- hlíva
- extra panenský olivový olej
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- 40 g kaparů v soli
- růžový pepř
- citrónová kůra z bio citrónu
- sůl
- 2 polévkové lžíce mirinu
- 80 g mandlového mléka
- konopná semínka
- petrželka
- olej
Jak připravit pečenou hlívu s pepřovou omáčkou
- V pánvi rozpalte trochu oleje, přidejte stroužek česneku a nakrájenou cibuli.
- Kapary omyjte od soli a přidejte na pánev. Několik minut jemně osmahněte.
- Smíchejte s mirinem. Vařte, dokud se mirin neodpaří.
- Do mixéru nebo sekáčku dejte mandlové mléko, petrželku, růžový pepř, velmi málo soli, citrónovou kůru a směs z pánve. Rozmixujte.
- Rozmixovanou směs dejte zpět do pánve a vařte 1-2 minuty. Nechte vychladnout.
- Houby ochucené extra panenským olivovým olejem dejte na pečící papír a pečte v troubě na 190°C, dokud nejsou dobře propečené.
- Dejte houby na talíř a přidejte omáčku, posypte nasucho opraženými konopnými semínky.
Praktické
- Kapary pečlivě omyjte od soli a solte málo.
- Dip můžete použít jak teplý, tak vychladlý. Můžete rozmixovat více dohladka a nebo udělat řidší konzistenci.
Obměna
- Na křupavou posypku použijte jakákoliv semínka, například sezam.
- Místo mandlového mléka můžete použít sójové.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale uberte olej, sůl a koření a vynechte mirin.
PS: Jarní očista odstartovala - naskočte!
Zatočíme s jarní únavou, kily navíc i zdravotními problémy. Je čas na 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊
Komentáře
Ještě dokumentace 😋
Výborný oběd. Děkuji, Věrko. Růžový pepř nahrazen nakládaným, hlívu jsem po otočení v troubě dipem pomazala a zapekla. Dala jsem si jí s rýží a mungem. Dobrota!