Kdo by odolal mrkvovému dortu? Tak právě takový nádech má tato ranní kaše. Je slaďoučká po mrkvi, s vůní koření a parádně krémová. Prostě mňam.
Ingredience
na 1 porci
  • 70 g ovesných vloček (jemných)
  • cca 300-400 g rostlinného mléka
  • 1/4 lžičky mletého sušeného zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 lžička cejlonské skořice
  • 1 střední mrkev
  • sůl
  • na dozdobení: vlašské nebo lískové oříšky, skořice, případně rostlinný jogurt

Jak připravit mrkvovou kaši

  1. Vločky večer nasypeme do sklenice s víčkem a zalijeme rostlinným mlékem (2x tolik mléka co je vloček) a sklenici uzavřeme a dáme přes noc do lednice.
  2. Ráno obsah sklenice přemístíme do hrnce a zalijeme zbylým mlékem a dáme vařit.
  3. Přidáme špetku soli, koření a najemno strouhanou mrkev.
  4. Vaříme na malém plameni, pokud by se začala kaše připalovat, přidáme postupně mléko.
  5. Zhruba za 10 minut vypneme a servírujeme s oříšky dle chuti (např. vlašské nebo lískové).

Praktické

  • Pokud by nám náhodou kaše vyšla moc řídká, vaříme ji déle, přisypeme vločky, anebo přisypeme chia semínka, která vsáknout tekutinu.
  • Kaši můžeme také rozmixovat.
  • Pokud máte rádi sladké kaše, oslaďte si ji sladem nebo rostlinným sirupem.
  • Pokud máte bezlepkovou dietu, zvolte bezlepkové ovesné nebo jiné vločky.

Obměna

  • Místo ovesných vloček můžete použít jakékoliv jiné vločky.
  • Můžete podávat s rostlinným jogurtem nebo kokosovým krémem.
  • Výborné je na tuto kaši použít kokosové mléko, také mandlové nebo rýžové.
  • Pokud chcete kaši servírovat jako dezert, můžete přidat do 3. kroku hrst rozinek.

Děti

  • Tuto kaši mohou děti od cca 1 roku, nepoužívejte ale koření.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

2 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPraktický seznam: kdy je která zelenina a ovoce v sezóně
Další článekProspívá mléko našim kostem?