Pomazánka na pečivo

Jarní pomazánka

Baby špenát je skvělá ingredience, která se báječně hodí i do domácí pomazánky. Je skvělá ke krekrům nebo třeba ke kváskovému pečivu.

Rizoto s kopřivovým pestem

Jaro už klepe na dveře a příroda se probouzí a nabízí nám své poklady. Využijte sílu mladých kopřiv a připravte si pesto, které skvělé ochutí rizoto a může...

Houbová paštika

Obchody nabízejí velké množství veganských alternativ paštik, ale složení nebývá zrovna ideální. Domácí je prostě domácí a bude záležet jen na vás, jak kva...

Houbové paté

Tento jednoduchý a rychlý recept můžete využít i ve vašich dalších přípravách. Jak ho použijete, je na vás a určitě najdete i jiná využití, než jako paštik...

Lebedové pesto

Tohle pesto z lebedy, které se také říká horský špenát, budete milovat. 

Černá čočková pomazánka

Tato pomazánka určitě připomene hummus, ale není v ní cizrna. Je zajímavá svou barvou a chuť černého tahini je v ní opravdu skvělá.

Luxusní cizrnová pomazánka

Cizrnovou pomazánku už asi znáte. Tahle je ovšem dokonale vylepšená! Nemusíte jí použít pouze na pečivo, ale i na pečenou zeleninu nebo zeleninu čerstvou. ...

Tartar z červené řepy

Sezóna řepy je tady a tahle vděčná surovina se dá připravit na spoustu způsobů. Jedním z nich je i tento tatarák, ktery se báječně hodí k plackám a nebo to...

Pesto z černé kapusty

Černá kapusta je klasická zimní zelenina, velmi typická pro Toskánsko. V poslední době se s ní ale můžete setkat i v českých zahradách a obchodech, bývá ča...

Veganská pomazánka Tirokafteri

Tentokrát se podíváme do řecké kuchyně a vyzkoušíme recept na sýrovou pomazánku Tirokafteri, ovšem ve zdravější verzi bez sýra. Je skvělá na chleba, k plac...

Lahodná paštika

Vynikající ořechová paštika, kterou budete mít připravenou během chviličky. Skvělá ke krekrům, na chleba nebo placky. Určitě najde své využití také na svát...

Pikantní mungo pomazánka

Jednoduchá a lahodná pikantní pomazánka, která vás překvapí svojí “rybičkovou” chutí.