- 110 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 20 g kukuřičného škrobu
- 1 lžička perníkového koření
- 20 g agávového sirupu
- 40 g ječného sladu
- 30 g slunečnicového oleje
- 10 g rostlinného mléka
- mandle
Jak připravit perníkové medvídky bez cukru
- Všechny suché ingredience promíchejte v míse.
- Přidejte tekuté ingredience a vypracujte v těsto. Dejte zabalené odpočinout do lednice tak na hodinku.
- Vyválejte těsto, vykrojte medvídky, do tlapiček dejte mandli a špejlí vytvořte oči a čumáček.
- Opatrně přeneste na plech vystlaný pečicím papírem a pečte v nahřáté troubě na 190°C dozlatova.
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Praktické
- Těsto válejte mezi dvěma pečicími papíry, nepodsypávejte moukou!
Obměna
- Místo mandlí můžete použít jakékoliv menší oříšky.
Děti
- Pozor na kusy mandlí.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dekuju moc za recept a inspiraci. S testem se krasne pracovalo, uplne nebe a dudy po bezlepkovem univerzalnim vanocnim teste. :) Syn byl nadseny z tvaru medvidka. Jen u nas bez pernikoveho koreni, uz mame dva druhy, a s kesu oriskem. A jsou moc dobre, sladke az az. :)
Krásný den, tak jsme je se synem vyzkoušely a jsou úžasní. Nechala jsem cca v lednici 2 dny. Těsto se malinkato drolilo, ale chvíli péče v ruce a zahřálo se. Krásně se vykrajovaly tvary. Těším se až se odleží. Děkujeme ❤️