Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Lebedové pesto

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

Tohle pesto z lebedy, které se také říká horský špenát, budete milovat. 

Ingredience
  • lebedové listy
  • slunečnicová semínka (cca 50 g)
  • olivový nebo slunečnicový olej
  • 1 stroužek česneku 
  • sůl
  • pepř

Chci vám přiblížit svůj příběh, který je nejen o tom, jak jsem se díky vaření projedla k lepšímu vztahu sama k sobě, ...

Jak připravit pesto z lebedy

  1. Listy lebedy opláchněte čistou vodou.
  2. Slunečnicová semínka opražte na suché pánvi.
  3. Všechny ingredience vložte do mixéru a rozmixujte na pesto.

Praktické

  • My děláme pesto od oka. Záleží na tom, kolik dáte listů, my máme malý mixér, takže se nám tam vejde hrst, max. dvě. Vše ostatní přidáváme podle chuti a konzistence, pesto máme hustší, což nevadí, protože my si ho mažeme na kváskový chléb.
  • Pesto je výborné k pečivu, na placky, na těstoviny, k obilovinám. Záleží jen na vaší fantazii.
  • Dozdobit můžete okurkou, tuřínem, vodnicí a jakoukoliv jinou zeleninou, kterou máte rádi syrovou.
  • Pesto uchovávejte v lednici ve skleničce s víčkem, povrch zalijte olejem, aby nezčernal.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

A co dále? Blíží se čas na jarní detox!

Pokud vám po zimě chybí energie, trápí vás únava nebo máte kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Jsem máma tří malých kluků, ráda se neustále vzdělávám a zkouším nové věci. Miluju zahradničení, vaření a pečení všeho dobrého a zdravého. Co můžu, to si sama vyrobím. Zajímám se o přírodní medicínu, sílu bylin a jejich využití v běžném životě.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Mohlo by se vám líbit

140
67

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Rizoto s kopřivovým pestem

Jaro už klepe na dveře a příroda se probouzí a nabízí nám své poklady. Využijte sílu mladých kopřiv a připravte si pesto, které skvělé ochutí rizoto a může...

Houbové paté

Tento jednoduchý a rychlý recept můžete využít i ve vašich dalších přípravách. Jak ho použijete, je na vás a určitě najdete i jiná využití, než jako paštik...

Pikantní mungo pomazánka

Jednoduchá a lahodná pikantní pomazánka, která vás překvapí svojí “rybičkovou” chutí.

Houbová paštika

Obchody nabízejí velké množství veganských alternativ paštik, ale složení nebývá zrovna ideální. Domácí je prostě domácí a bude záležet jen na vás, jak kva...

Lahodná paštika

Vynikající ořechová paštika, kterou budete mít připravenou během chviličky. Skvělá ke krekrům, na chleba nebo placky. Určitě najde své využití také na svát...

Buddha bowl s konopným pestem

Lahodné a lehké asijské jídlo vhodné pro letní dny. Na první pohled vypadá složitě, ale jeho příprava je snadná a rychlá, když si práci dobře zorganizujete...