Jak připravit plněné cibulky
- Cibule oloupeme, pro každého strávníka jednu.
- Do menšího kastrolku dáme trochu vody, cca 2 cm na výšku.
- Do vody poklademe cibule, na vrch dáme každé kousek umebošky jako čepičku, jedna umeboška vystačí zhruba na 3 cibule.
- Přiklopíme a vaříme cca 20 minut, až jsou cibule uvařené, to znamená měkké a sklovaté.
- Uvařené cibule opatrně přesuneme na talíř a můžeme je ještě dozdobit čerstvými zelenými lístky bazalky či petržele.

Odhal skutečné příčiny jarní únavy, detox potraviny a skryté překážky pro tvůj rozkvět! Jen do 17.2. Pak začínáme Jarní očistu.
PŘEJÍT NA ZÁZNAM

Praktické
- Takto upravené cibule můžeme požít jako chuťovou perličku k jinak naprosto obyčejnému a zdánlivě nezajímavému jídlu. Fungují v podstatě jako kondiment.
- Je vhodné cibulky trochu seříznout, aby ve vodě držely a neskácely se na bok. Uvařily by se i tak, ale čepička z umebošky by spadla do vody a ztratila část své pikantní slanokyselé chuti.
Obměna
- Použít můžete klasickou žlutou cibuli, ale vyzkoušejte i cibuli bílou nebo červenou. Na talíři docílíte opět zajímavého vizuálního efektu a budou chutnat každá trochu jinak.
Děti
- Dětem do 2 let není vhodné dávat běžně umebošku k jídlu, je příliš slaná. Ani ji většinou nechtějí. Není ale nejmenší problém jim cibuli takto upravit a podávat klidně už od roka i dříve, když už jedí bez problému kořenovou zeleninu. Cibule je sladká, bude jim chutnat.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Dobrota 🙂
Konečně jsem je také zkusila, fakt jsou lahodně sladké, že i moje dítě je snědlo s chutí a chtělo ještě.