Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Jarní pomazánka

Uvařeno
bez mléka
bez vajec
sezóna jaro

Baby špenát je skvělá ingredience, která se báječně hodí i do domácí pomazánky. Je skvělá ke krekrům nebo třeba ke kváskovému pečivu.

Ingredience

  • 1/2 hrnku slunečnicových semínek
  • 50 g bílého tofu
  • sůl
  • sůl kala namak
  • pepř
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžičky lahůdkového droždí
  • 50 ml rýžového mléka
  • 1 lžička psyllia
  • probiotika rostlinného původu (volitelné)
  • 2 hrsti baby špenátu

Dva akční kluci, jeden s atopickým ekzémem, speciální dieta a vaření do školky, dálkové studium, domácnost a neschopn...

Jak připravit pomazánku z baby špenátu

  1. Nejdříve necháme nabobtnat psyllium v rýžovém mléce.
  2. Slunečnicová semínka spolu s bílým tofu rozmixujeme co nejvíce dohladka, přidáme dle chuti obě soli, pepř, poté citrónovou šťávu a lahůdkové droždí.
  3. Zamixujeme i nabobtnané psyllium a baby špenát.
  4. Jakmile se všechny suroviny spojí v hladkou pomazánku, zamixujeme i probiotika.
  5. Pomazánku dáme do lehce poolejované formičky na sýr a necháme při pokojové teplotě fermetovat v uzavřené dóze. Nebo alespoň cca 8 hodin před konzumací.

Praktické

  • Probiotika můžete vynechat a vychutnat si pomazánku hned.

Obměna

  • Do pomazánky můžete přidat i trochu česneku.

Děti

  • S menším množstvím soli vodné pro děti od 2 let.

PS: Přibrala jste po zimě? 😦 Během 2 týdnů to spravíme! 😁

Sezóna plavek začne brzy. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

40 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Prosím jaká konkrétní probiotika používáte? V minulosti jsem nějaká zkoušela, ale nefungovala…

Klári stačí jen tohle nebo musím celou nádobu do které vložím tenhle košík?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Tartar z červené řepy

Sezóna řepy je tady a tahle vděčná surovina se dá připravit na spoustu způsobů. Jedním z nich je i tento tatarák, ktery se báječně hodí k plackám a nebo to...

Pomazánka Za’atar

Pomazánka pro milovníky kontrastních chutí, ve které se krásně snoubí chuť koření Zaatar a sladkost rozinek. Skvělá pomazánka, která se kromě namazání na c...

Pomazánka z černé ředkve

Tato jednoduchá a rychlá pomazánka přijde vhod na chleby, do placek a třeba i jako kondiment na těstoviny.

Pomazánka z fazolí a škumpy

Lahodný fazolový krém, kterému dává šmrnc koření sumah. Abyste dosáhli správné chuti, určitě ho z receptu nevynechávejte.

Houbové paté

Tento jednoduchý a rychlý recept můžete využít i ve vašich dalších přípravách. Jak ho použijete, je na vás a určitě najdete i jiná využití, než jako paštik...

Lebedové pesto

Tohle pesto z lebedy, které se také říká horský špenát, budete milovat.