Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Cibulové hromádky

Uvařeno
bez mléka
bez vajec

Další verze mých oblíbených hromádek, tentokrát slaná. Jednoduchý a rychlý recept, vhodný k pomazánkám nebo jako pohoštění na párty a oslavy.

Ingredience
  • 100 g špaldových vloček
  • 130 g špaldové mouky
  • 50 g mandlí
  • 50 g olivového oleje
  • kmín
  • fenykl
  • 1 velká cibule
  • 1 plochá lžička jedlé sody
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1 lžíce lněného semínka
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • sezamové semínko na posypání
  • sůl
  • voda podle potřeby

Letošní Jarní očista byla pro mě v lecčem jiná, a to nejen díky tomu, že jsem byla těhotná. Naučila jsem se více odpo...

Jak připravit slané cibulové hromádky

  1. Rozmixujte vločky a mandle a dejte do mísy.
  2. Na oleji osmahněte cibuli s kmínem a semínky fenyklu.
  3. Do mísy k vločkám přidejte mouku, orestovanou cibuli, olej, sůl, jedlou sodu, prášek do pečiva, lněné semínko, citrónovou šťávu a promíchejte.
  4. Přidávejte postupně vodu, abyste získali vlhčí těsto.
  5. Předehřejte troubu na 200°C.
  6. Plech vyložte pečícím papírem, lžící tvořte hromádky, které obalte na povrchu sezamovým semínkem.
  7. Pečte do zlatova.

Praktické

  • Těsto nechte odpočívat po dobu, než se nahřejte trouba.
  • Doba pečení bude záležet na vaší troubě, asi 10 – 15 minut.

Obměna

  • Místo špaldových vloček použijte ovesné.
  • Na posypání volte semínka, která máte rádi, skvělý je například mák.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl.

PS: Jde vařit, jíst a hubnout? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrknni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

47 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Studené letní palačinkové rolky

Rychlé a lehké letní jídlo, které se hodí i jako pohoštění pro vaše hosty. Recept je velmi variabilní, náplň můžete obměňovat dle libosti a vykouzlit tak p...

Mama ganoush

Letní svěží pomazánka, která je skvělá na chleba, do placek a jako dip k zelenině. Tento recept je variací na baba ganoush, ovšem bez lilku a trochu poupra...

Kari kuličky bezlepkové

Lahodné kari kuličky, které můžete použít podle vaší fantazie. Jsou skvělé na oslavy jako finger food a nebo jako součást různých salátů, k omáčkám a salsá...

Sooji namak pare – indická chuťovka

Tento snack si dopřejeme opravdu jen výjimečně. Je výborný na oslavy, pro hosty a jako součást “zobacího talíře”. Často se podává jako občerstv...

Mls na špejli

Tento recept můžete využít i na letní zahradní oslavy, párty, jako mlsání pro hosty. Nezapomeňte na nějaký dip nebo na sójovou omáčku.

Manakeesh Zaatar jinak

Tento chlebík je výborný k hummusu, různým pomazánkám, dušené zelenině. Můžete si ho také rozkrojit a plnit, vše podle vaší fantazie.