- 100 g špaldových vloček
- 130 g špaldové mouky
- 50 g mandlí
- 50 g olivového oleje
- kmín
- fenykl
- 1 velká cibule
- 1 plochá lžička jedlé sody
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 lžíce lněného semínka
- 1 lžíce citrónové šťávy
- sezamové semínko na posypání
- sůl
- voda podle potřeby
Jak připravit slané cibulové hromádky
- Rozmixujte vločky a mandle a dejte do mísy.
- Na oleji osmahněte cibuli s kmínem a semínky fenyklu.
- Do mísy k vločkám přidejte mouku, orestovanou cibuli, olej, sůl, jedlou sodu, prášek do pečiva, lněné semínko, citrónovou šťávu a promíchejte.
- Přidávejte postupně vodu, abyste získali vlhčí těsto.
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Plech vyložte pečícím papírem, lžící tvořte hromádky, které obalte na povrchu sezamovým semínkem.
- Pečte do zlatova.
Praktické
- Těsto nechte odpočívat po dobu, než se nahřejte trouba.
- Doba pečení bude záležet na vaší troubě, asi 10 – 15 minut.
Obměna
- Místo špaldových vloček použijte ovesné.
- Na posypání volte semínka, která máte rádi, skvělý je například mák.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Buďte první, kdo napíše komentář