Jemný fazolový krém vhodný jako svačina nebo rychlé pohoštění pro návštěvu. Pokud si fazole uvaříte předem, máte výborný dip ke slaným krekrům nebo kváskovému pečivu během pár minut na stole.
Ingredience
6 malých porcí

- pepř
- 250 g vařených fazolí cannellini
- česnek
- pažitka
- sůl
- olivový olej
Jak připravit vánoční fazolový krém
- Uvařte předem namočené fazole hodně do měkka.
- Dejte je do mixéru, osolte, pokapejte olejem a ochuťte troškou prolisovaného česneku. Rozmixujte na hladký krém. Pokud je příliš hustý, přidejte pár kapek vody.
- Do hotového krému vmíchejte nasekanou pažitku. Naservírujte do malinkých mističek, přidejte ještě pár kapek oleje a posypte pažitkou.
Praktické
- Můžete připravit den předem.
- U fazolí vždy přidejte při vaření kousek mořské řasy, zkrátíte tím dobu varu, zlepšíte stravitelnost a dodáte minerály.
- Krém je skvělý ke křupavým krekrům, hodí se i jako pomazánka k pečivu.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv fazole, ale cannellini jsou jemné a na krémy perfektní.
- Krém můžete obohatit i o jiné bylinky.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
Dnes jsem dělala pomazánku z fazolí a krekry.Super recept.🤍
👍👍👍❤
Dobrý den, můžu poprosit o recept na ty sušenky-hvězdičky? Ty mě hned zaujaly!
Dobrý den. Recept je zde. https://www.jimejinak.cz/vanocni-provensalske-susenky-slane/