Tento recept je rychlý, jednoduchý vonící čerstvými bylinkami, které bylinky krásně dochutí takto jednoduše připravené tofu.

Ingredience
1 porce
  • 125 g tofu natural
  • pórek
  • olivový olej
  • citrónová šťáva
  • citrónová kůra
  • čerstvý estragon
  • čerstvá petrželka
  • mladé lístky pórku
  • listy meduňky
  • sůl
  • dýňová semínka

Jak připravit opečené tofu s pórkem a bylinkovým olejem

  1. Do sekáčku dejte omyté bylinky, citrónovou kůru a trošičku citrónové šťávy. Zalijte olejem a rozmixujte. Vznikne hustější emulze.
  2. V rendlíku uveďte vodu k varu a tofu v ní povařte 2 minuty. Poté nakrájejte pórek na špalíčky a povařte několik minut. Bude záležet na pórku. Dejte pozor, abyste ho nerozvařii!
  3. Vyndejte pórek a nechte okapat.
  4. Na grilovací pánvi nebo v troubě pod grilem opečte rychle ze všech stran pórek i tofu. Vše polijte olejem a nechte ještě pár sekund pod grilem prohřát.
  5. Na talíři posypejte dýňovým semínkem nebo jakoukoliv jinou zelenou posypkou.

Praktické

  • Pokud máte domácí pórek, vyberte mladé a menší pórky, zužitkujete i trochu vnějších listů. Pokud budete kupovat v obchodě, vyberte pórek menší a měkčí.
  • Určitě vám olej zbyde, klidně ho v uzavřené sklenici skladujte v lednici a použijte na ochucení zeleniny nebo obilovin. Je vynikající na bílou rýži.
  • Do aromatického oleje používejte jen bylinky čerstvé, neošetřený bio citron a hlavně kvalitní olivový olej.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu.

Obměna

  • Z kupovaného pórku, pokud není bio, vnější listy nepoužívejte. Nahraďte je v receptu jarní cibulkou nebo pažitkou.

Děti

  • S menším množstvím oleje a soli vhodné pro děti od 2 let.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

Som plná energie (Viera)

Viera: Jedlo mi veľmi chutí, som plná energie, je...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Jsem nadšená jak z výsledků, tak z vaření (Vlastimila)

Vlastimila: Krásný den všem 🌞 Včera jsem dokončila 14....

Zhubla jsem, zlepšilo se i zažívání a atopický ekzém. (Olga)

Olga: Tak už jím podle Jíme Jinak asi měsíc...

Operace žíly není třeba a menstruační bolesti jsou pryč (Jana)

Jana: Milá, nejmilejší Evi, má žíla je ve velice...

Podzimní detox umí zázraky (Hanka)

Hanka: Musím vás pochválit a poděkovat za tento článek....

Klesl mi cholesterol, glykemie i další hodnoty v krvi

Jana P.: Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat, za...

Jarní očista mě skvěle nastarovala (Jana)

Jana: Moc vám děkuju opět za úžasný kurz!! Skvělá...

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...

Vyřešilo se plno mých zdravotních problémů

Krizoak: Ráda bych vyjádřila obrovské díky Evičce a celému...

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

Obleču šaty, které jsem X let neoblékla

Ilona L.: Mám jednu naprosto luxusní zprávu! Moje 69letá...

Nepotřebuji už pečivo ani kávu (Olga)

Olga: Stránky Jíme Jinak a misopolévky se staly mou...

Moje hubnutí se znovu nastartovalo (Dana)

Dana: Tak jedu 10. den a první kilo dole....

Děkuji za vaši osvětu ohledně jídla a kurz zdarma

Andrea A.: Ráda bych Vám, vám všem, moc poděkovala...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJak na otravný hmyz v létě?
Další článekMáte vyvalené bříško, které nejde zhubnout? Tady je 5 důvodů, které za to mohou.