- červené zelí
- cibule
- česnek
- černé fazole
- hrst kešu
- olej
- umeocet
- čerstvá petrželka
- čerstvé jalapeňo paprička
- sůl
- citrónová šťáva
Jak připravit krémové kroupy se zelím fazolemi
- Uvařte kroupy a dejte stranou.
- Uvařte fazole a dejte stranou.
- Namočte kešu asi na 1 hodinu. Poté vyměňte vodu, přidejte část čisté a promixujte s citrónovou šťávou a solí. Může to být docela tekuté, zhoustne to později.
- Do pánve nalijte olej, rozehřejte ho a přidejte nakrájenou cibuli a zelí. Orestujte, pokapejte umeoctem, promíchejte, zakryjte poklicí a duste na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne.
- Do větší pánve dejte trochu oleje a prolisovaný česnek a prohřejte, dokud se česnek nerozvoní.
- Nyní do mixéru spolu s kešu přidejte část dušeného zelí a rozmixujte.
- Přidejte do pánve s česnekem rozmixovaný krém, kroupy, fazole (některé si nechejte na dekoraci), promíchejte a povařte pár minut.
- Krémové kroupy naservírujte na talíř, ozdobte fazolemi a zbytkem dušeného zelí, posypte petrželkou a nasekanou jalapeňo papričkou.
Praktické
- Pro vaření krup a fazolí použijte tlakový hrnec, příprava pak bude rychlejší.
- Množství ingrediencí přizpůste počtu strávníků.
- Pokud možno nevynechejte umeocet, ne jenom kvůli chuti, ale kvůli jeho schopnosti umocnit barvu toho červeného zelí.
Obměna
- Můžete použít jakoukoliv jinou obilovinu a luštěninu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a olej a vycháme jalapeňo papričku.
PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!
Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Tak farebne som “inde”😀,ale na chuti to našťastie nemalo vplyv,uľahčila som si to kešu maslom..
Tak teď jsem měla k večeři a bylo to vynikající, super recept.👏