Cizrnovou pomazánku už asi znáte. Tahle je ovšem dokonale vylepšená! Nemusíte jí použít pouze na pečivo, ale i na pečenou zeleninu nebo zeleninu čerstvou. A protože pomazánek není nikdy dost a s příchodem teplých jarních a letních dnů se vždy hodí, určitě zkuste tuhle naši novou verzi.
Ingredience
- uvařená cizrna
- jarní cibule
- mrkev
- listy rukoly
- trocha máty peprné
- trocha hořčice
- několik lžic kvalitního sójového jogurtu
- pažitka
- citrónová šťáva
- sůl
- pepř
- olivový olej
Jak připravit cizrnovou pomazánku se zeleninou
- Uvařte cizrnu do měkka.
- Rozšťouchejte nebo lehce rozmixujte cizrnu, osolte, opepřete, přidejte nasekanou cibulku, pažitku, mátu, nastrouhanou mrkev a promíchejte.
- Dochuťte a dolaďte konzistenci citrónovou šťávou, jogurtem a hořčicí. Před podáváním ještě posypejte povrch pažitkou a zakápněte několika kapkami olivového oleje.
Praktické
- Nejsou uvedena množství ingrediencí, řiďte se množstvím uvařené cizrny a vaší chutí.
- Pomazánku lze připravit s předstihem a uchovávat v chladničce.
Obměna
- Místo citrónové šťávy můžete použít umeocet, přidávejte ho ale opatrně a průběžně ochutnávejte, ať pomazánku nepřesolíte.
- Pokud použijete čerstvé lístky máty peprné, tak opravdu malinké množství.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
Mixuji s vodou, ve které byla cizrna uvařena? Děkuji Denisa
Fantastická pomazánka – moc děkuji za recept a hlavně předávám pochvalu i od partnera :-)
Moc děkujeme, to nás moc těší 😍😉
🙏to je perfektní 😘
Vierko, tak jsme se s manželem shodli, že ta má verze, bez máty a bez rukoly( tu jsem taky nedala) , chutná , jako bramborový salát….:) takže využití bude opravdu různorodé….:)
A mate pravdu😅, samozřejmě se to da dochutitvdle libosti. Něco přidat, něco ubrat. Hlavně že nám chutná.
Skvělé!!! Ona ta máta ne všem v jídle vyhovuje, tak jste udělala dobře, že jste si to přizpůsobila.
Jo jo, právě , jsem s mátou opatrná..:))
Vierko, právě vyrobena, a je výborná,úžasná….i bez máty. ….díky opět za další dobrotu…