- 200 g pečeného květáku
- 60 g tahini
- 1 stroužek česneku
- sůl
- citrónová šťáva podle chuti
- černý pepř
- bílý pepř
- extra panenský olivový olej
- piniové oříšky
- čerstvá petrželkou
Jak připravit pomazánku z pečeného květáku
- Květák rozdělte na růžičky a potřete extra panenským olivovým olejem. Pečte v troubě vyhřáté na 220°C 20 minut.
- Upečený květák vložte do mixéru, přidejte sůl, trochu petrželky, prolisovaný česnek, tahini a lžíci oleje. Rozmixujte na konzistenci, která vám vyhovuje.
- Vložte do misky, posypte opraženými piniovými oříšky, čerstvou petrželkou, opepřete, pokapejte extra panenským olivovým olejem.
Praktické
- Upečte květák, ale nerozvařte ho.
- Doba pečení bude záležet na vaší troubě.
Obměna
- Jiné oříšky.
- Pokud chcete získat tu správnou konzistenci, květák upečte. Jiná příprava zeleniny bude mít určitě za následek jinou konzistenci pomazánky.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Děkuji za recept.Super.
Vierko výborná pomazánka, na opečený kváskový chleba top, moc jsme si pochutnali👍děkuji za recept