Je léto, teplo a vlhko a kdo vyrazí do lesa, má šanci naplnit košík houbami. Dnes jsme dostali houby od babičky s dědou, snažila jsem se je tedy připravit tak, aby chutnalo i jim. Myslím, že se to povedlo. Zkuste sami. Jedná se o pozměněnou českou klasiku.
Ingredience

- houby
- natto
- cibule
- sůl
- kmín celý
- pepř bílý mletý
- slunečnicový olej
Postup
- Na rozpálený olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli, osolíme, promícháme a necháme 10-15 min zesklovatět na mírném ohni.
- Přidáme očištěné nakrájené houby, kmín a trochu pepře, promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme 30 min podle druhu hub, až jsou měkké. Tvrdé houby je nutné déle tepelně zpracovávat, jinak jsou hůře stravitelné.
- Necháme trochu vychladnout a přimícháme natto.
- Podáváme v létě s rýží, kvašenou, napařenou i syrovou zeleninou. Na podzim vyměníme rýži za jáhly nebo kroupy či oves a ubereme syrovou zeleninu. Nezapomene posypat zelenou natí a semínky.
Bylo to dobré, děkuji za recept! Natto jime vetsinou s ryzi a nenapadlo mě ho přidat k houbám.
To nás těší Moniko, že jste si pochutnala, děkujeme za ohlas 👍😉