Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Houby

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na co dip bude určen.

Ingredience
  • hlíva
  • extra panenský olivový olej
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 40 g kaparů v soli
  • růžový pepř
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • sůl
  • 2 polévkové lžíce mirinu
  • 80 g mandlového mléka
  • konopná semínka
  • petrželka
  • olej

Po roce jdu na kontrolu na ortopedii. Jak se asi vyvíjí artróza kolene? Jsem bez berlí, ale přesto se trochu bojím, j...

Jak připravit pečenou hlívu s pepřovou omáčkou

  1. V pánvi rozpalte trochu oleje, přidejte stroužek česneku a nakrájenou cibuli.
  2. Kapary omyjte od soli a přidejte na pánev. Několik minut jemně osmahněte.
  3. Smíchejte s mirinem. Vařte, dokud se mirin neodpaří.
  4. Do mixéru nebo sekáčku dejte mandlové mléko, petrželku, růžový pepř, velmi málo soli, citrónovou kůru a směs z pánve. Rozmixujte.
  5. Rozmixovanou směs dejte zpět do pánve a vařte 1-2 minuty. Nechte vychladnout.
  6. Houby ochucené extra panenským olivovým olejem dejte na pečící papír a pečte v troubě na 190°C, dokud nejsou dobře propečené.
  7. Dejte houby na talíř a přidejte omáčku, posypte nasucho opraženými konopnými semínky.

Praktické

  • Kapary pečlivě omyjte od soli a solte málo.
  • Dip můžete použít jak teplý, tak vychladlý. Můžete rozmixovat více dohladka a nebo udělat řidší konzistenci.

Obměna

  • Na křupavou posypku použijte jakákoliv semínka, například sezam.
  • Místo mandlového mléka můžete použít sójové.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale uberte olej, sůl a koření a vynechte mirin.

PS: Jarní očista odstartovala - naskočte!

Zatočíme s jarní únavou, kily navíc i zdravotními problémy. Je čas na 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

6 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Ještě dokumentace 😋

Výborný oběd. Děkuji, Věrko. Růžový pepř nahrazen nakládaným, hlívu jsem po otočení v troubě dipem pomazala a zapekla. Dala jsem si jí s rýží a mungem. Dobrota!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Houbové bezlepkové kuličky

Tyto chutné bezlepkové kuličky můžete použít k těstovinám, k salátu nebo třeba jen tak na zobání.

Karamelizované kimchi

Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...

Volské oko jinak

Zpestřete si svůj talíř a zkuste si připravit volské oko ve veganské verzi, tedy bez vajec. Pohrajte si v kuchyni, vaření je i zábava.

Krémové tofu s hlívou

Velmi jednoduché a přitom lahodné jídlo vhodné jako příloha nebo jen tak ke chlebu jako super rychlá večeře.

Italské podzimní rizoto

Houby pořád rostou, tak neváhejte a zkuste toto lahodné podzimní rizoto.

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.