Jak vařit s tofu

Žlutá rýže s kurkumou, zázvorem a glazovaným tofu

Tohle jídlo, i když vypadá velmi svěže, dokáže krásně zahřát. Kardamom, kurkuma a zázvor se postarají o jedinečnou výraznou chuť rýže.

Krémová kořeněná rýže s křupavým tofu

Krémová kořeněná rýže a do křupava upečené, lehce pikantní tofu je skvělou kombinací nejen pro chladné dny. Koření i zeleninu můžete měnit dle chuti a záso...

Tofu s tahini omáčkou

Vyzkoušejte tento recept na výbornou omáčku s tofu. Je rychlá a můžete jí použít i na zeleninu nebo k čemukoliv, co vás napadne. Jako příloha je skvělá rýž...

Kajunská Jambalaya

Jambalaya je jednoduché, rychlé a lahodné jídlo z jednoho hrnce, všechno se vaří společně a je velice variabilní, můžete si ji upravit podle sezóny a gusta...

Ganmodoki jinak

Ganmodoki jsou šťavnaté tofu kuličky, které se v Japonsku připravují v mnoha verzích. Tato verze, obalená v těstíčku a v kukuřici, není úplně původní, ale ...

Tofu s pórkem a aromatickým olejem

Tento recept je rychlý, jednoduchý vonící čerstvými bylinkami, které bylinky krásně dochutí takto jednoduše připravené tofu.

“Rajská” HIT omáčka s těstovinami a tofu

Jednoduchá, rychlá a lahodná rajská omáčka bez rajčat, na které si můžete pochutnat i při histaminové intoleranci.

Jáhloto s uzeným tofu a dýní

Jednoduchá a výborná večeře vhodná při histaminové intoleranci, kterou budete mít díky její snadné a rychlé přípravě na stole během chviličky.

Kapusta s uzeným tofu

Jednoduchá a výborná večeře vhodná při histaminové intoleranci, kterou budete mít díky její snadné a rychlé přípravě na stole během chviličky.

Svíčková HIT omáčka s uzeným tofu

Variace na oblíbenou svíčkovou omáčku, na které si můžete pochutnat i při histaminové intoleranci.

Plněné jáhlové knedlíky s mungo kaší a lotosovým kořenem

Oblíbená česká klasika jinak a zdravěji. Zkuste tuto verzi plněných knedlíků bez lepku, v netradiční, ale lahodné kombinaci s kaší z mungo fazolek a blahod...
27
31

Kompletní přehled druhů tofu a jejich použití v kuchyni

Přírodní, hedvábné, uzené, marinované, lahůdkové, ochucené… Jak se v nich vyznat? Které koupit a na co ho použít? Jak které chutná? Jaké jsou mezi ni...