Glyfosát je rakovinotvorná látka v Roundupu
Roundup je nejvíce užívaným herbicidem. Původně se tedy používal k hubení plevele v zemědělství. Stále více se však používá také na stříkání plodin před sklizní (zejména pšenice, oves, ječmen, fazole). Glyfosáty totiž způsobují vyschnutí (uhynutí) plodiny, aby mohla být sklizena dřív, než kdyby rostlina mohla seschnout přirozeně. I přesto, že nemáte zahrádku, se s ním ale můžete dostat do styku. Je totiž často obsažen v našem jídlem. Běžně se také najde v mnoha domácnostech. Ošetřují se s ním trávníky, likviduje plevel a jiné nežádoucí rostliny. O Roundupu obsahující nebezpečný glyfosát, který způsobuje rakovinu, jsme již psali. Firma Monsanto teď musí na nařízení soudu zaplatit 6,5 miliardy muži, kterému tento přípravek rakovinu způsobil.
Miliony amerických dětí snídají glyfosát
Odborníci testovali 45 běžně dostupných a v USA velmi oblíbených cereálií a glyfosát objevili ve 43 z nich. Z toho navíc 3/4 vzorků přesahovalo normy pro bezpečné požití (např. značky Cheerios, Quaker). Tento problém se netýká jenom cereálií, ale veškerých produktů z obilí – tyčinek, müsli, granol atp. (1)
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!
Rezervovat místo zdarma
Glyfosátem zamořené potraviny v USA
FDA (úřad pro kontrolu potravin a léčiv) potraviny na přítomnost glyfosátu v USA poslední 2 roky zkoumá. Zjištění jsou tak vážná, že neví, jak je co nejtaktněji podat. „Přinesl jsem z domova celozrnné sušenky, snídaňové cereálie a kukuřičnou krupičku. Všechno to bylo zamořené,“ napsal chemik úřadu Richard Thompson v jednom z e-mailů svému kolegovi. Jediné jídlo, které se mu podařilo sehnat a neobsahovalo známý herbicid, byla brokolice. Vědci se v konverzaci podivovali, jak moc je běžné jídlo látky plné. Překvapen byl i vědec Narong Chamkasem zkoumající kukuřici. Zjistil, že přesahovala limity o více než 25 %. Jeho nadřízený odmítl vzorek považovat za oficiální. (8)
Německá nealkoholická piva jsou plná glyfosátu
Problém s obsahem glafosátu se netýká pouze USA. Nedávno proběhl nezávislý test (společnosti Stiftung Warentest) nealkoholických piv v Německu. V 18 z 20 testovaných piv byl nalezen glyfosát z Roundupu. Dva vzorky, které glyfosát neobsahovaly, byly z organického pěstování (u nás označovaného jako BIO produkty). (2)
Němci tlačí na české zemědělce, aby dodávali mléko bez glyfosátu
Německé řetězce, které odebírají mléka z ČR požadují, aby byla mléka zcela bez glyfosátu a zpracovatelé jim deklarovali, že nebudou u zemědělské prvovýroby (tj. obilí, kterým se dobytek krmí) používat glyfosát. Češi souhlasí, ale tato mléka budou pouze pro Němce. (3)
2 ze 3 chlebů v Británii obsahují glyfosát
Testy v Británii odhalili, že více než 60 % běžně prodávaných chlebů v UK obsahuje glyfosát. 25 % chlebů obsahovalo dokonce více než jeden druh pesticidů. Glyfosát byl nejvíce obsažen právě v pekařských výrobcích, ostatní potraviny ho obsahovaly okolo 40 %. (4)
87 % cereálií ve Francii obsahuje glyfosát
Průzkum potravin byl proveden také ve Francii. 16 z 30 vzorků různých druhů potravin (cereálie, luštěniny, těstoviny, pečivo) obsahovalo glyfosát. Nejvíce ho našli v cereáliích – v 87,5 % vzorků. (9)
České ovesné vločky: 4 obsahovaly glyfosát, BIO jsou zcela čisté
Společnost dTest dělala nezávislé testy ovesných vloček prodávaných v ČR. Součástí byl také test na glyfosát. Zbytkový glyfosát objevily jen u 4 vzorků (Emco, AH Basic Oat Flakes z Albertu, K-Classic Oat Flake z Kauflandu a Šumavské vločky z mlýna Mrskoš), ale naštěstí v pouhých setinách zákonného limitu pro ovesné vločky. Organicky pěstované BIO ovesné vločky byly zcela čisté, bez obsahu glyfosátu (5).
