Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Pečené cibulové květy

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Tyto cibulové květy budete mít raz dva připravené, na talíři nadělají spoustu parády a navíc skvěle chutnají.

Ingredience
3 porce
  • 8 kusů bílé cibule
  • olivový olej
  • petrželka
  • prášek z červené řepy
  • balzamikový krém
  • sůl

Váhu řeším od puberty, hodně jsem nabrala během 3 těhotenství a váha nešla dolů. Zkusila jsem syrovou stravu, dala se...

Jak připravit pečené květy z cibule

  1. Oloupejte cibule, překrojte je na polovinu, dejte na plech vyložený pečícím papírem, osolte, polijte olivovým olejem a pokapejte vodou.
  2. Pečte v troubě na 200°C, až do změknutí.
  3. Cibule posypejte práškem z červené řepy nebo pouze potřete balzamikovým krémem. Posypejte trochou čerstvé zelené petrželky a máte přílohu k čemukoliv.

Praktické

  • Na pečení jsou nejlepší ploché bílé cibule.
  • Okraje po upečení krásně ztmavnou a připomínají okvětní lístky.

Obměna

  • Řepový prášek můžete vynechat, pokud ho doma nemáte.
  • Můžete použít i cibuli žlutou.

Děti

  • Bez soli vhodné i pro větší děti.

 

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

21 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dělala jsem včera a moc povedený.

Tak to je nádhera 👍 Já ty plátky cibulí obaluju a smažím, zrovna dneska jsem je po dlouhé době dělala, ale tohle by mě nenapadlo 🙂 Musím vyzkoušet 😍

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Zelená panissa

Zelená verze tradičního italského receptu na vynikající luštěninovou přílohu, tentokrát ze sušeného hrachu. 

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

Medailonky Butternut s egyptskou směsí

Velmi jednoduchý a přitom tak lahodný recept na dýni s křupavou krustičkou a skvělou směsí koření. Chvála Egypťanům za tuto báječnou směs koření, která pas...

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

Pečené křupavé cukety

Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.