Každé roční období má své kouzlo, ale jak umí kreslit podzim a co nám dává za barvy, to je prostě jedinečné. A takové je i toto jídlo. No a umeocet, ten ty barvy jen podtrhne a vynese o level výše. Proto na něj v receptu nezapomeňte.

Ingredience
2 porce
  • červené zelí
  • cibule
  • česnek
  • černé fazole
  • hrst kešu
  • olej
  • umeocet
  • čerstvá petrželka
  • čerstvé jalapeňo paprička
  • sůl
  • citrónová šťáva

Jak připravit krémové kroupy se zelím fazolemi

  1. Uvařte kroupy a dejte stranou.
  2. Uvařte fazole a dejte stranou.
  3. Namočte kešu asi na 1 hodinu. Poté vyměňte vodu, přidejte část čisté a promixujte s citrónovou šťávou a solí. Může to být docela tekuté, zhoustne to později.
  4. Do pánve nalijte olej, rozehřejte ho a přidejte nakrájenou cibuli a zelí. Orestujte, pokapejte umeoctem, promíchejte, zakryjte poklicí a duste na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne.
  5. Do větší pánve dejte trochu oleje a prolisovaný česnek a prohřejte, dokud se česnek nerozvoní.
  6. Nyní do mixéru spolu s kešu přidejte část dušeného zelí a rozmixujte.
  7. Přidejte do pánve s česnekem rozmixovaný krém, kroupy, fazole (některé si nechejte na dekoraci), promíchejte a povařte pár minut.
  8. Krémové kroupy naservírujte na talíř, ozdobte fazolemi a zbytkem dušeného zelí, posypte petrželkou a nasekanou jalapeňo papričkou.

Praktické

  • Pro vaření krup a fazolí použijte tlakový hrnec, příprava pak bude rychlejší.
  • Množství ingrediencí přizpůste počtu strávníků.
  • Pokud možno nevynechejte umeocet, ne jenom kvůli chuti, ale kvůli jeho schopnosti umocnit barvu toho červeného zelí.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv jinou obilovinu a luštěninu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a olej a vycháme jalapeňo papričku.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Zlepšilo se mi trávení a zhubla jsem (Zuzana)

Zuzana: Výzvu do plaviek som skončila včera. Viem, že...

Šok: jí to i můj masomil manžel!

Jana: Šok! Jídla z kurzu jí i můj masomil...

Necítím hlad mezi jídly a už nepotřebuji sladkosti (Zdenka)

Zdenka: Dobrý den, dnes mám 4. den. Nejdříve jsem...

Raňajky papkáme spolu s manželom a velmi nám chutia (Marta)

Marta: Ďakujem Evička za všetky recepty. Ume ocot, tamari, shoyu,...

Kurz mi pomohl mnohé si uvědomit

Slechtova777: Kurz mi velmi pomohl si uvědomit, že někdy...

Po 6. dni mi splasklo břicho

Market: Dnes 6. den, váha šla krásně dolů o...

Po 14 dnech mám úbytek 5 kg a cítím spoustu nové energie (Alena)

Alena: Ahoj všem, mám za sebou 14 denní kurz...

Díky zdravé stravě mi zmizel myom

Havliar: Já chci moc pochválit stránky!!! Jsou super! Teď...

Dostala jsem se na svou bývalou váhu, o tom se mi ani nesnilo (Marta)

Marta: Ahoj všichni, jmenuji se Marta a jsem tu...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Členství v klubu JJ je cesta, jak si užít život na tomto světě

Jajabre: Klub JJ - dává mi radost z jídla,...

Moja rodina je novou kuchyňou nadšená (Petra)

Petra: S Jíme Jinak jem už takmer tri mesiace...

Tak jednoduché a tak dobré! (Nada)

Nada: To je dobrota!!! Neměla jsem tolik kedluben, tak...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPosilující polévka s hokkaido adzuki a kořenem lopuchu
Další článekSleva na nákup zdravé výživy od firmy Danfood 15%