Klubačka Štěpánka Pařízková nám poslala skvělý recept na karbanátky. V těchto chladných přijde smažený karbanátek rozhodně k chuti.
Ingredience
  • 3 hrsti suché pohanky
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 1 uzené tofu
  • kousek cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce ječné miso pasty
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • špetka soli
  • podle potřeby pohanková mouka
  • kukuřičná strouhanka
  • olej

Jak udělat karbanátky z pohanky a tofu

  1. Nejdříve uvaříme pohanku.
  2. Mezitím nastrouháme ořechy, najemno tofu a nakrájíme cibuli.
  3. V míse vše smícháme i s ostatními přísadami a utvoříme přiměřeně husté těsto.
  4. Tvoříme karbanátky a obalujeme v kukuřičné strouhance.
  5. Usmažíme.

Praktické

  1. Podávala jsem s “kaší” ze zbylého špaldového kernotta s cibulkou, dýní a kurkumou, salátem z vařené červené řepy, kysaného zelí a kokosového jogurtu a s napařenou brokolicí.
  2. V původním receptu byl sýr a vajíčko, tak jsem je nahradila tofu a pohankovou moukou. A chutnaly mi možná vic než ty původní 🙂
  3. Z této dávky bylo asi 8 karbanátků.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMoje dítě odmítá jíst maso. Co s tím?
Další článekČočkový salát s řepou