Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Pečené cibulové květy

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Tyto cibulové květy budete mít raz dva připravené, na talíři nadělají spoustu parády a navíc skvěle chutnají.

Ingredience
3 porce
  • 8 kusů bílé cibule
  • olivový olej
  • petrželka
  • prášek z červené řepy
  • balzamikový krém
  • sůl

Nikdy není pozdě začít vařit a jíst jinak. Klidně na samém začátku důchodu. Za pár týdnů můžete mít výsledky jako Jan...

Jak připravit pečené květy z cibule

  1. Oloupejte cibule, překrojte je na polovinu, dejte na plech vyložený pečícím papírem, osolte, polijte olivovým olejem a pokapejte vodou.
  2. Pečte v troubě na 200°C, až do změknutí.
  3. Cibule posypejte práškem z červené řepy nebo pouze potřete balzamikovým krémem. Posypejte trochou čerstvé zelené petrželky a máte přílohu k čemukoliv.

Praktické

  • Na pečení jsou nejlepší ploché bílé cibule.
  • Okraje po upečení krásně ztmavnou a připomínají okvětní lístky.

Obměna

  • Řepový prášek můžete vynechat, pokud ho doma nemáte.
  • Můžete použít i cibuli žlutou.

Děti

  • Bez soli vhodné i pro větší děti.

 

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

20 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dělala jsem včera a moc povedený.

Tak to je nádhera 👍 Já ty plátky cibulí obaluju a smažím, zrovna dneska jsem je po dlouhé době dělala, ale tohle by mě nenapadlo 🙂 Musím vyzkoušet 😍

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Zelená panissa

Zelená verze tradičního italského receptu na vynikající luštěninovou přílohu, tentokrát ze sušeného hrachu. 

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

Medailonky Butternut s egyptskou směsí

Velmi jednoduchý a přitom tak lahodný recept na dýni s křupavou krustičkou a skvělou směsí koření. Chvála Egypťanům za tuto báječnou směs koření, která pas...

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

Pečené křupavé cukety

Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.