Jemný fazolový krém vhodný jako svačina nebo rychlé pohoštění pro návštěvu. Pokud si fazole uvaříte předem, máte výborný dip ke slaným krekrům nebo kváskovému pečivu během pár minut na stole.

Ingredience
6 malých porcí
  • pepř
  • 250 g vařených fazolí cannellini
  • česnek
  • pažitka
  • sůl
  • olivový olej

    Jak připravit vánoční fazolový krém

    1. Uvařte předem namočené fazole hodně do měkka.
    2. Dejte je do mixéru, osolte, pokapejte olejem a ochuťte troškou prolisovaného česneku. Rozmixujte na hladký krém. Pokud je příliš hustý, přidejte pár kapek vody.
    3. Do hotového krému vmíchejte nasekanou pažitku. Naservírujte do malinkých mističek, přidejte ještě pár kapek oleje a posypte pažitkou.

    Praktické

    • Můžete připravit den předem.
    • U fazolí vždy přidejte při vaření kousek mořské řasy, zkrátíte tím dobu varu, zlepšíte stravitelnost a dodáte minerály.
    • Krém je skvělý ke křupavým krekrům, hodí se i jako pomazánka k pečivu.

    Obměna

    • Můžete použít jakékoliv fazole, ale cannellini jsou jemné a na krémy perfektní.
    • Krém můžete obohatit i o jiné bylinky.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

     

     

    ⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

    10 kg špeků pryč (Pavel)

    Pavel: Ahoj všem! Chtěl bych vám poděkovat za vaši...

    Aj okolie si všimlo (Eva)

    Eva: Srdečne ďakujem, že som mohla absolvovať tento kurz....

    Podpora v kurzu byla úžasná

    Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...

    Chutná mi, hubnu a nemusím počítat kalorie (Hana, 66 let)

    Hana: Dobrý den, všechny jídla mi moc chutnají, vařím...

    Dostala jsem pochvalu za skvělý krevní obraz (díky JJ stravě)

    Hankaj: Včera jsem byla darovat krev a dostala jsem...

    Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

    Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

    Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

    Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

    Meditace pro mě je, když si stoupnu ke sporáku a vařím dle JJ

    Sidonia: Pro mě meditace je, když přijdu z práce...

    Kaše na snídani byla výborná!! (Ivana)

    Ivana: Tak jsem po roce dala šanci kaši místo...

    Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

    MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

    Moje hmotnost je konečně stabilní

    Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

    Jsem na vašich stránkách závislá

    Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

    Uzdravila jsem se z těžké nemoci a energii bych mohla rozdávat (Božena)

    Božena: Skončila jsem kurs Hubneme do plavek. Míry...

    Klesl mi cholesterol, glykemie i další hodnoty v krvi

    Jana P.: Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat, za...

    Objev stránek

    Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

    Nejsem už nafouklá, nemám ani pálení žáhy a śhodila jsem 6 kg v 62 letech

    Dana P.: vaše stránky jsem začala sledovat již koncem...
    1. Vierko vy jste kouzelnice, je až k neuvěření, že tak málo ingrediencí vykouzlí něco tak dobrého 🙏 Vůbec bych se tento recept nebál nabídnout návštěvě. Těším se až to jednou zkusím z fazolí z receptu 😀

    2. Zobrazit všech 9 komentářů

    Komentujte
    Vaše jméno

    Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

    Předchozí článekSlané hospodské tyčinky
    Další článekSilvestrovské Mozartovy koule – slané a bezlepkové