Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Kajunská Jambalaya

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Jambalaya je jednoduché, rychlé a lahodné jídlo z jednoho hrnce, všechno se vaří společně a je velice variabilní, můžete si ji upravit podle sezóny a gusta. V mé verzi je moře reprezentováno řasou a místo masa je zde tofu.

Ingredience
od oka
  • tofu natural
  • řasa wakame
  • olej
  • mrkev
  • paprika
  • sůl
  • dlouhozrnná rýže
  • Cajun směs koření
  • sůl
  • petrželka

Tohle jaro jsem už nevěděla, co sama se sebou. Měla jsem neustále nafouklé břicho, špatnou náladu a byla jsem protivn...

Jak připravit směs jambalaya s cajunským kořením

  1. Namočte na několik minut řasu wakame a nechte jí nabobtnat.
  2. V pánvi rozpalte olej, přidejte nastrouhanou mrkev a nakrájenou papriku. Lehce orestujte.
  3. Přidejte nabobtnanou řasu, prsty roztrhejte na kusy tofu, posypte kořením, osolte, přidejte omytou rýži, promíchejte a podlijte trochou vody tak, aby dosahovala výšky na dva prsty nad rýží.
  4. Přikryjte poklicí a duste, dokud rýže není vařená. Výsledné jídlo nemá být vysušené, ale nemá to být polévka. Prostě vlhká konzistence.
  5. Naservírujte posypané petrželkou.

Praktické

  • Příprava tohoto pokrmu je opravdu rychlovka.
  • Já použila rýži basmati, tudíž jídlo bylo uvařeno za deset minut. Pokud použijete rýži jinou, přizpůsobte dobu varu.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.

Obměna

  • Obecně se používá dlouhozrnná rýže, klidně volte jakoukoli, co máte doma.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

21 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Původně jsem chtěla uvařit Cajunské světlé chilli, ale jelikož jsem zapomněla koupit kedludny ( tuřín tu nikde totiž neseženu a kedlubna se mi osvědčila místo něho ), tak přišlo na řadu toto. Jen místo tofu byla cizrna. Mňamka 😊

Jedno z našich nejoblíbenějších TOP jídel ❤ Vařím celkem často 😊 Je to rychlé a z jednoho hrnce vůbec nejlepší 😉😁❤

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Etiopská žlutá čočka

Velmi rychlý a praktický recept, kořeněné voňavé jídlo, které budete mít na stole během 15 minut.

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Tofu v Za’atar krustě

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si pochutnáte a budete ho mít během pár minut na stole. Určitě vyzkoušejte.

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Libanonský hashweh jinak

Toto tradiční libanonské jídlo je jednoduché na přípravu a má neskutečné aroma a vynikající chuť. Vyzkoušejte tuto jeho veganskou verzi a dejte vědět, jak ...