Domů Téma Obilí

obilí

Pizza ze zbytků

Nejlepší recepty vždycky vzniknou improvizací a ze zbytků :-)

Mlýnky a vločkovače Waldner

Pokud pečete (s lepkem či bez lepku), vyrábíte tempeh anebo jste třeba milovník vločkových kaší všeho druhu, pak bude i pro vás mlýnek a...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Jak správně připravit obiloviny. Většina lidí je vaří špatně.

Jak uvařit rýži, jáhly, kroupy, čirok a další obiloviny, aby nebyly tvrdé? Které obiloviny namočit a které jen propláchnout? Kolik dát vody? Je v...

Obilné vločky – přehled druhů, výroba a skladování

Nejlepší podoba, v jaké lze obiloviny konzumovat, je ta původní – celé zrno. Neporušené zrno se dobře skladuje a obsahuje všechny živiny. Vločky jsou...

Seznam zeleniny, luštěnin, obilovin, semínek a oříšků na lednici

Jak docílit pestrosti ve stravě? Díky této tabulce to zvládnete levou zadní! V minulém článku o pestrosti jsem zmiňovala, že mám na lednici vytištěnou...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Jak začít s obilovinami

Chcete zařadit celozrnné obiloviny do jídelníčku, ale nevíte, jak na to? V tomto článku na to půjdeme krok po kroku. Naučíme se, jak s...

Tři králové a purpurové vykuřování

Víte, co je Svatvečer svíček nebo svatoblažejské požehnání? Proč se zapichoval do trámu nůž, na který byl přivázán chléb a vánočka? Tušíte, kdo a...

Snídaně s glyfosátem. Máme se bát?

Nikdo z nás samozřejmě nechce snídat chemickou látku na hubení plevele. Víte však, že právě glyfosát byl nalezen v 95% rozšířených cereálií v USA,...

Roundup je nebezpečný, přesto jej tolik lidí běžně používá na své...

Firma Monsanto platí 6,5 miliardy za způsobení rakoviny Roundupem. To je prostředek, který se běžně najde v mnoha českých domácnostech. Ošetřují se s ním...

Tváře změny – festivalový film č.6

Čtyři hrdinové ze čtyř evropských zemí se rozloučili s praktikami konvenčního zemědělství. Věří, že jejich způsob výroby dokáže uspokojit rostoucí poptávku po jídle a zajistit...

Jak je to s ovocem při plísních v organismu?

Plísně v organismu jsou dnešní velký problém. Nepřehání se to ale někdy? A co dělat, když je máme opravdu přemnožené? Pak je třeba upravit...

Výzkum: Jaká odrůda pšenice je nejlepší?

Kolem obsahu minerálů v obilovinách a o tom, která odrůda pšenice je pro nás nejlepší se vedou různé diskuze. Někteří tvrdí, že moderně vyšlechtěná špalda...
Téma: syrové ovoce, demineralizace, očista domova, vápník, glyfosáty, mražené pečivo, vločkovač, slzovka, jak vařit quinou, jemné vločky, obilný mlýnek, klíčení, kvašení, seznam semínek, glukóza, kaše z rýže, basmati, jak uvařit pohanku, mléko, jak uvařit kuskus, kynutí, jednozrnka, pestrost, oves, teffové vločky, seznam ořechů, vločky, stabilizátory, zubní kaz, roundup, ovoce, bezlepková mouka, černá rýže, ruční mlýnek, jak vařit pohanku, banány, bio, obilné zrno, tříkrálová večeře, vícezrnný, tradiční strava, obilovina, amasaké, quinoa, flajpack, pizza, druhy obilovin, kaše z obilí, předkové, červená rýže, bezlepkové vločky, kváskové pečivo, červená omáčka, luštěniny, hatomugi, oves bezpluchý, granola, jak uvařit jáhly, farmaření, průmyslově zpracované potraviny, zrno, extrudáty, kroupy, obilí, hnědá rýže, tyčinky, politika, jáhly, pivo, organické potraviny, antinutrienty, glykemický index, rýžové vločky, celozrnné obiloviny, tradice, čtenářské recepty, rozpékané pečivo, kvašené pečivo, monsanto, barviva, rafinace, rituál, pšeničné vločky, cukrovka, pečivo, kukuřice, prázdné kalorie, herbicidy, bílá rýže, jasmínová rýže, elektrický mlýnek, natural rýže, jak uvařit čirok, cukry, střeva, pufované výrobky, poměr vody, ječné vločky, sýr, idli, druhy ořechů, použití vloček, druhy oříšků, chleba, semolina, plísně, snídaně, kváskový chléb, fytáty, celozrnné obilí, prebiotika, glutenin, pesticidy, tříkrálová koleda, müsli tyčinky, sójové vločky, zuby, droždí, ořechy, klíček, kyselina fytová, vláknina, děti, kvásek, plevel, obiloviny, ječmen, gliadin, mlýnek, seznam luštěnin, jak uvařit polentu, zahrada, jak začít, crohnova choroba, seznam, amarantové vločky, rohlíky, obilná kaše, zelenina, seznam zeleniny, žito, jak vařit bulgur, konzervanty, vod, špalda, minerály, glyfosát, celiakie, bílá mouka, mlýnek na obilí

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?