Klubačka Štěpánka Pařízková nám poslala skvělý recept na karbanátky. V těchto chladných přijde smažený karbanátek rozhodně k chuti.
Ingredience
8 ks
  • 3 hrsti suché pohanky
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 1 uzené tofu
  • kousek cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce ječné miso pasty
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • špetka soli
  • podle potřeby pohanková mouka
  • kukuřičná strouhanka
  • olej

Jak udělat karbanátky z pohanky a tofu

  1. Nejdříve uvaříme pohanku.
  2. Mezitím nastrouháme ořechy, najemno tofu a nakrájíme cibuli.
  3. V míse vše smícháme i s ostatními přísadami a utvoříme přiměřeně husté těsto.
  4. Tvoříme karbanátky a obalujeme v kukuřičné strouhance.
  5. Usmažíme.

Praktické

  • Podávala jsem s “kaší” ze zbylého špaldového kernotta s cibulkou, dýní a kurkumou, salátem z vařené červené řepy, kysaného zelí a kokosového jogurtu a s napařenou brokolicí.
  • Přebytečný tuk odsajeme ubrouskem.

Obměna

  • Místo pohanky můžeme použít třeba jáhly.
  • Vlašské ořechy můžeme nahradit za jiné ořechy, mandle nebo semínka.
  • Místo tofu může být i tempeh.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2 let a pouze malý kousek (jsou mastné a těžké na trávení).

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Každý nový článek je obrovským přínosem

Martina: Díky moc za celý "seriál" o cestování, který...

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Jsem pyšná, že jím jinak

Ivkanecasova: Dobrý den, super video, moc děkuji :-). Před...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

Vaření je rychlé, jednoduché a velmi chutné! Jsem vděčná, že jsem do toho šla.

Ivanavaokabu: Tolik nových chutí a tolik zeleniny jsem nesnědla...

Členství v klubu JJ je cesta, jak si užít život na tomto světě

Jajabre: Klub JJ - dává mi radost z jídla,...

4 kg dole a jsem plná radosti a sebevědomí

Ajka: Manžel a syn, světe div se si oblíbili...

S každým jídlem si říkám: “Tohle je TOP”

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMoje dítě odmítá jíst maso. Co s tím?
Další článekČočkový salát s řepou