Domů Téma Silvestrovské pohoštění

silvestrovské pohoštění

Pomazánka z červených fazolí

Fazolová pomazánka strčí do kapsy lecjakou paštiku. Když se dobře okoření, je to skvělá lahůdka.

Slané hospodské tyčinky

Věrná kopie klasických hospodských tyčinek ve zdravé verzi kynuté za pomocí tradičního kvásku. Skvělé slané občerstvení na oslavy, jako svačinka nebo jen tak na...

28 zdravých alternativ na Silvestra

Chcete si na Silvestra připravit zdravé a chutné občerstvení? Inspirujte se našimi tipy. Novoroční pohoštění přeci nemusí být jen o majonézových chlebíčcích.

Cuketový “tatarák”

Cuketové zelí a cuketové bramboráky jsou už nuda. Ale co takový cuketový tatarský biftek?! Je téměř k nerozeznání od klasického, je bez masa i...

Nejlepší fazolová paštika

Shodly jsme se s holkama, že tohle je ta úplně nejlepší fazolová pomazánka, jakou jsme kdy jedly. Dělal ji Roman a v tom je...

Jemná cizrnová paštika

Rychlá, levná, krásně barevná a chuťově výborná pomazánka.

Paštika z fazolí, řepy a vlašských ořechů

Rychlá, levná, krásně barevná a chuťově výborná pomazánka.

Tofunéza aneb tatarská omáčka z tofu

Kdykoli ji udělám, vždycky zmizí dřív než jsem plánovala. Jednoduchá domácí tofunéza u nás doma prostě frčí. Děláme jí na mnoho způsobů, nejčastěji takto:

Chlebíček s cizrnovou pomazánkou a řeřichou

Máme pro vás tip na rychlou zdravou svačinku nebo lehkou večeři, kterou můžete snadno vzít s sebou i na cesty. Musí se tedy připravit...

Vodácká pomazánka

Nejlepší chuťovky vznikají náhodou a za pochodu. Když jsme s Helčou chystaly jídlo na vodu, potřebovaly jsme pomazánku, která dva dny vydrží, nezkazí se...

Hummus z mungo fazolek a arašídového másla

Humus nemusí být jen z cizrny. Zkuste zajímavou kombinaci fazolek mungo, tymiánu a arašídového másla. 

Fazolová pomazánka/dip nažluto

V teplých dnech přijde k chuti lehká pomazánka z bílých fazolí a kurkumy.

Fazolová paštika

Pomazánky z luštěnin jsou výborné, rychlé a navíc levné. Stačí přidat trochu zeleniny a koření a zdravá fazolová pomazánka je na světě.

Tapenáda z oliv a fazolí

Zdravá pomazánka, kterou určitě ohromíte i běžné strávníky.

Plněné tortilly pomazánkou z červené čočky

Chcete mít bleskovou a přitom chutnou večeři? Zkuste naplnit tortillu. Tortilla je druh tenkého chleba nebo-li placka vyrobená převážně z kukuřičné nebo pšeničné mouky. Slouží...

Domácí tatarka

Rostlinnou domácí tatarku můžete připravit snadno a rychle. Oproti kupované bude bez cukru i konzervantů a pochutnáte si na ní jako na klasické. Po...

Tempura – fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku je opravdu lahůdka. Je to jeden ze způsobů, jak dostat do odpůrců zeleniny zeleninu tak, aby si to nevšimli a pochutnali...

Hummus z cizrny

Humus je skvělý pokrm původem z Blízkého Východu. Miluji jeho chuť a přemýšlela jsem, jak ho udělat zdravější, aby neobsahoval syrový olej a sůl....

Domácí pikantní sýr z tofu

Pokud vám ke štěstí chybí chuť sýra nebo se ho chcete v rámci masopustu poprvé vzdát, ale bojíte se absťáku, vyzkoušejte domácí sýr vyrobený...

Čočková pomazánka s dýní a cibulkou

Čočková pomazánka má mnoho využití. Náplň do palačinek či waflí, pomazánka na obilné placky nebo prostě forma luštěniny v kompletním talíři, která nahrazuje omáčku.

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?