- 3 hrsti suché pohanky
- 1 hrst vlašských ořechů
- 1 uzené tofu
- kousek cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce ječné miso pasty
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- špetka soli
- podle potřeby pohanková mouka
- kukuřičná strouhanka
- olej
Jak udělat karbanátky z pohanky a tofu
- Nejdříve uvaříme pohanku.
- Mezitím nastrouháme ořechy, najemno tofu a nakrájíme cibuli.
- V míse vše smícháme i s ostatními přísadami a utvoříme přiměřeně husté těsto.
- Tvoříme karbanátky a obalujeme v kukuřičné strouhance.
- Usmažíme.
Praktické
- Podávala jsem s “kaší” ze zbylého špaldového kernotta s cibulkou, dýní a kurkumou, salátem z vařené červené řepy, kysaného zelí a kokosového jogurtu a s napařenou brokolicí.
- Přebytečný tuk odsajeme ubrouskem.
Obměna
- Místo pohanky můžeme použít třeba jáhly.
- Vlašské ořechy můžeme nahradit za jiné ořechy, mandle nebo semínka.
- Místo tofu může být i tempeh.
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 2 let a pouze malý kousek (jsou mastné a těžké na trávení).
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Buďte první, kdo napíše komentář