- tofu natural
- řasa wakame
- olej
- mrkev
- paprika
- sůl
- dlouhozrnná rýže
- Cajun směs koření
- sůl
- petrželka
Jak připravit směs jambalaya s cajunským kořením
- Namočte na několik minut řasu wakame a nechte jí nabobtnat.
- V pánvi rozpalte olej, přidejte nastrouhanou mrkev a nakrájenou papriku. Lehce orestujte.
- Přidejte nabobtnanou řasu, prsty roztrhejte na kusy tofu, posypte kořením, osolte, přidejte omytou rýži, promíchejte a podlijte trochou vody tak, aby dosahovala výšky na dva prsty nad rýží.
- Přikryjte poklicí a duste, dokud rýže není vařená. Výsledné jídlo nemá být vysušené, ale nemá to být polévka. Prostě vlhká konzistence.
- Naservírujte posypané petrželkou.
Praktické
- Příprava tohoto pokrmu je opravdu rychlovka.
- Já použila rýži basmati, tudíž jídlo bylo uvařeno za deset minut. Pokud použijete rýži jinou, přizpůsobte dobu varu.
- Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
Obměna
- Obecně se používá dlouhozrnná rýže, klidně volte jakoukoli, co máte doma.
- Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
Komentáře
Původně jsem chtěla uvařit Cajunské světlé chilli, ale jelikož jsem zapomněla koupit kedludny ( tuřín tu nikde totiž neseženu a kedlubna se mi osvědčila místo něho ), tak přišlo na řadu toto. Jen místo tofu byla cizrna. Mňamka 😊
Jedno z našich nejoblíbenějších TOP jídel ❤ Vařím celkem často 😊 Je to rychlé a z jednoho hrnce vůbec nejlepší 😉😁❤