Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Vánoční cukroví

Želé v čokoládě

Uvařeno
bez cukru

Tyto plněné čokoládové bonbony připravíte doma během chvíle a zaručeně si pochutnáte. Jsou laděné do vánočních chutí, ale příchuť želé můžete obměnit dle sezony.

Ingredience

  • cca 80 g 100% hořké čokolády
  • 100 ml pomerančové šťávy
  • 1 lžička pektinu
  • slazení dle potřeby
  • 1 lžička cejlonské skořice
  • 1 lžička perníkového koření

V Klubu Jíme Jinak a on-line kurzech jsem našla kromě spousty informací a skvělých receptů i podporu přátel. Manžel, ...

Jak připravit želé v čokoládě bez cukru

  1. Nejprve ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou potom pomocí lžíce lijeme do libovolných silikonových formiček a pomocí konce lžičky či špejle ji roztíráme i po okrajích. Poté dáme do lednice a necháme ztuhnout.
  2. Do rendlíku dáme pomerančovou šťávu, koření, pektin a osladíme dle chuti. Přivedeme k varu a asi minutu vaříme. Necháme zchladnout, aby želé nebylo horké a poté jím plníme ztuhlou čokoládu. Dáme opět na chvíli do lednice a po ztuhnutí opět zalijeme čokoládou.
  3. Po důkladném vychlazení podáváme a skladujeme v chladu.

Praktické

  • Z uvedeného množství mi vyšlo 12 ks větších čokoládek.
  • Pomerančová šťáva může být i s dužinou.

Obměna

  • Místo koupené hořké čokolády můžete rozpustit kakaovou hmotu s kakaovým máslem.
  • Příchuť želé lze obměnit dle sezóny. V létě můžete použít šťávu z jahod, malin atd.

PS: V pondělí 13.2. startujeme Jarní očistu!

Pokud zažíváte stres, únavu, necítíte se dobře nebo máte pár kil navíc, pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Pektin momentálně nemám, ale měla bych agar nebo kuzu. Myslíte že by z toho šlo želé udělat?

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

144
70

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Medové perníčky bez cukru a vajec (vegan)

Luxusní zdravé perníčky, které jsou ihned měkké. Bez cukru (slazené ovocem a lžící sladu), bez vejce, bílé mouky i másla. Vhodné i pro děti. S těstem se kr...

Florentýnky – zdravé cukroví téměř bez práce

Toto cukroví většina z nás zná pod názvem marokánky, ale tradičně vychází z italských sušenek z Florencie, tzv. Florentýnek. Florentýnky jsou rychlé, téměř...

Celozrnné perníčky s polevou

K Vánocům neodmyslitelně patří vůně perníčků. Receptů je nespočet a každá rodina má ten svůj osvědčený, tohle je můj oblíbený bez cukru, bez bílé mouky, má...

Mandlové sušenky bez lepku

Rychlé a jednoduché sušenky, které se hodí jako pohoštění pro návštěvu, jen tak na mls k čaji a budou skvělé i jako vánoční cukroví. Jsou bez lepku, cukru ...

Nepečené kokosové kuličky z fazolí

Cukroví z fazolí? Ano, tyto fazolové koule jsou velmi chutným překvapením, které můžete servírovat i na vánoční stůl. Vsadím se, že základní ingredienci va...

Vosí hnízda (bez lepku, raw)

Tyto bezlepkové ořechové úlky nebo také hnízda jsou moje oblíbené cukroví. Jsou totiž hotové během pár minut a to i na Štědrý den, a navíc zcela bez použit...