Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Pomazánka z černé ředkve

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
sezóna podzim
sezóna zima

Tato jednoduchá a rychlá pomazánka přijde vhod na chleby, do placek a třeba i jako kondiment na těstoviny.

Ingredience
  • 1 černá ředkev
  • 100 g kešu
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • citrónová šťáva
  • pažitka
  • sůl
  • pepř

Diet jsem kvůli váze vyzkoušela hodně, s váhou to bylo vždycky jak na houpačce. Výsledkem byly bolavé kotníky, strhan...

Jak připravit pomazánku z černé ředkve a kešu

  1. Namočte kešu na pár hodin do vody.
  2. Oloupejte a ředkev a nastrouhejte ji nahrubo. Lehce osolte a nechte vypotit.
  3. Slijte vodu z kešu a rozmixovat je se šťávou z citrónu, lahůdkovým droždím, solí a pepřem.
  4. V misce smíchejte rozmixovanou směs s vymačkanou ředkví, přidejte pažitku, opepřete, popřípadě dosolte. Pořádně promíchejte.

Praktické

  • Vymačkanou vodu z ředkve nevylijte a přidejte třeba do talíře s polévkou.
  • Uchovávejte hotovou pomazánku v lednici.

Obměna

  • Místo kešu můžete použít loupané mandle.

Děti

  • Bez pepře a s menším množstvím vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

120 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Fantastická pomazánka 😊 Náhodou jsem u nás sehnala černou ředkev jinak jí vůbec nevidím. Tak jsem hned musela vyzkoušet 😁 Klidně bych ji zařadila mezi silvestrovské dobroty. Děkujeme 😊

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Pomazánka Za’atar

Pomazánka pro milovníky kontrastních chutí, ve které se krásně snoubí chuť koření Zaatar a sladkost rozinek. Skvělá pomazánka, která se kromě namazání na c...

Veganská pomazánka Tirokafteri

Tentokrát se podíváme do řecké kuchyně a vyzkoušíme recept na sýrovou pomazánku Tirokafteri, ovšem ve zdravější verzi bez sýra. Je skvělá na chleba, k plac...

Tartar z červené řepy

Sezóna řepy je tady a tahle vděčná surovina se dá připravit na spoustu způsobů. Jedním z nich je i tento tatarák, ktery se báječně hodí k plackám a nebo to...

Houbové paté

Tento jednoduchý a rychlý recept můžete využít i ve vašich dalších přípravách. Jak ho použijete, je na vás a určitě najdete i jiná využití, než jako paštik...

Brokolicová pečená placka

Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle v...

Sváteční rýžové krokety (fotopostup)

Tento recept možná na první pohled vypadá složitě, ale nenechte se zastrašit. Vše si předem připravte a půjde to jako po másle. Odměnou vám budou chutné kř...