Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Tortilla s olivovou tapenádou, tofu a zeleninou

Uvařeno
sezóna léto

Lehký oběd v létě nebo svačina s sebou. Tortilla pokaždé jinak.

Ingredience
pro 4 porce
  • 4 ks tortilly (na obrázku špaldovo-ovesné)
  • 200 g uzeného nebo marinovaného tofu
  • červená paprika - kapie
  • okurka hadovka
  • polníček
  • tapenáda z oliv a fazolí nebo rostlinná paštika

Po jídle mi bývalo na zvracení. Měla jsem pocit, že mám břicho zevnitř oteklé. Lékaři žádnou alergii nenašli, prý je ...

Postup
  1. Jako první si uděláme tapenádu z oliv a fazolí.
  2. Omyjeme polníček a necháme ho okapat.
  3. Oloupeme okurku a nakrájíme ji na delší hranolky.
  4. Kapii a tofu nakrájíme na delší proužky.
  5. Tortillu na chvíli ohřejeme na sucho na pánvičce a ještě teplou ji pomažeme tapenádou z oliv.
  6. Poklademe ji střídavě proužky tofu a zeleniny. Posypeme polníčkem a pevně zabalíme.

Kombinujeme

Podáváme s kvašenou zeleninou či s nějakým osvěžujícím salátem.

 

Praktické

Když tortillu před naplněním ohřejete na sucho na pánvi nebo přímo na plotýnce, bude se vám dobře balit.

Nedávejte náplně až na konec tortilly, špatně by se vám ohýbaly okraje a nešla by dobře zabalit.

 

Děti

Tortilla je vhodná pro děti od 2 let, kdy šetříme s dochucovadly.

 

Jak zabalit tortillu

 

vynecháme česnek.

PS: Víte už jak na zdravé cukroví?

My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Jaroslav Hlávka
15. 5. 2023

Ještě foto ze zákulisí z intenzivní výroby 🙂

Jaroslav Hlávka
15. 5. 2023

Výborný recept, ač to zabere chvilku času 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Pečená velikonoční nádivka z jáhel s uzeným (vegan)

Pečená velikonoční nádivka je sama o sobě kompletním jídlem. Je poměrně rychle hotová a chutná i těm, kdo rádi klasickou nádivku s vejcem a masem. Uzený te...

Houbové rizoto s tymiánem

Z dovolené jsem si přivezla dva koše hub a tak vznikl další báječný recept. Tymián a houby jsou totiž skvělá kombinace.

Salát s kuskusem, fazolemi a kopřivou

Kamarádka tomuto jídlu, které u nás ochutnala, říkala večeře pro sportovce. Rychle hotové, plné bílkovin, syté a přitom netlačí v břiše. Pro mě je to jedna...

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je b...

Sushi rolky z rýžového papíru

Nemáte rádi řasy? Pak zkuste alternativu sushi – vyměňte nori řasu za rýžový papír. Toto sushi chutná i dětem.

Žampionové kung-pao s bulgurem

Máte rádi klasickou čínu? Tak tohle je mnohem lepší a zdravější verze!