tofu použití
Citronová kaše s pikantním tofu
Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.
Ganmodoki jinak
Ganmodoki jsou šťavnaté tofu kuličky, které se v Japonsku připravují v mnoha verzích. Tato verze, obalená v těstíčku a v kukuřici, není úplně původní,...
Zapečené jáhelné koule
Jednoduché, lahodné a přitom efektní jídlo, kterým jistě potěšíte celou rodinu. Náplň si můžete uzpůsobit podle vlastní chuti. Recept je připravený pro horkovzdušnou fritézu,...
Rychlá bezlepková buchta
Občas přijde vhod dezert, který rychle připravíme, šoupneme do trouby a dál se nestaráme. Přesně taková je tato buchta, která je nejen bez cukru...
Žlutá rýže s kurkumou, zázvorem a glazovaným tofu
Tohle jídlo, i když vypadá velmi svěže, dokáže krásně zahřát. Kardamom, kurkuma a zázvor se postarají o jedinečnou výraznou chuť rýže.
Bezlepkový cheesecake
Jednoduchý, rychlý, bez lepku, cukru a mléka. Takový je tento cheesecake, který připravíte během chvilky. Jelikož je velmi jedlý, tak doporučuji si kousek dobře...
„Rajská“ HIT omáčka s těstovinami a tofu
Jednoduchá, rychlá a lahodná rajská omáčka bez rajčat, na které si můžete pochutnat i při histaminové intoleranci.
Jáhloto s uzeným tofu a dýní
Jednoduchá a výborná večeře vhodná při histaminové intoleranci, kterou budete mít díky její snadné a rychlé přípravě na stole během chviličky.
Kapusta s uzeným tofu
Jednoduchá a výborná večeře vhodná při histaminové intoleranci, kterou budete mít díky její snadné a rychlé přípravě na stole během chviličky.
Vánoční „tvarohová“ štola
Tvarohová štola je vánoční klasika, ale dobrá zpráva je, že jde udělat i jinak. K přípravě není potřeba cukr, vejce ani tvaroh a přesto...
Kompletní přehled druhů tofu a jejich použití v kuchyni
Přírodní, hedvábné, uzené, marinované, lahůdkové, ochucené... Jak se v nich vyznat? Které koupit a na co ho použít? Jak které chutná? Jaké jsou mezi...