Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Veganské kkwarigochu-jjim jinak

Uvařeno
bez lepku
sezóna léto

Pikantní a voňavý pokrm inspirovaný korejským receptem, který je skvělý k rýži, těstovinám nebo třeba jako náplň do placek, záleží pouze na vaší fantazii a chuti.

Ingredience
  • shishito papričky
  • jalapeňo papričky
  • olej
  • pár stroužků česneku
  • cibule
  • sezamová semínka
  • čerstvá petrželka
  • 1 lžíce tamari
  • 1 zarovnaná lžička gochugaru (chilli na kimchi)
  • rýžová mouka
  • voda podle potřeby

S příchodem podzimu jsem se vždycky potýkala s atopickým ekzémem, ale tentokrát to bylo díky změně jídelníčku jinak. ...

Jak připravit papriky ála korejské kkwarigochu-jjim

  1. Papriky očistěte a posypejte rýžovou moukou.
  2. Do pánve nalijte olej, rozpalte ho a přidejte nasekaný česnek a nakrájenou cibuli. Osmahněte.
  3. Papriky vložte do pánve s cibulí, dobře promíchejte a podlijte vodou. Vařte asi 7 minut.
  4. V malé misce smíchejte tamari s gochugaru a vodou.
  5. Po 7 minutách papriky přelijte omáčkou, posypejte sezamovými semínky a vařte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  6. Při servírování posypejte petrželkou.

Praktické

  • Můžete podávat např. jako přílohu k rýži a nebo jako náplň do placek. Já jsem si je použila na špagety.
  • Podle toho, jak a na co chcete recept použít, můžete pozměnit konzistenci. Do placek a jako přílohu nechte vyvařit hodně omáčky. Na rýži a na těstoviny nechte omáčku vlhčí.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou nebo pohankovou tamari namísto sójové.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv papriky. Stačí je nakrájet na menší kousky.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Já si snad ty shishito papričky zasadím, tohle jsou jídla přesně podle mého gusta. Dělám hodně podobné, jen přidávám na množství polovinu cukety (ideálně .Costata Romanesco). Díky za tyto asijské recepty.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

14
2

Oi-muchim – marinovaná okurka

Léto je tady a s ním i okurky, proto přináším malý nápad, jak trochu jinak použít okurku v kuchyni. Recept pro milovníky korejské tradiční kuchyně.

Letní italská pánev

Letní italská pánev vám určitě připomene jeden velmi známý pokrm. Pokud tento recept připravíte, zkuste napsat, čemu je podle vás chuťově podobný.

Veganský Dolsot Bibimbap (fotopostup)

Veganský Dolsot Bibimbap je jídlo inspirované tradičním korejským receptem. Pikantní jídlo připravované ve speciálním hrnci dolsot, který však pro přípravu...

Fazolky po indicku

Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži i chlebu. ...

Karamelizované kimchi

Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...

Mls na špejli

Tento recept můžete využít i na letní zahradní oslavy, párty, jako mlsání pro hosty. Nezapomeňte na nějaký dip nebo na sójovou omáčku.