- pepř
- 250 g vařených fazolí cannellini
- česnek
- pažitka
- sůl
- olivový olej
Jak připravit vánoční fazolový krém
- Uvařte předem namočené fazole hodně do měkka.
- Dejte je do mixéru, osolte, pokapejte olejem a ochuťte troškou prolisovaného česneku. Rozmixujte na hladký krém. Pokud je příliš hustý, přidejte pár kapek vody.
- Do hotového krému vmíchejte nasekanou pažitku. Naservírujte do malinkých mističek, přidejte ještě pár kapek oleje a posypte pažitkou.
Praktické
- Můžete připravit den předem.
- U fazolí vždy přidejte při vaření kousek mořské řasy, zkrátíte tím dobu varu, zlepšíte stravitelnost a dodáte minerály.
- Krém je skvělý ke křupavým krekrům, hodí se i jako pomazánka k pečivu.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv fazole, ale cannellini jsou jemné a na krémy perfektní.
- Krém můžete obohatit i o jiné bylinky.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Večeříme s Vierkou 💓
Domácí kváskový chléb, napařená mrkev, ředkvičky, naklíčená černá čočka Beluga.
Vierko vy jste kouzelnice, je až k neuvěření, že tak málo ingrediencí vykouzlí něco tak dobrého 🙏 Vůbec bych se tento recept nebál nabídnout návštěvě. Těším se až to jednou zkusím z fazolí z receptu 😀