickls, výživa pro sportovce, zelený ječmen, rafinace, lokální potraviny, vitariánství, skladování zeleniny, kyselinotvornost, čištění krve, čili, bolesti hlavy, mléko, pečivo s droždím, müsli tyčinky, sojové miso, cukr, cholesterol, vyčerpání, kolouby, probiotika, rajčata, výroba kimchi, menstruace, Vladimíra Strnadelová, jídelníček cvičení, obilí, potraviny s vysokým obsahem železa, průjem, nedostatek železa, mléčné kvašení, jak uděla pickles, popel, fermentování, rohlík, miso polévka

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?