60 % Čechů má v moči glyfosát! A dokonce mnohem víc než v jiných zemí v EU
Dle laboratorní analýzy 6 z 10 testovaných obyvatel České republiky mělo v moči toxický herbicid glyfosát. Výsledky Čechů jsou horší než evropský průměr. Při testování v 18 dalších evropských zemích obsahovala tuto chemikálii moč zhruba 45 % lidí. (6)
Minimalizujte glyfosát – kupujte BIO
Rozsáhlá studie z Newcastle univerzity zaměřená na rozdíly mezi organickými a konvenčními potravinami zjistila, že pesticidy byly nalezeny 4x častěji v konvenčním ovoci, zelenině a cereáliích. Navíc BIO obsahují o 19-69 % více antioxidantů v porovnání se stejnými konvenčními potravinami (7).
PS: Cítíte se pořád unavená a bez energie?
Vstáváte ráno s pocitem, že byste nejraději zůstala v posteli? Co si dobít baterky a postarat konečně i o sebe? Je čas na podzimní detox. Mrkněte jak opět získat energii.
Komentáře
Tak znovu, předčasně jsem to odklepla :-(
Objevují se alarmující souvislosti, ale zdá se, že díky JJ jsme na dobré cestě:
“Proč žádný COV*D v Bhútánu?
Bhútán je vnitrozemská země ve východních Himalájích, ohraničená Tibetem a Indií. Bhútán má něco málo přes 807 000 obyvatel. Od začátku dubna 2020 byly hlášeny pouze čtyři případy COV*D pro Bhútán, z nichž dva byli na návštěvě u cizinců.
Bhútán přijal ambiciózní cíl stát se prvním 100% organickým národem na světě.”
“… rostoucí množství vědecké literatury, včetně různých studií na lidech i myších, může být jako celek považováno za naznačující, že glyfosát může poškodit plíce takovým způsobem, aby vyvolal akutní reakci na nový virus nachlazení, což vede k rozsáhlému poškození plic, potížím s dýcháním a neschopnosti účinně vyčistit virus z těla u některých lidí. Kromě toho lze očekávat, že glyfosát se nachází v BIONAFTĚ a v elektronických cigaretách a vystavení těmto zdrojům může být tím, co u některých lidi nasvědčuje tomu, že vážně onemocní nebo dokonce zemřou na COV*D.”
“Glyfosát je všudypřítomný: není to jen hlavní kontaminující látka v potravinách, ale byl také nalezen v půdě, řekách, jezerech, tocích a podzemních vodách a v krvi, moči a mateřském mléce. Je to v dešti, ve vzduchu a v plicní tkáni. Všudypřítomná přítomnost glyfosátu je hlavní hrozbou pro lidské zdraví.”
“Analýza těch, kteří zemřeli v Lombardii v důsledku onemocnění COV*D, odhalila, že 99 % z nich trpělo alespoň jedním chronickým onemocněním a téměř polovina trpěla třemi nebo více [33]. Podmínky zahrnovaly srdeční onemocnění, hypertenzi, cukrovku, CHOPN, chronické onemocnění jater, chronické selhání ledvin, fibrilaci síní, mrtvici, demenci a rakovinu.”
“…. mám silné podezření, že míra, do jaké je osoba náchylná k COV*D, je úměrná míře, do jaké byla vystavena glyfosátu. ”
“JÍST CERTIFIKOVANOU ORGANICKOU STRAVU a držet se dál od hlavních dálnic může být jedním z nejlepších nástrojů ochrany před akutní reakcí na COV*D.”
ZDROJ: https://www.jennifermargulis.net/glyphosate-and-covid-19…/
Objevují se dost alarmující souvislosti: