Domů Téma Obilí

obilí

Snídaně s glyfosátem. Máme se bát?

Nikdo z nás samozřejmě nechce snídat chemickou látku na hubení plevele. Víte však, že právě glyfosát byl nalezen v 95% rozšířených cereálií v USA,...

Pizza ze zbytků

Nejlepší recepty vždycky vzniknou improvizací a ze zbytků :-)

Mlýnky a vločkovače Waldner

Pokud pečete (s lepkem či bez lepku), vyrábíte tempeh anebo jste třeba milovník vločkových kaší všeho druhu, pak bude i pro vás mlýnek a...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Jak správně připravit obiloviny. Většina lidí je vaří špatně.

Jak uvařit rýži, jáhly, kroupy, čirok a další obiloviny, aby nebyly tvrdé? Které obiloviny namočit a které jen propláchnout? Kolik dát vody? Je v...

Obilné vločky – přehled druhů, výroba a skladování

Nejlepší podoba, v jaké lze obiloviny konzumovat, je ta původní – celé zrno. Neporušené zrno se dobře skladuje a obsahuje všechny živiny. Vločky jsou...

Seznam zeleniny, luštěnin, obilovin, semínek a oříšků na lednici

Jak docílit pestrosti ve stravě? Díky této tabulce to zvládnete levou zadní! V minulém článku o pestrosti jsem zmiňovala, že mám na lednici vytištěnou...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Jak začít s obilovinami

Chcete zařadit celozrnné obiloviny do jídelníčku, ale nevíte, jak na to? V tomto článku na to půjdeme krok po kroku. Naučíme se, jak s...

Roundup je nebezpečný, přesto jej tolik lidí běžně používá na své...

Firma Monsanto platí 6,5 miliardy za způsobení rakoviny Roundupem. To je prostředek, který se běžně najde v mnoha českých domácnostech. Ošetřují se s ním...

Tváře změny – festivalový film č.6

Čtyři hrdinové ze čtyř evropských zemí se rozloučili s praktikami konvenčního zemědělství. Věří, že jejich způsob výroby dokáže uspokojit rostoucí poptávku po jídle a zajistit...

Jak je to s ovocem při plísních v organismu?

Plísně v organismu jsou dnešní velký problém. Nepřehání se to ale někdy? A co dělat, když je máme opravdu přemnožené? Pak je třeba upravit...

Výzkum: Jaká odrůda pšenice je nejlepší?

Kolem obsahu minerálů v obilovinách a o tom, která odrůda pšenice je pro nás nejlepší se vedou různé diskuze. Někteří tvrdí, že moderně vyšlechtěná špalda...
Téma: poměr vody, děti, rafinované potraviny, bílá mouka, pseudoobiloviny, psticidy, elektrický mlýnek, politika, konzervanty, extrudované výrobky, druhy luštěnin, ořechy, teffové vločky, semena, mražené pečivo, quinoové vločky, gliadin, červená omáčka, demineralizace, syrové ovoce, GI, grahamový, zahrada, semolina, pšenice, pufované výrobky, basmati, chleba, fermentace, minerály, černá rýže, hnědá rýže, vícezrnný, dosa, vaření vloček, celozrnné obiloviny, střeva, jak vařit rýži, glutenin, mléko, namáčení, jak uvařit bulgur, zrno, žito, ekologie, rozpékané pečivo, glykemický index, pečivo, oves, jak vařit kroupy, druhy vloček, kamut, celiakie, monsanto, bezlepková mouka, vločky, obilovina, pohanka, glukóza, bezlepkové obiloviny, fytáty, ovesné vločky, rýže, druhy oříšků, bezlepkové vločky, granola, druhy semínek, seznam luštěnin, jak vařit bulgur, domácí bezlepková mouka, andosperm, plísně, plevel, glyfosáty, obezita, pečivo s droždím, klíčení, špalda, kynutí, crohnova choroba, glyfosát, kuskus, domácí mouka, protikvasinková dieta, waldner, bezpluchý oves, průmyslově zpracované potraviny, cukrovka, zuby, organické potraviny, tradiční strava, špaldoto, natural rýže, jak uvařit rýži, rafinovaná mouka, jak vařit kuskus, jak uvařit pohanku, kalorie, kosti, dlouhozrnná rýže, dezerty, druhy obilovin, idli, cereální, jáhlové vločky, seznam zeleniny, zemědělství, domácí vločky, seznam obilovin, extrudáty, antinutrienty, špaldové vločky, stabilizátory, obilné zrno, červená rýže, kvasinky, obilná kaše, oves bezpluchý, bulgur, jasmínová rýže, prázdné kalorie, rohlíky, obilný mlýnek, ruční mlýnek, pestrost, seznam semínek, pesticidy, použití vloček, dvouzrnka, polenta, herbicidy, jak uvařit quinou, luštěniny, lepkové obiloviny, špaldotto, kaše z rýže, pizza, potraviny, tyčinky, cukry, pozoly, kváskové pečivo, těstoviny, flajpack, jak uvařit kuskus, jak vařit obiloviny, trávník, basmati rýže, jak vařit pohanku, sýr

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?