Domů > Zdravé recepty > Mléčné alternativy

Silken pomazánka

Uvařeno
bez lepku
bez mléka

Jednoduchá rychlá pomazánka skvělá s kváskovým chlebem nebo plackami jako zdravá svačina. Koření Za’atar si náramně rozumí s olivovým olejem, nešetřete ani na jednom ani na druhém.

Ingredience
  • 1 hrnek vařených bílých fazolí
  • 2 lžíce silken tofu
  • 1 lžíce tahini
  • citrónová šťáva
  • petrželka
  • olivový olej
  • směs Za' atar
  • sůl

K jedálníčku Jíme Jinak ma priviedly silné bolesti hlavy, k čomu sa postupne pridali aj ťažkosti s pohybovým aparát &...

Jak připravit fazolovou silken pomazánku

  1. Uvařte fazole hodně doměkka.
  2. Do sekáčku nebo mixéru vložte vychladlé fazole, silken tofu, tahini, osolte a přidejte trochu citrónové šťávy. Rozmixuje nahladko.
  3. Ochutnejte a popřípadě přidejte sůl nebo citrónovou šťávu.
  4. Dejte do misky, posypte směsí Za’atar, čerstvou petrželkou a nasucho opraženým slunečnicovým semínkem. Pokapejte kvalitním olivovým olejem..

Praktické

  • Uchovávejte v lednici.
  • Na tento recept jsou vhodné jakékoliv bílé měkké fazole

Obměna

  • Pomazánku můžete ochutit jakýmikoliv bylinkami nebo kořením dle vaší chuti.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

46 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
24. 4. 2023

Pomazánku jsem rozmixovala krásně dohladka, ale je dost řídká, tak jsem si ji dala dneska k obědu jako omáčku s rýží a pečenou a napařenou zeleninou. Moc dobrý! :)

Dobrý den, prosím vás, jaký je rozdíl mezi silken tofu a obyčejným natural tofu? Děkuju!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Maková pomazánka

Velmi jednoduchá a zdravá pomazánka. Pokud máte uvařené fazole, budete ji mít připravenou během okamžiku. Je skvělá na svačinku třeba ke kváskovému chlebu,...

Italský sýr stracchino jinak (bez laktózy)

Stracchino je typický italský sýr, krémové, smetanové konzistence.  Vyzkoušejte tuto rostlinou verzi a dejte vědět, jak vám chutnala.

Jarní pomazánka

Baby špenát je skvělá ingredience, která se báječně hodí i do domácí pomazánky. Je skvělá ke krekrům nebo třeba ke kváskovému pečivu.

Pomazánka z černé ředkve

Tato jednoduchá a rychlá pomazánka přijde vhod na chleby, do placek a třeba i jako kondiment na těstoviny.

Veganský sýr caciotta

Caciotta je tradiční sýr italských pastýřů. Vyzkoušejte jeho rostlinnou alternativu, která je velice jednoduchá na přípravu a na výsledku si určitě pochutn...

Tartar z červené řepy

Sezóna řepy je tady a tahle vděčná surovina se dá připravit na spoustu způsobů. Jedním z nich je i tento tatarák, ktery se báječně hodí k plackám a nebo to...