Žhavé léto si žádá osvěžující dezerty. Dobře vychlazený ovocný pudink z tapikových perel se dá podávat klidně místo zmrzliny. Je přirozeně bezlepkový, lehký, dietní. Snadno ho připravíte z tapioka perliček a džusu. My jsme sehnali jen pomerančový a tak to byla to pro nás dovolenková exotická verze.

Ingredience
pro 4 porce

  • 1/3 hrnku tapiokových perliček
  • 3 hrnky 100% džusu
  • voda na doředění podle potřeby
  • špetka soli
  • na případné doslazení obilný sirup nebo ovocný koncentrát

Jak připravit pudink z tapioka perel

  1. Tapiokové perličky namočíme do džusu a necháme nabobtnat cca na 2 hodiny.
  2. Pak je dáme vařit se špetkou soli na mírný plamen a občas zamícháme, aby se nepálily.
  3. Vaříme 10 až 15 minut, až perličky zprůhlední a pudink začne houstnout.
  4. Pokud by byl příliš hustý, přidáme vodu nebo džus.
  5. Když jsme s hustotou spokojení, ochutnejte, zda je pro vás pudink dostatečně sladký a podle potřeby doslaďte.
  6. Hotový pudink vypneme a nalijeme do připravených sklenic.
  7. Podáváme vychlazené, zdobené čerstvým ovocem.

Praktické

  • Poměr tapioka perel a tekutiny je podle výrobců 1:9 až 1:10. Perličky totiž několikanásobně zvětší svůj objem. Na 50 g perel dávám cca 0,5 litru vody, rostlinného mléka nebo džusu.
  • Perličky nabobtnají a zhoustnou i bez namáčení, ale musejí se o to déle vařit.
  • Můžete si je namočit předem už večer a uvařit ráno. Namočit je můžete do vody, rostlinného mléka nebo ovocné šťávy. V horkých dnech však raději dejte na noc do lednice.
  • Potřeba tekutiny může být různá, prodávají se různě velké perličky.
  • Tapioka pudinky jsou dobré na cesty – nerozlijí se.
  • Na oslazení můžete použít jakýkoliv sirup, slad nebo ovocnou šťávu, kterou máte rádi. My jsme použili 100% pomerančovou šťávu a sladit nebylo potřeba.

Obměna

  • Ovoce můžete dát navrch nebo zamíchat do pudinku.
  • Můžete také vytvářet různé vrstvy ovoce, pudinku, krémů, jogurtů apod.
  • Místo džusu můžete použít mošt nebo různá rostlinná mléka. Výborný pudink je například z mléka makového.

Děti

Dezert můžeme dávat dětem cca od jednoho roku. Přednost dáme 100% jablečnému moštu, pomeranče či jiné tropické ovoce jim dáváme až podstatně později, když po nich začnou toužit.

Manželovi se lépe spí a já mám 2 kila dole (Martina)

Martina: Z kurzu jsem nadšená, "jinak" už vaříme pár...

Už rok každý den nová skvělá jídla (Marta)

Marta: Nuda??? Ani omylem! Vařím podle Jíme Jinak rok......

Krásně vedený kurz (Michaela)

Michaela: Evi a spol, i já se přidávám s...

Díky JJ mi snížili léky na revmatoidní artritidu

Eva: Ještě jednou děkuji za Jíme jinak, děláte to...

Zíksla jsem správné návyky a ploché bříško (Kristýna)

Kristýna: Moc děkuji za kurz, tobě Evi, i všem...

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...

Za dva týdny o 3 kg méně (Dita)

Dita: Byla jsem překvapená, když se na váze objevilo...

Díky Vám jsem našla správnou cestu (Monika)

Monika: Je mi 51 let :-)...Díky Vám jsem našla...

Jsem ráda, že jsem se do klubu JJ přihlásila

Katka: moc, moc děkuji za klub JJ, jsem z toho...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Martina: Výborné! A muž pochválil: „Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

Přerod tetičky Tsunami na tanečnici salsy pokračuje.

Evi, Helčo. Co jste mi to udělaly! Místo práce...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Manžel mě podporuje a vaří se mnou (Jana)

Jana: Ahoj Evi, musím sa priznať, že napriek tomu,...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Musím se u jídla brzdit, jak je to dobré (Jaroslav)

Jaroslav: Černá čočka s batáty je zajímavá kombinace, opět...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekOhlédnutí za jarem v permazahradě
Další článekPikantní patizonové řízky