Domů Téma Obilí

obilí

Mlýnky a vločkovače Waldner

Pokud pečete (s lepkem či bez lepku), vyrábíte tempeh anebo jste třeba milovník vločkových kaší všeho druhu, pak bude i pro vás mlýnek a...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Jak správně připravit obiloviny. Většina lidí je vaří špatně.

Jak uvařit rýži, jáhly, kroupy, čirok a další obiloviny, aby nebyly tvrdé? Které obiloviny namočit a které jen propláchnout? Kolik dát vody? Je v...

Obilné vločky – přehled druhů, výroba a skladování

Nejlepší podoba, v jaké lze obiloviny konzumovat, je ta původní – celé zrno. Neporušené zrno se dobře skladuje a obsahuje všechny živiny. Vločky jsou...

Seznam zeleniny, luštěnin, obilovin, semínek a oříšků na lednici

Jak docílit pestrosti ve stravě? Díky této tabulce to zvládnete levou zadní! V minulém článku o pestrosti jsem zmiňovala, že mám na lednici vytištěnou...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Jak začít s obilovinami

Chcete zařadit celozrnné obiloviny do jídelníčku, ale nevíte, jak na to? V tomto článku na to půjdeme krok po kroku. Naučíme se, jak s...

Tři králové a purpurové vykuřování

Víte, co je Svatvečer svíček nebo svatoblažejské požehnání? Proč se zapichoval do trámu nůž, na který byl přivázán chléb a vánočka? Tušíte, kdo a...

Snídaně s glyfosátem. Máme se bát?

Nikdo z nás samozřejmě nechce snídat chemickou látku na hubení plevele. Víte však, že právě glyfosát byl nalezen v 95% rozšířených cereálií v USA,...

Roundup je nebezpečný, přesto jej tolik lidí běžně používá na své...

Firma Monsanto platí 6,5 miliardy za způsobení rakoviny Roundupem. To je prostředek, který se běžně najde v mnoha českých domácnostech. Ošetřují se s ním...

Tváře změny – festivalový film č.6

Čtyři hrdinové ze čtyř evropských zemí se rozloučili s praktikami konvenčního zemědělství. Věří, že jejich způsob výroby dokáže uspokojit rostoucí poptávku po jídle a zajistit...

Jak je to s ovocem při plísních v organismu?

Plísně v organismu jsou dnešní velký problém. Nepřehání se to ale někdy? A co dělat, když je máme opravdu přemnožené? Pak je třeba upravit...

Výzkum: Jaká odrůda pšenice je nejlepší?

Kolem obsahu minerálů v obilovinách a o tom, která odrůda pšenice je pro nás nejlepší se vedou různé diskuze. Někteří tvrdí, že moderně vyšlechtěná špalda...
Téma: jak uvařit polentu, špaldové vločky, crohnova choroba, obilná kaše, semínka, tříkrálová koleda, kynutí, droždí, bílá rýže, předkové, jemné vločky, banány, oves bezpluchý, amarantové vločky, zuby, hnědá rýže, cereálie, amarant, grahamový, glyfosáty, jak uvařit jáhly, rohlíky, pivo, potraviny, klíček, bio, glyfosát, seznam, polotovary, obilí, plísně, zrno, mražené polotovary, obiloviny, tyčinky, idli, glykemický index, jak uvařit amarant, purpura, domácí vločky, vápník, očista domova, flajpack, extrudované výrobky, fermentace, antinutrienty, rakovina, ekologie, seznam obilovin, elektrický mlýnek, müsli, domácí mouka, těstoviny, syrové ovoce, žitné vločky, amasaké, dlouhozrnná rýže, jáhly, pohankové vločky, konzervanty, kalorie, snídaně, roundup, andosperm, farmaření, celozrnné pečivo, výroba vloček, druhy oříšků, semolina, vitamíny, mlýnek, jak uvařit oves, tříkrálová večeře, celozrnné obiloviny, jak vařit bulgur, co jíst, druhy ořechů, glutenin, teffové vločky, jak uvařit pohanku, oříšky, mražené pečivo, kyselina fytová, kynuté pečivo, pestrost, luštěniny, špaldotto, ruční mlýnek, Vánoce, polenta, jak uvařit kroupy, basmati, jak uvařit kuskus, chleba, vánoční stromeček, obilovina, basmati rýže, rafinované potraviny, demineralizace, ječné vločky, rýžové vločky, zubní kaz, glukóza, stabilizátory, ovesné vločky, střeva, chelba, politika, rýže, jak vařit kuskus, zahrada, dezerty, seznam semínek, extrudáty, bílá mouka, oves, cereální, quinoové vločky, müsli tyčinky, druhy semínek, granola, druhy vloček, herbicidy, pohanka, průmyslově zpracované potraviny, jak vařit obiloviny, prázdné kalorie, celozrnná mouka, trávník, corfnflakes, děti, vločkovač, hnojiva, zubní kazy, fytáty, rafinovaná mouka, cukry, lepkové obiloviny, minerály, mlýnek na obilí, vícezrnný, vod, uzeniny, GI, kuskus, jak vařit rýži, nůž, barviva, prebiotika, kaše z rýže

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?