Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Celerová pomazánka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Pečený celer má svojí specifickou chuť a mně osobně strašně moc chutná. Pokud i vy jste milovníkem celeru a pomazánek, věřím, že bude chutnat i vám. Vyzkoušejte tuto celerovou pomazánku podle našeho receptu.

Ingredience
  • celer
  • tahini
  • sójový jogurt řeckého typu
  • česnek
  • petrželka
  • sůl
  • olivový olej

Od svých 20 let jsem se potýkala s nadváhou, k ní se přidaly různé zdravotní problémy. S manželem bychom si přáli mim...

Víte, že celer obsahuje látky, které tiší zubní záněty – paradentózu?

Jak připravit pomazánku z pečeného celeru

  1. Upečte v troubě celer nakrájený na menší kousky.
  2. Do mixéru dejte vychladlý celer, tahini, jogurt, sůl, prolisovaný česnek a rozmixujte.
  3. Pomazánku dejte do misky, pokapejte olivovým olejem a posypte petrželkou.

Praktické

  • Nemixujte na kaši, pomazánka má být hustá.
  • Můžete použít i jako dip k zelenině.
  • Pro verzi bez sóji použijte místo sójového jiný rostlinný jogurt.

Obměna

  • Pomazánku můžete dochutit jakýmkoliv koření dle vaší chuti.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.

Lámete si hlavu jak použít s celer?

Zkuste uvařit naše další skvělé celerové recepty.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

112 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Veronika
19. 2. 2025

Jaký prosím používáte hustý jogurt nesojovy( alergie),nemůžu takový najít,všechny jsou malý husté😟

Pospíchala jsem, proto nebyl celer pečený v troubě, ale na pánvi pod pokličkou (plátky asi půlcentimetrové). Přidala jsem sušená rajčata a zapomněla petrželku. Výborná večeře a za chvilku. Děkuji za recept😊❤️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Květáková pomazánka

Jednoduchá a výtečná pomazánka, výborná ke kváskovému chlebu nebo na placky apod. Pečená zelenina má vždy ten správný šmrnc, proto je připravena z pečeného...

Klasická žampionová paštika

Žampionová paštika, vhodná jako zdravá svačinka ke kváskovému chlebu nebo třeba plackám. Lze ji také naředit a vykouzlit tak chutnou omáčku například k těs...

Jemný čočkový krém

Krémová, sametová, rychlá a jednoduchá. Taková je tato luxusní bezlepková pomazánka z červené čočky, kterou si můžete vychutnat s kváskovým chlebem, placka...

Mama ganoush

Letní svěží pomazánka, která je skvělá na chleba, do placek a jako dip k zelenině. Tento recept je variací na baba ganoush, ovšem bez lilku a trochu poupra...

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

Cizrnová miso pomazánka

Různé pomazánky se dají dnes bez problému koupit, ale co takle připravit si jí doma? Je rychlá a chutná a její příprava vám zabere jen pár minut.