Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Tofu v Za’atar krustě

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si pochutnáte a budete ho mít během pár minut na stole. Určitě vyzkoušejte.

Ingredience
  • směs domácího koření Za'atar
  • tofu
  • olej
  • rýžový sirup
  • bulgur
  • bílá paprika
  • bílá cibule
  • pepř
  • čerstvá petrželka
  • čerstvý estragon

Jak připravit tofu v krustě z koření Zaatar

  1. Bulgur uvařte tak, jak je uvedeno na obalu.
  2. Na pánev dejte cibuli a papriku nakrájenou na malé kousky a přidejte olej, sůl a pepř. Osmahněte a zkaramelizujte cibulku a papriku.
  3. Blanšírujte tofu dvě minuty ve vodě. Rozkrojte ho napůl, osolte a potřete olejem, rýžovým sirupem a posypte směsí Za’atar.
  4. Do pánve s karamelizovanou zeleninou přidejte bulgur a dobře promíchejte.
  5. Tofu pečte v horkovzdušné fritéze při 180°C po dobu 5 minut.
  6. Podávejte a vše posypte petrželkou, estragonem a šťávou z citrónu.

Praktické

  • Pokud pečete v troubě, předehřejte jí a tofu pečte jen chvíli, aby se utvořila krustička.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  •  Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu.
  • Pro bezlepkovou verzi volte bezlepkovou obilovinu.

Obměna

  • Papriky můžete nahradit jakoukoliv  zeleninou podle vaší chuti a sezóny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

31 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
3. 3. 2023

Dnešní oběd – moc jsem si pochutnala! Příště dám trochu víc soli a koření, ale i tak – jsem ráda, že přicházím na chuť natural tofu, to jsem nečekala :)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Zapečené jáhelné koule

Jednoduché, lahodné a přitom efektní jídlo, kterým jistě potěšíte celou rodinu. Náplň si můžete uzpůsobit podle vlastní chuti. Recept je připravený pro hor...

Ganmodoki jinak

Ganmodoki jsou šťavnaté tofu kuličky, které se v Japonsku připravují v mnoha verzích. Tato verze, obalená v těstíčku a v kukuřici, není úplně původní, ale ...

Tofu s pórkem a aromatickým olejem

Tento recept je rychlý, jednoduchý vonící čerstvými bylinkami, které bylinky krásně dochutí takto jednoduše připravené tofu.

Vietnamské bezlepkové cá kèo chay

Cá kèo chay by v překladu mohlo znamenat víceméně něco jako veganské ryby. A ono to opravdu tak chutná. Tak pojďme společně navštívit Vietnam.

Křupavé tofu v krustě z quinoy

Jednoduchý a rychlý recept, při kterém můžete využít přebytky quinoy z předchozího vaření. Quinoa vytvoří na tofu křupavou krustičku, koření mu dodá lahodn...

Kajunská Jambalaya

Jambalaya je jednoduché, rychlé a lahodné jídlo z jednoho hrnce, všechno se vaří společně a je velice variabilní, můžete si ji upravit podle sezóny a gusta...