Domů Téma Obilí

obilí

Snídaně s glyfosátem. Máme se bát?

Nikdo z nás samozřejmě nechce snídat chemickou látku na hubení plevele. Víte však, že právě glyfosát byl nalezen v 95% rozšířených cereálií v USA,...

Pizza ze zbytků

Nejlepší recepty vždycky vzniknou improvizací a ze zbytků :-)

Mlýnky a vločkovače Waldner

Pokud pečete (s lepkem či bez lepku), vyrábíte tempeh anebo jste třeba milovník vločkových kaší všeho druhu, pak bude i pro vás mlýnek a...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Jak správně připravit obiloviny. Většina lidí je vaří špatně.

Jak uvařit rýži, jáhly, kroupy, čirok a další obiloviny, aby nebyly tvrdé? Které obiloviny namočit a které jen propláchnout? Kolik dát vody? Je v...

Obilné vločky – přehled druhů, výroba a skladování

Nejlepší podoba, v jaké lze obiloviny konzumovat, je ta původní – celé zrno. Neporušené zrno se dobře skladuje a obsahuje všechny živiny. Vločky jsou...

Seznam zeleniny, luštěnin, obilovin, semínek a oříšků na lednici

Jak docílit pestrosti ve stravě? Díky této tabulce to zvládnete levou zadní! V minulém článku o pestrosti jsem zmiňovala, že mám na lednici vytištěnou...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Jak začít s obilovinami

Chcete zařadit celozrnné obiloviny do jídelníčku, ale nevíte, jak na to? V tomto článku na to půjdeme krok po kroku. Naučíme se, jak s...

Tři králové a purpurové vykuřování

Víte, co je Svatvečer svíček nebo svatoblažejské požehnání? Proč se zapichoval do trámu nůž, na který byl přivázán chléb a vánočka? Tušíte, kdo a...

Roundup je nebezpečný, přesto jej tolik lidí běžně používá na své...

Firma Monsanto platí 6,5 miliardy za způsobení rakoviny Roundupem. To je prostředek, který se běžně najde v mnoha českých domácnostech. Ošetřují se s ním...

Tváře změny – festivalový film č.6

Čtyři hrdinové ze čtyř evropských zemí se rozloučili s praktikami konvenčního zemědělství. Věří, že jejich způsob výroby dokáže uspokojit rostoucí poptávku po jídle a zajistit...

Jak je to s ovocem při plísních v organismu?

Plísně v organismu jsou dnešní velký problém. Nepřehání se to ale někdy? A co dělat, když je máme opravdu přemnožené? Pak je třeba upravit...

Výzkum: Jaká odrůda pšenice je nejlepší?

Kolem obsahu minerálů v obilovinách a o tom, která odrůda pšenice je pro nás nejlepší se vedou různé diskuze. Někteří tvrdí, že moderně vyšlechtěná špalda...
Téma: sýr, hatomugi, andosperm, kaše z obilí, fermentované pečivo, děti, dvouzrnka, bezpluchý oves, kyselina fytová, polotovary, druhy vloček, purpura, waldner, hnojiva, kynutí, mouka, špalda, slzovka, vánoční svátky, žitné vločky, střeva, demineralizace, jáhlové vločky, luštěniny, jak uvařit oves, druhy luštěnin, glyfosát, hnědá rýže, snídaně, seznam zeleniny, obiloviny, rafinované potraviny, obilí, obilovina, jáhly, ruční mlýnek, semolina, cukrovka, celozrnné obiloviny, pozoly, rýže, dosa, kukuřice, použití vloček, obilné zrno, tříkrálová večeře, dlouhozrnná rýže, druhy oříšků, namáčení, jednozrnka, kváskový chléb, monsanto, seznam obilovin, uzeniny, jak uvařit quinou, banány, crohnova choroba, jak uvařit čirok, bílá rýže, obilný mlýnek, plevel, konzervanty, kvásek, mražené polotovary, vláknina, domácí mouka, celozrnné obilí, fermentace, rakovina, Vánoce, jak uvařit amarant, tradice, syrové ovoce, jak vařit rýži, sůl, amarantové vločky, mražené pečivo, kvašené pečivo, plísně, pesticidy, jak uvařit kuskus, fytáty, mlýnek na obilí, zelenina, pseudoobiloviny, Klub Jíme Jinak, teffové vločky, průmyslově zpracované potraviny, špaldoto, müsli tyčinky, bezlepkové vločky, bezlepková mouka, jak uvařit jáhly, oříšky, bezlepkové obiloviny, druhy zeleniny, potraviny, mléko, celozrnné pečivo, idli, minerály, špaldotto, ječmen, jemné vločky, rohlíky, Tři králové, elektrický mlýnek, jak vařit bulgur, jak vařit quinou, pestrost, syrová zelenina, pšeničné vločky, kaše z rýže, chelba, výroba vloček, šlechtění, corfnflakes, granola, glutenin, barviva, kuskus, natural rýže, seznam semínek, stabilizátory, těstoviny, jak vařit kroupy, celozrnná rýže, basmati rýže, bulgur, flajpack, pizza, vykuřování, basmati, pohankové vločky, ořechy, vápník, jak vařit pohanku, ovesné vločky, jak uvařit bulgur, bílá mouka, extrudované výrobky, ekologie, čtenářské recepty, kroupy, pivo, müsli, vícezrnný, černá rýže, semínka, očista domova

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?