Žhavé léto si žádá osvěžující dezerty. Dobře vychlazený ovocný pudink z tapikových perel se dá podávat klidně místo zmrzliny. Je přirozeně bezlepkový, lehký, dietní. Snadno ho připravíte z tapioka perliček a džusu.

Ingredience
pro 4 porce

  • 1/3 hrnku tapiokových perliček
  • 3 hrnky 100% džusu
  • špetka soli
  • na případné doslazení slad, sirup nebo ovocný koncentrát

Jak připravit pudink z tapioka perel

  1. Tapiokové perličky namočíme do džusu a necháme nabobtnat cca na 2 hodiny.
  2. Pak je dáme vařit se špetkou soli na mírný plamen a občas zamícháme, aby se nepálily.
  3. Vaříme 10 až 15 minut, až perličky zprůhlední a pudink začne houstnout.
  4. Pokud by byl příliš hustý, přidáme vodu nebo džus.
  5. Když jsme s hustotou spokojení, ochutnejte, zda je pro vás pudink dostatečně sladký a podle potřeby doslaďte.
  6. Hotový pudink vypneme a nalijeme do připravených sklenic.
  7. Podáváme vychlazené, zdobené čerstvým ovocem.

Praktické

  • Poměr tapioka perel a tekutiny je 1:9 až 1:10. Perličky totiž několikanásobně zvětší svůj objem. Na 50 g perel dávám 0,5 litru vody, rostlinného mléka nebo džusu.
  • Perličky nabobtnají a zhoustnou i bez namáčení, ale musejí se o to déle vařit.
  • Můžete si je namočit předem už večer a uvařit ráno. Namočit je můžete do vody, rostlinného mléka nebo ovocné šťávy. V horkých dnech však raději dejte na noc do lednice.
  • Potřeba tekutiny může být různá, prodávají se různě velké perličky.
  • Tapioka pudinky jsou dobré na cesty – nerozlijí se.
  • Na oslazení můžete použít jakýkoliv sirup, slad nebo ovocnou šťávu, kterou máte rádi. My jsme použili 100% pomerančovou šťávu a sladit nebylo potřeba.

Obměna

  • Ovoce můžete dát navrch nebo zamíchat do pudinku.
  • Můžete také vytvářet různé vrstvy ovoce, pudinku, krémů, jogurtů apod.
  • Místo džusu můžete použít mošt nebo různá rostlinná mléka. Výborný pudink je například z mléka makového.

Děti

Dezert můžeme dávat dětem cca od jednoho roku. Přednost dáme 100% jablečnému moštu, pomeranče či jiné tropické ovoce jim dáváme až podstatně později, když po nich začnou toužit.

Kurz mi pomohl mnohé si uvědomit

Slechtova777: Kurz mi velmi pomohl si uvědomit, že někdy...

Zhubla jsem 5 kg za 3 týdny a 9 cm v pase

Lenka: vaše recepty okukuju již dlouho, až letos jsem vyzkoušela...

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...

Dle JJ vařím a peču, už od toho neuteču

Petra B.: Dle JJ vařím, smažím, peču od toho už neuteču. Ať...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

Vaše videorecepty jsou úžasné, každý den se zdokonaluji

Iva: Ahoj! Od 21.12. nepiju kávu, od 25.12. nejím...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Podzimní detox nemá chybu! Samé dobroty, které mě léčí

Pavlína M.: Již 9 měsíců jsem s Jíme Jinak...

Děkuji za to, že jste normální ženské, a předkládáte to nejlepší, k čemu jste se dopracovaly

Renča: Prochechtala kus včerejšího dne při pročítání webu JJ...

Bez masa je mi skvěle

Petra: Nejdřív jsem to vůbec neplánovala, ale nakonec jsem maso...

Pomohli jste mi zachránit maminku

Pátik: Pomohli jste mi zachránit maminku. Měla deprese a...

Kurz byl nejkrásnějším dárkem, který jsem kdy dostala

Dagbri: Jsem moc ráda, že jsem na Vaše stránky...

Velké díky za filmový festival

Ivana: Holky, nechtělo se mi přihlašovat na festivalové stránky,...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Díky JJ mi snížili léky na revmatoidní artritidu

Eva: Ještě jednou děkuji za Jíme jinak, děláte to...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekČočkové ragú
Další článekChalupářské orgie