Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Dýňová pěna

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim

Lehká, hladká a hedvábná pomazánka, kterou můžete použít na chleba, do placek nebo třeba jako dip k pečené zelenině.

Ingredience
  • 230 g dýně
  • 70 g kešu oříšků
  • extra panenský olivový olej
  • sůl
  • bílý pepř
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • citrónová šťáva
  • směs koření domácí dukkah
  • česnek

Jak připravit jemnou pomazánku z dýně

  1. Namočte kešu ořechy.
  2. Vařte dýni v páře.
  3. Dobře okapané kešu ořechy, sůl, prolisovaný česnek a citrónovou šťávu vložte do mixéru a dobře rozmixujte.
  4. Do mixéru přidejte dýni, lahůdkové droždí, 1 lžíci extra panenského olivového oleje a znovu mixujte, dokud nezískáte hladký a sametový krém.
  5. Vložte do nádoby, posypejte dukkahem a uložte do lednice.

Praktické

  • Tuto pěnu můžete použít místo sýra, jako pomazánku, dip, kondiment, všude tam, kde vám přijde k chuti.

Obměna

  • Pokud nemáte připravený dukkah, což je škoda, protože je k této pěně opravdu super, posypte něčím křupavým. Zkuste gomasio.

Děti

  • Bez koření a s menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

12 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Klasická žampionová paštika

Žampionová paštika, vhodná jako zdravá svačinka ke kváskovému chlebu nebo třeba plackám. Lze ji také naředit a vykouzlit tak chutnou omáčku například k těs...

Pomazánka z fazolí a škumpy

Lahodný fazolový krém, kterému dává šmrnc koření sumah. Abyste dosáhli správné chuti, určitě ho z receptu nevynechávejte.

Jemná jarní pomazánka

Jemná svěží jarní pomazánka skvělá na chleby, do placek, ale třeba i jako dip k syrové zelenině.

Pomazánka Za’atar

Pomazánka pro milovníky kontrastních chutí, ve které se krásně snoubí chuť koření Zaatar a sladkost rozinek. Skvělá pomazánka, která se kromě namazání na c...

Pomazánka z černé ředkve

Tato jednoduchá a rychlá pomazánka přijde vhod na chleby, do placek a třeba i jako kondiment na těstoviny.

Silken pomazánka

Jednoduchá rychlá pomazánka skvělá s kváskovým chlebem nebo plackami jako zdravá svačina. Koření Za’atar si náramně rozumí s olivovým olejem, nešetře...