- 70 g ovesných vloček (jemných)
- cca 300-400 g rostlinného mléka
- 1/4 lžičky mletého sušeného zázvoru
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 lžička cejlonské skořice
- 1 střední mrkev
- sůl
- na dozdobení: vlašské nebo lískové oříšky, skořice, případně rostlinný jogurt
Jak připravit mrkvovou kaši
- Vločky večer nasypeme do sklenice s víčkem a zalijeme rostlinným mlékem (2x tolik mléka co je vloček) a sklenici uzavřeme a dáme přes noc do lednice.
- Ráno obsah sklenice přemístíme do hrnce a zalijeme zbylým mlékem a dáme vařit.
- Přidáme špetku soli, koření a najemno strouhanou mrkev.
- Vaříme na malém plameni, pokud by se začala kaše připalovat, přidáme postupně mléko.
- Zhruba za 10 minut vypneme a servírujeme s oříšky dle chuti (např. vlašské nebo lískové).
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Praktické
- Pokud by nám náhodou kaše vyšla moc řídká, vaříme ji déle, přisypeme vločky, anebo přisypeme chia semínka, která vsáknout tekutinu.
- Kaši můžeme také rozmixovat.
- Pokud máte rádi sladké kaše, oslaďte si ji sladem nebo rostlinným sirupem.
- Pokud máte bezlepkovou dietu, zvolte bezlepkové ovesné nebo jiné vločky.
Obměna
- Místo ovesných vloček můžete použít jakékoliv jiné vločky.
- Můžete podávat s rostlinným jogurtem nebo kokosovým krémem.
- Výborné je na tuto kaši použít kokosové mléko, také mandlové nebo rýžové.
- Pokud chcete kaši servírovat jako dezert, můžete přidat do 3. kroku hrst rozinek.
Děti
- Tuto kaši mohou děti od cca 1 roku, nepoužívejte ale koření.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Ranní sobotní pohlazení 🙂
Výborná kaša ďakujem moc za recept <3 Chcem sa opýtať myslíte že keď mi z nej ostane môžem ju na druhý deň primiešať do čerstvej? Neviem to ešte odhadnúť tak aby mi neostávali zvyšky :)