Tento recept je z jimejinak.cz, kde najdete tisíce zdravých receptů, videa a online kurzy vaření.
Luxusní cizrnová pomazánka
Přidat do
Zadejte název skupiny
Uvařeno
Skvělý nápad! Přidejte fotku a inspirujte ostatní.
Přetáhněte sem fotku nebo klikněte pro výběr.
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec
Cizrnovou pomazánku už asi znáte. Tahle je ovšem dokonale vylepšená! Nemusíte jí použít pouze na pečivo, ale i na pečenou zeleninu nebo zeleninu čerstvou. A protože pomazánek není nikdy dost a s příchodem teplých jarních a letních dnů se vždy hodí, určitě zkuste tuhle naši novou verzi.
Můj příběh je v dnešní době skoro tuctový, pokud vezmeme v úvahu, že rakovinu má každý třetí člověk a ten zbytek o ní...
Ingredience
uvařená cizrna
jarní cibule
mrkev
listy rukoly
trocha máty peprné
trocha hořčice
několik lžic kvalitního sójového jogurtu
pažitka
citrónová šťáva
sůl
pepř
olivový olej
Jak připravit cizrnovou pomazánku se zeleninou
Uvařte cizrnu do měkka.
Rozšťouchejte nebo lehce rozmixujte cizrnu, osolte, opepřete, přidejte nasekanou cibulku, pažitku, mátu, nastrouhanou mrkev a promíchejte.
Dochuťte a dolaďte konzistenci citrónovou šťávou, jogurtem a hořčicí. Před podáváním ještě posypejte povrch pažitkou a zakápněte několika kapkami olivového oleje.
Praktické
Nejsou uvedena množství ingrediencí, řiďte se množstvím uvařené cizrny a vaší chutí.
Pomazánku lze připravit s předstihem a uchovávat v chladničce.
Obměna
Místo citrónové šťávy můžete použít umeocet, přidávejte ho ale opatrně a průběžně ochutnávejte, ať pomazánku nepřesolíte.
Pokud použijete čerstvé lístky máty peprné, tak opravdu malinké množství.
Děti
Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času.
Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..
Zdravím a moc za tento rozhovor děkuji. Moc mi pomohl rozhoupat se a doplatit si postupně členství v JJ. Také vaše krásné fotografie jídel. Manžel má čerstvě po artroskopii kolene. Od 40 let má artrózu a trpí bolestmi kloubů. Já a dcera máme sedm let reflux a už nevíme, jak jíst. Ale rozhodla jsem se prostě nějak začít a bojovat. Mám špatné trávení od dětství po zánětu jater. Přidal se žlučník, časem žaludeční vředy a reflux. Když jsem četla studie zahraničních stránek, co to vlastně s dcerou zobeme za léky na reflux, zhrozila jsem se. Dceři je 18 a je na tom čím dál hůř a lékaři to neřeší. Proto jdeme do boje. Jsem taky znamením Panna a bez organizace práce jsem na nervy, a tak si k tomu sednu a budu plánovat. Děkuji moc.
Jednoduchý recept inspirovaný Japonskem, to je sekihan – červené adzuki s rýží. Se zeleninovými špízy s tempehem je vynikající! Tradice servírování r...
Krásné a chutné jídlo, při jehož servírování hraje talíř všemi možnými kontrasty. Sladké a kyselé, teplé a chladné, hedvábné a křupavé. Vyzkoušejte a dejte...
Lahodné a lehké asijské jídlo vhodné pro letní dny. Na první pohled vypadá složitě, ale jeho příprava je snadná a rychlá, když si práci dobře zorganizujete...
Cuketové sabdží je indický recept. Výborně do něj zpracujete i větší cukety. Na rozdíl od curry, sabdží je bez omáčky, řekněme, nasucho. Je to recept jedno...
Komentáře
Mixuji s vodou, ve které byla cizrna uvařena? Děkuji Denisa
Fantastická pomazánka – moc děkuji za recept a hlavně předávám pochvalu i od partnera :-)