Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Sváteční předkrm z fazolí Cannellini

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Jemný fazolový krém vhodný jako svačina nebo rychlé pohoštění pro návštěvu. Pokud si fazole uvaříte předem, máte výborný dip ke slaným krekrům nebo kváskovému pečivu během pár minut na stole.

Ingredience
6 malých porcí
  • pepř
  • 250 g vařených fazolí cannellini
  • česnek
  • pažitka
  • sůl
  • olivový olej

    Když se mi váha vyšplhala na 132 kg, našel jsem Jíme Jinak. Váha šla krásně dolů, zlepšil se mi spánek, přestal jsem ...

    Jak připravit vánoční fazolový krém

    1. Uvařte předem namočené fazole hodně do měkka.
    2. Dejte je do mixéru, osolte, pokapejte olejem a ochuťte troškou prolisovaného česneku. Rozmixujte na hladký krém. Pokud je příliš hustý, přidejte pár kapek vody.
    3. Do hotového krému vmíchejte nasekanou pažitku. Naservírujte do malinkých mističek, přidejte ještě pár kapek oleje a posypte pažitkou.

    Praktické

    • Můžete připravit den předem.
    • U fazolí vždy přidejte při vaření kousek mořské řasy, zkrátíte tím dobu varu, zlepšíte stravitelnost a dodáte minerály.
    • Krém je skvělý ke křupavým krekrům, hodí se i jako pomazánka k pečivu.

    Obměna

    • Můžete použít jakékoliv fazole, ale cannellini jsou jemné a na krémy perfektní.
    • Krém můžete obohatit i o jiné bylinky.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

     

     

    PS: Začínáme Jarní očistu!

    Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

    10 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Jaroslav Hlávka
    31. 3. 2022

    Večeříme s Vierkou 💓
    Domácí kváskový chléb, napařená mrkev, ředkvičky, naklíčená černá čočka Beluga.

    Jaroslav Hlávka
    24. 3. 2021

    Vierko vy jste kouzelnice, je až k neuvěření, že tak málo ingrediencí vykouzlí něco tak dobrého 🙏 Vůbec bych se tento recept nebál nabídnout návštěvě. Těším se až to jednou zkusím z fazolí z receptu 😀

    Ukázat další komentáře

    Mohlo by se vám líbit

    144
    70

    Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

    Čtěte více na toho téma

    Vyzkoušejte také

    Pomazánka z fazolí a škumpy

    Lahodný fazolový krém, kterému dává šmrnc koření sumah. Abyste dosáhli správné chuti, určitě ho z receptu nevynechávejte.

    Tokyo balls (bezlepkové)

    Tyhle kuličky jsou moc dobré, měkké, ale nerozpadají se. Skvělé se hodí jako zdravé a chutné občerstvení při různých oslavách. Skvěle se budou vyjímat např...

    Houbová paštika

    Obchody nabízejí velké množství veganských alternativ paštik, ale složení nebývá zrovna ideální. Domácí je prostě domácí a bude záležet jen na vás, jak kva...

    Olive all’ascolana – sváteční plněné olivy (bez lepku)

    Olivy Ascolanské jsou jistě nejreprezentativnějším tradičním pokrmem gastronomie oblasti Marche. Starodávný recept vznikl koncem 19. století a používá oliv...

    Silvestrovské Mozartovy koule – slané a bezlepkové

    Někdy stojí za to si pohrát a třeba na svátky připravit něco méně klasického. Tyto Mozartovy koule nemají kromě tvaru a vrstvení s těmi sladkými nic společ...

    Jarní palačinky bez lepku

    Tyto bezlepkové palačinky jsou snadné na přípravu a můžete si je přikrášlit podle toho, co máte po ruce. Jděte na zahradu a do přírody, poohlédněte se okol...