- cca 80 g 100% hořké čokolády
- 100 ml pomerančové šťávy
- 1 lžička pektinu
- slazení dle potřeby
- 1 lžička cejlonské skořice
- 1 lžička perníkového koření
Společně přejdeme z letního lenošení na podzimní vitalitu! 💪 Provedu tě labyrintem zdravého jídelníčku. Vstup se brzy zavře, tak pojď dřív, než se proměníš v dýni! 🎃
Nechci být dýně, jdu do toho!
Jak připravit želé v čokoládě bez cukru
- Nejprve ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, kterou potom pomocí lžíce lijeme do libovolných silikonových formiček a pomocí konce lžičky či špejle ji roztíráme i po okrajích. Poté dáme do lednice a necháme ztuhnout.
- Do rendlíku dáme pomerančovou šťávu, koření, pektin a osladíme dle chuti. Přivedeme k varu a asi minutu vaříme. Necháme zchladnout, aby želé nebylo horké a poté jím plníme ztuhlou čokoládu. Dáme opět na chvíli do lednice a po ztuhnutí opět zalijeme čokoládou.
- Po důkladném vychlazení veganské cukroví podáváme a skladujeme v chladu.
Praktické
- Z uvedeného množství mi vyšlo 12 ks větších čokoládek.
- Pomerančová šťáva může být i s dužinou.
Obměna
- Místo koupené hořké čokolády můžete rozpustit kakaovou hmotu s kakaovým máslem.
- Příchuť želé lze obměnit dle sezóny. V létě můžete použít šťávu z jahod, malin atd.
PS: Vstup do Podzimního detoxu zavřeme rychleji než ledničku s čokoládou! 🍫
Rezervovali jsme vám místečko v naší 8týdenní oáze pohody, kde společně vykouzlíme postavu snů, pošleme stres na dovolenou a nastartujeme energii na plný plyn - prostě balíček sebelásky se vším všudy! 🌟 Beru to i s mašlí! →
Komentáře
Pektin momentálně nemám, ale měla bych agar nebo kuzu. Myslíte že by z toho šlo želé udělat?