- 130 g vařených fazolí cannellini
- 30 g čerstvě mletého máku
- 10 g extra panenského olivového oleje
- sůl
- bílý pepř
- 10 g lahůdkového droždí
- 1 špetka citrónové kůry z bio citrónu
- citrónová šťáva
- čerstvá petrželka
- malý stroužek česneku
Jak připravit fazolovou pomazánku s mákem
- Namelte mák.
- Namelte bílý pepř.
- Do mixéru dejte uvařené fazole cannellini, mletý mák, citrónovou šťávu a kůru, sůl, pepř, extra panenský olivový olej a lahůdkové droždí. Rozmixujte, abyste získali hustý krém.
- Dejte do misky, posypte čerstvou petrželkou, trochou bílého pepře a na závěr pokapejte extra panenským olivovým olejem.
Praktické
- Je to pomazánka, ale pokud jí trochu naředíte vodou, máte hned kondiment na těstoviny.
- Uchovávejte v lednici a zkonzumujte do dvou dnů.
- Použijte bílé fazole, které jsou rychle vařené a mají krémovou konzistenci.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv bílé fazole.
Děti
- Vhodní pro děti od 2 let, ale vynechte pepř a uberte olej a sůl.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Vierka nás zásobuje skvostnými recepty 🙏❤️
Hmotnost fazolí je za sucha nebo po uvaření? Děkuji.