Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Sváteční předkrm z fazolí Cannellini

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Jemný fazolový krém vhodný jako svačina nebo rychlé pohoštění pro návštěvu. Pokud si fazole uvaříte předem, máte výborný dip ke slaným krekrům nebo kváskovému pečivu během pár minut na stole.

Ingredience
6 malých porcí
  • pepř
  • 250 g vařených fazolí cannellini
  • česnek
  • pažitka
  • sůl
  • olivový olej

    Kurz a členství v Klubu Jíme Jinak jsem si koupila k narozeninám. Díky výsledkům, kterých jsem dosáhla, teď vím, že t...

    Jak připravit vánoční fazolový krém

    1. Uvařte předem namočené fazole hodně do měkka.
    2. Dejte je do mixéru, osolte, pokapejte olejem a ochuťte troškou prolisovaného česneku. Rozmixujte na hladký krém. Pokud je příliš hustý, přidejte pár kapek vody.
    3. Do hotového krému vmíchejte nasekanou pažitku. Naservírujte do malinkých mističek, přidejte ještě pár kapek oleje a posypte pažitkou.

    Praktické

    • Můžete připravit den předem.
    • U fazolí vždy přidejte při vaření kousek mořské řasy, zkrátíte tím dobu varu, zlepšíte stravitelnost a dodáte minerály.
    • Krém je skvělý ke křupavým krekrům, hodí se i jako pomazánka k pečivu.

    Obměna

    • Můžete použít jakékoliv fazole, ale cannellini jsou jemné a na krémy perfektní.
    • Krém můžete obohatit i o jiné bylinky.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

     

     

    PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

    Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    14 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Jaroslav Hlávka
    31. 3. 2022

    Večeříme s Vierkou 💓
    Domácí kváskový chléb, napařená mrkev, ředkvičky, naklíčená černá čočka Beluga.

    Jaroslav Hlávka
    24. 3. 2021

    Vierko vy jste kouzelnice, je až k neuvěření, že tak málo ingrediencí vykouzlí něco tak dobrého 🙏 Vůbec bych se tento recept nebál nabídnout návštěvě. Těším se až to jednou zkusím z fazolí z receptu 😀

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Slaný mini cheesecake (bezlepkový)

    Poměrně rychlý bezlepkový recept, který můžete využít jako malý předkrm pro hosty. Pohrajte si z barvami a zdobte povrch dortíků dle vaší fantazie. Sladší ...

    Lahodná paštika

    Vynikající ořechová paštika, kterou budete mít připravenou během chviličky. Skvělá ke krekrům, na chleba nebo placky. Určitě najde své využití také na svát...

    Pomazánka z fazolí a škumpy

    Lahodný fazolový krém, kterému dává šmrnc koření sumah. Abyste dosáhli správné chuti, určitě ho z receptu nevynechávejte.

    Klasická žampionová paštika

    Žampionová paštika, vhodná jako zdravá svačinka ke kváskovému chlebu nebo třeba plackám. Lze ji také naředit a vykouzlit tak chutnou omáčku například k těs...

    Maková pomazánka

    Velmi jednoduchá a zdravá pomazánka. Pokud máte uvařené fazole, budete ji mít připravenou během okamžiku. Je skvělá na svačinku třeba ke kváskovému chlebu,...

    Mama ganoush

    Letní svěží pomazánka, která je skvělá na chleba, do placek a jako dip k zelenině. Tento recept je variací na baba ganoush, ovšem bez lilku a trochu poupra...