na chleba

Tartar z červené řepy

Sezóna řepy je tady a tahle vděčná surovina se dá připravit na spoustu způsobů. Jedním z nich je i tento tatarák, ktery se báječně hodí k plackám a nebo to...

Pomazánka z fazolí a škumpy

Lahodný fazolový krém, kterému dává šmrnc koření sumah. Abyste dosáhli správné chuti, určitě ho z receptu nevynechávejte.

Kořeněný sýr (bez laktózy)

Pojďme si společně připravit tento trochu zvláštní sýr. Proč je tento veganský sýr tak neobvyklý? Pro barvu, ale především pro chuť. Nové koření a škumpa n...

Mrkvové čatní se zázvorem

Mrkev je zdravá a chutná zelenina. Způsobů, jak ji zužitkovat, je mnoho. Toto čatní je velmi pikantní a dochutí skvěle vaše pokrmy. Výborně se hodí pro zvl...

Chutney z divokých žlutých rajčátek

Indická kuchyně je tak variabilní a recept se vždy liší oblasti k oblasti, město k městu, od rodiny k rodině. Tohle je na indické kuchyně skvělé a člověk s...

Cheese ball (pečený rostlinný sýr)

Rostlinný sýr, který rychle připravíte v horkovzdušné fritéze nebo i v klasické troubě. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám tento netradičně připravený sýr ...

Lebedové pesto

Tohle pesto z lebedy, které se také říká horský špenát, budete milovat. 

Muhammara jinak

Muhammara je dip z pečených paprik, kterých pochází ze syrského města Aleppo. V překladu znamená slovo muhammara “načervenalá” nebo “narudlá”, a to podle r...

Hedvábná tofíčka

Velmi rychlé a chutné jídlo, výborné ke chlebu a nebo jako náplň do placek. Mám vyzkoušeno i ke špagetám, prostě vynikající. Pokud vyzkoušíte, dejte vědět,...