Domů Téma Obilí

obilí

Snídaně s glyfosátem. Máme se bát?

Nikdo z nás samozřejmě nechce snídat chemickou látku na hubení plevele. Víte však, že právě glyfosát byl nalezen v 95% rozšířených cereálií v USA,...

Pizza ze zbytků

Nejlepší recepty vždycky vzniknou improvizací a ze zbytků :-)

Mlýnky a vločkovače Waldner

Pokud pečete (s lepkem či bez lepku), vyrábíte tempeh anebo jste třeba milovník vločkových kaší všeho druhu, pak bude i pro vás mlýnek a...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Jak správně připravit obiloviny. Většina lidí je vaří špatně.

Jak uvařit rýži, jáhly, kroupy, čirok a další obiloviny, aby nebyly tvrdé? Které obiloviny namočit a které jen propláchnout? Kolik dát vody? Je v...

Obilné vločky – přehled druhů, výroba a skladování

Nejlepší podoba, v jaké lze obiloviny konzumovat, je ta původní – celé zrno. Neporušené zrno se dobře skladuje a obsahuje všechny živiny. Vločky jsou...

Seznam zeleniny, luštěnin, obilovin, semínek a oříšků na lednici

Jak docílit pestrosti ve stravě? Díky této tabulce to zvládnete levou zadní! V minulém článku o pestrosti jsem zmiňovala, že mám na lednici vytištěnou...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Jak začít s obilovinami

Chcete zařadit celozrnné obiloviny do jídelníčku, ale nevíte, jak na to? V tomto článku na to půjdeme krok po kroku. Naučíme se, jak s...

Roundup je nebezpečný, přesto jej tolik lidí běžně používá na své...

Firma Monsanto platí 6,5 miliardy za způsobení rakoviny Roundupem. To je prostředek, který se běžně najde v mnoha českých domácnostech. Ošetřují se s ním...

Tváře změny – festivalový film č.6

Čtyři hrdinové ze čtyř evropských zemí se rozloučili s praktikami konvenčního zemědělství. Věří, že jejich způsob výroby dokáže uspokojit rostoucí poptávku po jídle a zajistit...

Jak je to s ovocem při plísních v organismu?

Plísně v organismu jsou dnešní velký problém. Nepřehání se to ale někdy? A co dělat, když je máme opravdu přemnožené? Pak je třeba upravit...

Výzkum: Jaká odrůda pšenice je nejlepší?

Kolem obsahu minerálů v obilovinách a o tom, která odrůda pšenice je pro nás nejlepší se vedou různé diskuze. Někteří tvrdí, že moderně vyšlechtěná špalda...
Téma: špalda, rafinovaná mouka, idli, kosti, co jíst, bílá rýže, jak vařit kroupy, polenta, pšeničné vločky, zelenina, druhy vloček, namáčení, kaše z rýže, syrová zelenina, mouka, vláknina, mlýnek na obilí, jak vařit pohanku, špaldové vločky, červená omáčka, snídaně, jak uvařit amarant, glutenin, barviva, dezerty, čtenářské recepty, klíček, jak vařit quinou, luštěniny, mražené pečivo, pivo, amarantové vločky, vločkovač, kynutí, domácí mouka, müsli, jak uvařit rýži, flajpack, černá rýže, šlechtění, celozrnné obiloviny, domácí vločky, crohnova choroba, druhy oříšků, vaření vloček, rafinované potraviny, sójové vločky, kalorie, prebiotika, špaldoto, zubní kazy, quinoové vločky, pozoly, druhy ořechů, tradiční strava, průmyslově zpracované potraviny, kvásek, kvasinky, protikvasinková dieta, teffové vločky, použití vloček, seznam zeleniny, seznam, antinutrienty, sůl, herbicidy, corfnflakes, seznam obilovin, extrudované výrobky, glyfosáty, poměr vody, pohankové vločky, politika, dosa, vícezrnný, těstoviny, seznam semínek, extrudáty, celiakie, jasmínová rýže, jak začít, jáhly, obezita, děti, kamut, psticidy, cukry, organické potraviny, vápník, plísně, jak uvařit kroupy, oves bezpluchý, vločková kaše, ekologie, jáhlové vločky, jak uvařit quinou, mléko, crohn, jak uvařit pohanku, oves, obilná kaše, roundup, cereálie, jak vařit rýži, kuskus, glukóza, pečivo, jak vařit kuskus, červená rýže, oříšky, tyčinky, zubní kaz, ovoce, zahrada, elektrický mlýnek, jak vařit jáhly, slzovka, druhy obilovin, basmati rýže, jemné vločky, prázdné kalorie, droždí, ruční mlýnek, müsli tyčinky, kroupy, semena, pizza, pohanka, bulgur, probiotika, potrava, celozrnná rýže, jak vařit bulgur, mlýnek, gliadin, hnědá rýže, ořechy, druhy semínek, celozrnné obilí, celozrnné pečivo, quinoa, obilný mlýnek, pšenice, obilovina, seznam luštěnin, jak uvařit čirok, sýr, kvašené pečivo, mražené polotovary, druhy luštěnin

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?