Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Tofu v Za’atar krustě

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si pochutnáte a budete ho mít během pár minut na stole. Určitě vyzkoušejte.

Ingredience
  • směs domácího koření Za'atar
  • tofu
  • olej
  • rýžový sirup
  • bulgur
  • bílá paprika
  • bílá cibule
  • pepř
  • čerstvá petrželka
  • čerstvý estragon

Nepotřebovala jsem zhubnout, ale cítila jsem se mizerně, bez energie, měla jsem trávicí problémy a věčně nafouklé bři...

Jak připravit tofu v krustě z koření Zaatar

  1. Bulgur uvařte tak, jak je uvedeno na obalu.
  2. Na pánev dejte cibuli a papriku nakrájenou na malé kousky a přidejte olej, sůl a pepř. Osmahněte a zkaramelizujte cibulku a papriku.
  3. Blanšírujte tofu dvě minuty ve vodě. Rozkrojte ho napůl, osolte a potřete olejem, rýžovým sirupem a posypte směsí Za’atar.
  4. Do pánve s karamelizovanou zeleninou přidejte bulgur a dobře promíchejte.
  5. Tofu pečte v horkovzdušné fritéze při 180°C po dobu 5 minut.
  6. Podávejte a vše posypte petrželkou, estragonem a šťávou z citrónu.

Praktické

  • Pokud pečete v troubě, předehřejte jí a tofu pečte jen chvíli, aby se utvořila krustička.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  •  Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu.
  • Pro bezlepkovou verzi volte bezlepkovou obilovinu.

Obměna

  • Papriky můžete nahradit jakoukoliv  zeleninou podle vaší chuti a sezóny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej sůl a koření.

PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? Nic neriskujete, můžete jen získat..Moje desatero: 1. Jsem vegan, vařím vegansky. 2. V kuchyni se nechci nudit proto vařím pestře. 3. Stále se učím. Chci poznávat nové ingredience, nové potraviny a chutě. 4. Používám UFO ingredience. Kdo se bojí nesmí do lesa. 5. Dbám na kvalitu potravin. To nejlepší co si můžu dovolit v bio kvalitě pokud to je možné. Na jídle rozhodně nešetřím. 6. Vařím a jím sezonně. 7. Co můžu to si vypěstuji. Baví mě to a vím co jím. 8. Vařím pro mě a pro rodinu. Musí to chutnat nám a popřípadě mým blízkým. Je mi jedno co si o mém jídle myslí ostatní na Facebooku, Instagramu a jiných sociálních sítí. 9. Vařím pro radost, ne z povinnosti. Fantazie a zábava je ingrediencí číslo jedna. 10. Inspiruje mě ajurvéda, makrobiotika, asijské weby, ale hlavně moje hlava. Z mých receptů má někdo strach, zdají se složité a plné neznámého. Pokud patříš do této kategorie, stačí se poohlédnout po něčem jiném. Děkuji za pozornost Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

31 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
3. 3. 2023

Dnešní oběd – moc jsem si pochutnala! Příště dám trochu víc soli a koření, ale i tak – jsem ráda, že přicházím na chuť natural tofu, to jsem nečekala :)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Zapečené jáhelné koule

Jednoduché, lahodné a přitom efektní jídlo, kterým jistě potěšíte celou rodinu. Náplň si můžete uzpůsobit podle vlastní chuti. Recept je připravený pro hor...

Ganmodoki jinak

Ganmodoki jsou šťavnaté tofu kuličky, které se v Japonsku připravují v mnoha verzích. Tato verze, obalená v těstíčku a v kukuřici, není úplně původní, ale ...

Tofu s pórkem a aromatickým olejem

Tento recept je rychlý, jednoduchý vonící čerstvými bylinkami, které bylinky krásně dochutí takto jednoduše připravené tofu.

Vietnamské bezlepkové cá kèo chay

Cá kèo chay by v překladu mohlo znamenat víceméně něco jako veganské ryby. A ono to opravdu tak chutná. Tak pojďme společně navštívit Vietnam.

Křupavé tofu v krustě z quinoy

Jednoduchý a rychlý recept, při kterém můžete využít přebytky quinoy z předchozího vaření. Quinoa vytvoří na tofu křupavou krustičku, koření mu dodá lahodn...

Kajunská Jambalaya

Jambalaya je jednoduché, rychlé a lahodné jídlo z jednoho hrnce, všechno se vaří společně a je velice variabilní, můžete si ji upravit podle sezóny a gusta...