Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Tofu v Za’atar krustě

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si pochutnáte a budete ho mít během pár minut na stole. Určitě vyzkoušejte.

Ingredience
  • směs domácího koření Za'atar
  • tofu
  • olej
  • rýžový sirup
  • bulgur
  • bílá paprika
  • bílá cibule
  • pepř
  • čerstvá petrželka
  • čerstvý estragon

Jak připravit tofu v krustě z koření Zaatar

  1. Bulgur uvařte tak, jak je uvedeno na obalu.
  2. Na pánev dejte cibuli a papriku nakrájenou na malé kousky a přidejte olej, sůl a pepř. Osmahněte a zkaramelizujte cibulku a papriku.
  3. Blanšírujte tofu dvě minuty ve vodě. Rozkrojte ho napůl, osolte a potřete olejem, rýžovým sirupem a posypte směsí Za’atar.
  4. Do pánve s karamelizovanou zeleninou přidejte bulgur a dobře promíchejte.
  5. Tofu pečte v horkovzdušné fritéze při 180°C po dobu 5 minut.
  6. Podávejte a vše posypte petrželkou, estragonem a šťávou z citrónu.

Praktické

  • Pokud pečete v troubě, předehřejte jí a tofu pečte jen chvíli, aby se utvořila krustička.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  •  Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu.
  • Pro bezlepkovou verzi volte bezlepkovou obilovinu.

Obměna

  • Papriky můžete nahradit jakoukoliv  zeleninou podle vaší chuti a sezóny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej sůl a koření.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

31 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
3. 3. 2023

Dnešní oběd – moc jsem si pochutnala! Příště dám trochu víc soli a koření, ale i tak – jsem ráda, že přicházím na chuť natural tofu, to jsem nečekala :)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Tofu s pórkem a aromatickým olejem

Tento recept je rychlý, jednoduchý vonící čerstvými bylinkami, které bylinky krásně dochutí takto jednoduše připravené tofu.

Kajunská Jambalaya

Jambalaya je jednoduché, rychlé a lahodné jídlo z jednoho hrnce, všechno se vaří společně a je velice variabilní, můžete si ji upravit podle sezóny a gusta...

Žlutá rýže s kurkumou, zázvorem a glazovaným tofu

Tohle jídlo, i když vypadá velmi svěže, dokáže krásně zahřát. Kardamom, kurkuma a zázvor se postarají o jedinečnou výraznou chuť rýže.

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

Sečuánská miska

Pikantní a velice voňavé, lehké asijské jídlo, ve kterém využijeme letní zeleninu.

Tofu s hatcho miso omáčkou

Výborné pikantní, kořeněné jídlo s jednoduše upraveným tofu, které krásně doladí pokrm a jde skvěle dohromady s chuťově výraznou omáčkou.